Λείπουν οι ηγέτες στον Ολυμπιακό Βόλου

Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα (μετά από τη Ζάκυνθο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν εντός έδρας και από τον Ηρακλή), φέρνει σε δύσκολη θέση την ομάδα, εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, όσον αφορά τη διεκδίκηση της 3ης θέσης που…

…οδηγεί στα πλέι οφ (οι άλλες δύο έχουν… πετάξει), αν σήμερα Ζάκυνθος και Λάρισα νικήσουν Τύρναβο και Αγρ. Αστέρα και αποσπαστούν επτά και πέντε βαθμούς αντίστοιχα από τον Ολυμπιακό
Όταν μια ομάδα θέλει να λέει πως έχει πρωταγωνιστικούς στόχους θα πρέπει, αν μη τι άλλο, να κερδίζει τα παιχνίδια στην έδρα της και ιδιαίτερα στα ντέρμπι να δείχνει χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός σ’ ένα ακόμη κρίσιμο και κομβικής σημασίας παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και γνώρισε την ήττα από τον Ηρακλή στο ΕΑΚ.
Από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χάσει δύο φορές από τους Ηρακλή και Ζάκυνθο, μία από τη Λαμία (δεν έχει γίνει το παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο), ενώ έχει κερδίσει μόνο την ΑΕΛ στο Βόλο (υπάρχει μπροστά και το παιχνίδι στο Αλκαζάρ).
Ο Ολυμπιακός στο χθεσινό παιχνίδι εγκλωβίστηκε στην τακτική που εφάρμοσε ο Ηρακλής, με τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου να μη μπορούν να αντιδράσουν στο γκολ που δέχθηκαν νωρίς, στο 8′, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν και την αριθμητική τους υπεροχή, όταν από το 72′ έπαιξαν με παίκτη περισσότερο, λόγω αποβολής του Μπαρτολίνι. Οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν λιγοστές για τον Ολυμπιακό, απέναντι σ’ έναν σοβαρό και πειθαρχημένο Ηρακλή, ο οποίος πήρε δίκαια τη νίκη.
Ο Ολυμπιακός δεν έχει τον παίκτη ηγέτη, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη. Αυτόν που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Έχει παίκτες ρολίστες, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καλό σύνολο, αλλά μέχρι εκεί. Ομάδα απρόσωπη, η οποία δε δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Ή για να το θέσουμε διαφορετικά, ομάδα που χρειάζεται να δουλέψει πολύ για να ανέβει επίπεδο.
Αντίθετα, ο Ηρακλής έχει παίκτες ηγέτες που κάνουν τη διαφορά. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει ο Ρομάνο, στην επίθεση ο Περόνε, στην άμυνα ο Μπαρτολίνι. Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε τους Πουρτουλίδη και Χουάντερσον, θα παρατηρήσουμε πως σε κάθε γραμμή υπάρχει κι ένας παίκτης προσωπικότητα. Τέτοιους παίκτες, δυστυχώς, δεν διαθέτει ο Ολυμπιακός. Αλλά ούτε και ως σύνολο ο Ολυμπιακός μπορεί στην παρούσα φάση να φτάσει τον Ηρακλή. Ο «Γηραιός» είναι ένα επίπεδο παραπάνω και αυτό φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι.
Άλλη μια χρονιά ο Ολυμπιακός δεν θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, με την ομάδα να είναι πιο κοντά στο να παίξει στα πλέι άουτ, παρά στα πλέι οφ. Με 20 βαθμούς οι «ερυθρόλευκοι» μετά από 15 αγωνιστικές δείχνουν ανήμποροι να ακολουθήσουν τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία.
Για να ελπίζουν, ωστόσο, πως η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί, γιατί στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν, θα πρέπει στα παιχνίδια που έρχονται η ομάδα να κάνει ένα σερί νικών. Και πάλι όμως δεν εξαρτάται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αν θα προλάβουν την τρίτη θέση. Εξαρτάται και από τα αποτελέσματα της Ζακύνθου και της ΑΕΛ, που έχουν και το πάνω χέρι στην παρούσα φάση για την κατάκτηση της 3ης θέσης.
Συν τοις άλλοις, η ήττα από τον Ηρακλή… ξενέρωσε τον ήδη απογοητευμένο κόσμο του Ολυμπιακού. Κι αν στο χθεσινό παιχνίδι κόπηκαν 1.101 εισιτήρια, στο παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα σε δύο εβδομάδες βλέπουμε το ΕΑΚ άδειο. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από το αποτέλεσμα που θα φέρει η ομάδα με την Καλαμαριά. Ένα παιχνίδι στην κυριολεξία χωρίς αύριο για τον Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις