Συνελήφθη ο προπονητής για το στημένο με τη Μπαρτσελόνα Β!

Συνεχίζεται στην Ισπανία ο σάλος με την εμπλοκή της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα σε στημένο παιχνίδι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την χώρα της Ιβηρικής, πριν από μερικές ώρες συνελήφθη ο προπονητής της Ελντένσε, της ομάδας που ηττήθηκε με 12-0 σε αγώνα της τρίτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός τεχνικός Φίλιπο Βίτο ντι Πιέρο, ο οποίος ανέλαβε την Ελντένσε τον περασμένο Ιανουάριο, οδηγήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, μετά και την μήνυση που κατέθεσε η διοίκηση του συλλόγου.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τις αστυνομικές αρχές εξετάστηκαν πολλοί εμπλεκόμενοι.
Το παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα Β και την Ελντένσε έληξε 12-0 αμέσως μετά ποδοσφαιριστής της ηττημένης ομάδας κατήγγειλε δημόσια τέσσερις συμπαίκτες του ότι χρηματίστηκαν για να χάσουν.
Η υπόθεση εξετάζεται ως ιδιαίτερα σοβαρή και αναμένονται εξελίξεις μετά και τη σύλληψη του προπονητή.
Tα δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν ότι ο ντι Πιέρο είχε πιθανότατα επαφές με την ιταλική μαφία, που έχει απλώσει τα… πλοκάμια της στην Ιβηρική προσπαθώντας να χειραγωγήσει ποδοσφαιρικά παιχνίδια μικρών κατηγοριών σε συνεργασία με στοιχηματικές εταιρείες.