Με “τεσσάρα” στο -4 η Τότεναμ

Άκουγες «η Μάντσεστερ Σίτι που πήρε τον Γκουαντιόλα και ξέρει από πρωταθλητισμό». Ή, ακόμα, «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο, που θα τη βάλει στο σωστό δρόμο». Μερικοί πίστευαν την Λίβερπουλ του Κλοπ ή την Άρσεναλ του Βενγκέρ (για κάποιον ανεξήγητο λόγο). Όμως ουδείς, σχεδόν, μιλούσε γι’ αυτήν: όταν έγινε ξεκάθαρο πως η Τσέλσι θα είναι το λευκό άλογο στην κούρσα του φετινού τίτλου στο Νησί, ελάχιστοι συμπεριελάμβαναν την Τότεναμ έστω και στα αουτσάιντερ.

Να όμως που μερικές στροφές πριν το τελικό σπριντ, τα «Σπιρούνια» του Ποκετίνο είναι ο μοναδικός άλλος διεκδικητής του στέμματος πέραν των «Μπλε»: η Τότεναμ έφτασε τις 11 σερί νίκες εντός έδρας (ρεκόρ 95 χρόνων) σήμερα διαλύοντας τη δύσμοιρη Γουότφορντ με 4-0, σ’ ένα ματς που θα μπορούσε να ‘χει τελειώσει με σκορ που να θυμίζει πόλο. 

Στο 32΄ ο Ντέλε Άλι με σουτάρα εκτός ποδοσφαιρικής λογικής έκανε το 1-0 (στο 40ο του γκολ στην Premier πριν καν γίνει 21), με τον Ντίερ 7 λεπτά αργότερα ν’ ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 2-0 και τον Σον στο 44΄ και το 55΄ να διαμορφώνει με δύο δικά του τέρματα το τελικό, όπως έμελλε ν’ αποδειχθεί, 4-0.  

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, είχαν περίπου δύο κάρα ευκαιρίες ακόμα, με τα 4 (και ολογράφως: τέσσερα) δοκάρια να ξεχωρίζουν. Γιάνσεν (19′), Σον (81΄ και 84΄, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ) και Κέιν (94΄, τρομερό φάουλ από τα 35 μέτρα για τον Άγγλο επιθετικό που επέστρεψε στη δράση μετά από 1+ μήνα) προτίμησαν το δοκάρι αντί για τα δίχτυα και, κάπως έτσι, αυτό το 4-0 δεν άλλαξε.

Η Τότεναμ, λοιπόν, συνεχίζει για 2η χρονιά να είναι στους διεκδικητές του τίτλου, καθώς φιγουράρει πια στους 68 βαθμούς, μείον τέσσερις από την Τσέλσι που παίζει σήμερα στις 5.

Σίγουρα, η ομάδα του Κόντε παραμένει το τεράστιο φαβορί, όμως αν υπάρχει μία που μπορεί αν την «γκρεμίσει» από την κορυφή και να της χαλάσει το πάρτι, αυτή δεν είναι ούτε η Σίτι ούτε η Γιουνάιτεντ ούτε η Άρσεναλ ούτε η Λίβερπουλ.

Είναι μονάχα μία.

Και, πλέον, όλοι ξέρουμε ποια είναι… 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις