Ξηροφώτος: «Γύρισε… το μυαλό μου την Κυριακή και πήρα αποφάσεις»

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM φιλοξενήθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος μιλώντας για την πορεία της Νίκης Βόλου και το “αύριο” της ομάδας. Ο κυανόλευκος τεχνικός εκμυστηρεύτηκε πως στον αγώνα της Κυριακής με τον Πιερικό θα χρησιμοποιήσει και κάποιους από τους νεαρούς παίκτες της Νίκης ώστε να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στο σκληρό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Μετά την ήττα με την Αμβρακία η ομάδα βγήκε εκτός στόχου. Η ομάδα όμως θα κριθεί για τη συνολική της εικόνα. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το παιχνίδι αυτό. Για την επόμενη μέρα της ομάδας θα ρισκάρω και θα βάλω να αγωνιστούν νέα παιδιά. Εννοώ από τους μικρούς που κάνουν όλο το χρόνο μαζί μας προπόνηση. Θα τους δώσουμε ευκαιρίες αρχής γεννωμένης από το παιχνίδι με τον Πιερικό προκειμένου να δείξουν κι αυτοί ότι μπορεί να είναι στην ομάδα. Τα παιδιά αυτά αξίζουν την ευκαιρία και θα πρέπει να δείξουν ότι η ομάδα μπορεί να στηριχθεί σ’ αυτά. Εμείς βλέπουμε ότι μπορεί η ομάδα να στηριχθεί σ’ αυτά τα παιδιά και γι’ αυτό από το ματς με τον Πιερικό θα αγωνιστούν. Ένας – ένας, δύο – δύο θα μπαίνουν στην εντεκάδα. Τα παιδιά αυτά είχαν συμμετοχή κι όταν η ομάδα κέρδιζε. Δηλαδή στις προπονήσεις τα παιδιά αυτά βοήθησαν για την αγωνιστική εικόνα αυτών που αγωνίζονταν στα παιχνίδια. Πιστεύω πως τώρα είναι έτοιμοι και θα είναι καλοί».

Για τις απουσίες στο ματς με τον Πιερικό

«Ο Μέτσε που χτύπησε και αντικαταστάθηκε στο παιχνίδι με την Αμβρακία, τελικά δεν έχει κάτι σοβαρό. Είναι αλήθεια πως φοβηθήκαμε γιατί χτύπησε στη λεκάνη κι εκείνη την ώρα δεν μπορούσε να περπατήσει, όμως δεν είχε κάτι σοβαρό, θα προπονηθεί και θα τον έχουμε την Κυριακή. Ο Παρασκευαΐδης, ο Βέργος και ο Γαρυφαλλόπουλος είναι τιμωρημένοι, ο Χαντζόγλου και ο Βουρδάκης ήταν τραυματίες κι επανέρχονται».

Για το αν έχει πλάνο για τη νέα χρονιά

«Τελειώνοντας η χρονιά, όπως έκανα και πέρυσι, θα έχω έτοιμη μία έκθεση που θα αφήσω στην ομάδα γι’ αυτό που πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου. Για να συντάξω αυτή την έκθεση θα πρέπει να δω στο γήπεδο και τα νέα παιδιά. Από ‘κει και πέρα το καλοκαίρι θα δούμε».

Για το αν η ομάδα πήγαινε στον αυτόματο πιλότο και χωρίς βοήθεια από τη διοίκηση

«Δεν μ’ αρέσουν οι δικαιολογίες. Στην Άρτα σε ξενοδοχείο πήγαμε. Θέλω να μιλάω μόνο για το αγωνιστικό».

Για τον Πιερικό και την αγωνιστική του ανάκαμψη

«Τον Ζιώγα του Πιερικού τον είχα κι εγώ προπονητή στον Ολυμπιακό. Τον γνωρίζω από τότε. Είναι πολύ καλός, έχει νέα παιδιά, ενισχύθηκε και με πιο έμπειρους τον Δεκέμβριο ο Πιερικός γι’ αυτό κάνει κι αυτά τα αποτελέσματα. Εμείς δεν κοιτάμε τι κάνει ο Πιερικός. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο αντίπαλος εμείς αυτή τη στιγμή πρέπει να πάμε με πιο νέα παιδιά, να γίνει η ομάδα πιο γρήγορη να δούμε και κάποια πράγματα που δεν μπορέσαμε να δούμε με το άγχος των βαθμών, του ότι δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε… Τώρα άφοβα, μπορούμε να πάρουμε τα ρίσκα που πρέπει να πάρουμε και να δούμε το αποτέλεσμα».

Για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών του στα επόμενα παιχνίδια

«Η φετινή ομάδα έχει δεκαέξι παιδιά και παραπάνω στο ρόστερ που είναι από τον Βόλο και είναι και νεαρής ηλικίας. Ήδη αυτά τα παιδιά που είναι στην ομάδα είναι η βάση, το κέρδος της χρονιάς και πρέπει να ολοκληρωθεί σωστά και να δούμε και τους άλλους. Δηλαδή είναι τρία – τέσσερα παιδιά ακόμα μικροί τους οποίους θα τους δει και ο κόσμος. Ο ένας μάλιστα θα είναι στην εντεκάδα την Κυριακή. Ενδεχομένως ο άλλος να μπει μετά, την άλλη Κυριακή να μπει κάποιος άλλος και σιγά σιγά να τους επιβραβεύσουμε γιατί ήταν πάρα πολύ καλοί μέσα στην χρονιά και πολύ σοβαροί. Επαναλαμβάνω ότι αυτά τα παιδιά ήταν και η αιτία της πολύ καλής πορείας της ομάδας φέτος και το σερί έξι στα έξι. Γιατί όταν τους λέγαμε στην προπόνηση ο αντίπαλος θα παίξει με τρεις πίσω που κάνουν αυτό σύμφωνα με το βίντεο και έμπαινε ο 17χρονος και το έκανε ήταν έτοιμος ο παίκτης την Κυριακή γιατί είχε ρεαλιστικές συνθήκες στην προπόνηση. Κι αυτό το έκαναν οι πιτσιρικάδες. Τους έχουμε δει και θα τους ανταμείψουμε. Θα πάνε καλά».

Για το αν είναι πληρωμένοι: «Τι ερώτηση είναι αυτή τώρα; Τι να πω… Το έχω ξαναπεί κοιτάω μόνο το αγωνιστικό. Πραγματικά την Κυριακή πέρασα από τις πιο δύσκολες νύχτες. Γύρισε το μυαλό μου και πήραμε απόφαση με τον Χρήστο Κοντοβά ότι πρέπει να δούμε το αύριο. Είμαι αισιόδοξος και κοιτάω με ενθουσιασμό το ματς με τον Πιερικό. Δεν κοιτάω τι πρόβλημα έχω, κοιτάω το μέλλον το αγωνιστικό».

Για τον κόσμο: «Όταν ήρθα στην ομάδα ήμουν ξεκάθαρος. Είμαι προπονητής και κοίταξα να βοηθήσω αγωνιστικά. Αλλά μένοντας στην ομάδα και βλέποντας τον κόσμο… είναι συγκινητικός ο κόσμος έτσι όπως συμπεριφέρεται. Στον δρόμο βρήκα έναν και μου είπε θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα και να χειροκροτάμε. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και γι’ αυτό με κυνηγάει η στεναχώρια όταν δεν ανταποκρινόμαστε. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να την πιστεύει, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και με πολλές δύσκολες μέρες. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει στην ομάδα και ειδικά τώρα στο τέλος που μπορεί να είναι μια αρχή για ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις