Μεγάλες στιγμές για τον ΣΔΥ Βόλου στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης (photos)

Μεγάλες στιγμές εκτυλίχθηκαν για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος που έγινε τη Κυριακή. 39 δρομείς του σωματείου έτρεξαν στους αγώνες της διοργάνωσης, με συνέπεια σχεδόν να διπλασιαστεί ο αριθμός της περσινής παρουσίας που περιλάμβανε 22 αθλητές. Η ασταμάτητη είσοδος στον ΣΔΥΒ νέων μελών που γνωρίζουν τον αθλητισμό και το τρέξιμο κάνει τον σύλλογο ένα από τα πιο ενεργά σωματεία στη πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα για οποιοδήποτε άθλημα, και συνέχεια σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών αλλά και επιδόσεων σε κάθε αγώνα.

21 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν τον Μαραθώνιο που ενώνει την Αρχαία Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο (42.195 μέτρα). 13 ακόμη αθλητές έτρεξαν στον παράλληλο αγώνα των 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση από τους Αμπελοκήπους, και 5 δρομείς στον μεσημεριανό αγώνα των 5 χιλιομέτρων. 21.000 οι συμμετέχοντες από όλα τα μέρη του πλανήτη, γεγονός που καθιστά τον αγώνα ως το 2ο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός μαζικού αθλητισμού για την Ελλάδα, μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που γίνεται τον Νοέμβριο.

Μεγάλη επίδοση για τον Αλέξη Παπαλεξίου που με 2.48.21 εντάσσεται στη λίστα των κορυφαίων Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων για το 2017. Στην ίδια λίστα μπαίνει ο Ζήσης Τσουρέλης με το 2.59.32 που σημείωσε υπό την επίβλεψη του αθλητή και προπονητή του ΣΔΥΒ και του ΑΟ Μαγνησίας Γιώργου Λίταινα. Αξιόλογες επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ σημείωσαν αρκετοί ακόμη δρομείς. Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Γκαβαρδίνας με τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη συμπλήρωσε 44 Μαραθώνιους (42.195 μέτρα) στην ως τώρα πορεία του. Τον πρώτο τους Μαραθώνιο τρέξανε οι Γιώργος Μαυρουδής, Ηλίας Μακρυγιάννης. 1ος στη κατηγορία του τερμάτισε ο Αλέξης Παπαλεξίου, 3ος ο Σταύρος Βασιλείαδης. Σε ηλικία 82 ετών ο Δημήτρης Κοντογιάννης έτρεξε τα 5 χιλιόμετρα.

Οι συμμετοχές του ΣΔΥΒ στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος ήταν οι παρακάτω:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
Παπαλεξίου Αλέξης
Τσουρέλης Ζήσης
Σιδηρόπουλος Νίκος
Καλαντζής Γιώργος
Μπράτσος Κώστας
Λαζαρίδης Κώστας
Γιάννης Σημαντήρας
Πατσαρούχας Ηλίας
Τρύφωνος Σπύρος
Κοτρώνης Κώστας
Μιχαλόπουλος Μάριος
Κυριαζής Γιάννης
Φραγκάκης Δημήτρης
Κράβαρης Σάκης
Μαυρουδής Γιώργος
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Μακρυγιάννης Ηλίας
Τασιώνη Βάσω
Σικαλόπουλος Γιώργος
Κουκέσης Οδυσσέας
Μπρατάνη Κωνσταντίνα
10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Παλάντζας Κώστας
Γεραμπίνης Παναγιώτης
Ζήσης Παντελής
Κοτσίλιος Δημήτρης
Χύτας Στέργιος
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα
Τζήμου Αλεξία
Αλμπανούδης Γιώργος
Γιώτας Χαράλαμπος
Μανταλιανού Άσπα
Βασιλειάδης Σταύρος
Καρασμάνογλου Ηρώ
Καρασμάνογλου Γεωργία

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
Γκαβαρδίνας Γιάννης
Πανόπουλος Ζαφείρης
Φιλίππου Κική
Χαλκιάς Βασίλης
Κοντογιάννης Δημήτρης

Την αποστολή συνόδευσαν οι Στάθης Καραδημητρίου, Γιώργος Μάνος, Κατερίνα Ριτσάκη, Γιώργος Πατσαρούχας.

Σε Κύπρο και σε Ισπανία

Τη 3η θέση στον αγώνα 7 χιλιομέτρων που έγινε στο Δάλι στη Κύπρο κατέλαβε τη Κυριακή το πρωί η αθλήτρια του ΣΔΥΒ Ελένη Πρατσή. Εκπροσώπηση είχε και στην Ισπανία ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, καθώς στον Ημιμαραθώνιο της Μάλαγα συμμετείχε ο Λίνος Βίγκλας. Ο αγώνας ήταν πάρα πολύ ωραίος και έτρεξαν 5.500 δρομείς.

Οι αγώνες που ακολουθούν

Ομαδικές εγγραφές πραγματοποιεί ο σύλλογος για τους εξής αγώνες κατόπιν συμφωνίας με τη κάθε διοργάνωση:

Lamia Night & Run 2017, 10χλμ και 4200μ
Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα εκκίνησης 21.00 και 20.00 αντίστοιχα
οι εγγραφές λήγουν στις 18 Απριλίου. Ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα.

8ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων στη Λάρισα 7 Μαϊου

Ποσό συμμετοχής 5 ευρώ. Οι εγγραφές λήγουν στις 26 Απριλίου. Θα γίνει και αγώνας για παιδιά.

2ος Πλαστήριος Δρόμος 21 Μαϊου
5 και 10 χιλιόμετρα, καθώς και αγώνας 1000μ για παιδιά.
Δωρεάν συμμετοχή σε όλους τους αγώνες, οι εγγραφές λήγουν στις 15 Μαϊου.

Ο ΣΔΥ Βόλου θα μεταβεί με λεωφορείο στη Λίμνη Πλαστήρα ώστε τα μέλη αν θέλουν και με τις οικογένειές τους να συνδυάσουν τον αγώνα με εκδρομή. Ποσό για το λεωφορείο 6 ευρώ, και οι 50 πρώτοι που θα κάνουν κράτηση και θα πληρώσουν το ποσό θα μετέχουν στην εκδρομή.

Επίσης ο ΣΔΥΒ θα συνδιοργανώσει και θα συμμετέχει στις 14 Μαϊου στον 3ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Δάσους Κουρί Αλμυρού. Όλες οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως και για τη συμμετοχή στη Σκιάθο Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη στις 4 Ιουνίου.

Και βέβαια οι εγγραφές συνεχίζονται για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τον παράλληλο 24ο Δρόμο Υγείας (29 Απριλίου).Οι εγγραφές για Λαμία, Λάρισα, Λίμνη Πλαστήρα γίνονται αποκλειστικά στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και για τον Ημιμαραθώνιο Βόλου στο σάιτ του αγώνα.

Πρόσκληση στη Λεμεσό

ΟΕύ-Ζήν Σωματείο Δρομέων & Άλλων Αθλημάτων από τη Κύπρο, με τον οποίο ο ΣΔΥ Βόλου θα αδελφοποιηθεί τη προηγούμενη ημέρα του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, απέστειλε πρόσκληση για συμμετοχή του ΣΔΥΒ στην Φιλανθρωπική Αθλητική Εκδήλωση RUN4ALL (28 Μαϊου), με δωρεάν φιλοξενεία των αθλητών του. Ο αγώνας θα είναι υπό μορφή σκυτάλης 4 ατόμων επί 4 χιλιόμετρα η καθεμία ομάδα, συνεπώς θα πρέπει να οργανωθούν αντίστοιχες ομάδες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώσουν τα μέλη του ΣΔΥΒ για τη συμμετοχή τους.

Εθελοντισμός και 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου

Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 29 Απριλίου στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ.Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 και να τους ανατεθεί το πόστο που θα προσφέρουν.

Μπλουζάκια του συλλόγου

Στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, διατίθενται τεχνικά μπλουζάκια (t-shirts) του συλλόγου ανδρικά-γυναικεία σε όλα τα μεγέθη, προς 5 ευρώ.

Φωτογραφία του χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ.

Φωτογραφία του χρήστη ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΛΟΥ.

cyprous

marathon

theski

theski7

sdyvtheski

12marathon

Δελτίο Τύπου Σύλλογος Δρομέων Υγειάς Βόλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις