«Καθάρισε» εύκολα ο Απόλλων Λάρισας

Ο Απόλλων Λάρισας «έπνιξε» τον Αστέρα Πετριτή από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης και επικράτησε με 3-0 στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πέντε αγωνιστικές μέχρι το φινάλε για να πανηγυρίσει την άνοδο στη Football League. O Μανσάνο έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 30′, με τον Σουλίδη με δύο τέρματα στο 69′ και το 83′ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο Παναγιώτης Κόρμπας δεν έπιανε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Επιθετικός μονόλογος για τον Απόλλωνα Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο που είχε 7 καλές στιγμές για να σκοράρει ενάντια στον Αστέρα Πετριτή που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο. Από αυτές τις ευκαιρίες το γκολ ήρθε από τον Μανσάνο που σημείωσε το τέταρτό του γκολ στην τρέχουσα περίοδο και «ξεκλείδωσε» την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας της Κέρκυρας που δεν κατάφερε να απειλήσει τον «θεατή» Άγγελο Σταυράκη, που είχε εύκολο απόγευμα κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Λάρισας.

Ίδιο το έργο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να κλειδώσει το ματς στο 69′ με τον Σουλίδη, ενώ ο ίδιος παίκτης με το τρίτο τέρμα με την φανέλα του Απόλλωνα Λάρισας να πετυχαίνει το 3-0 στο 83′. Χαρακτηριστικό του ματς είναι το γεγονός πως ο Αστέρας Πετριτή έκανε την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο στο 90′ όταν έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια με αξιώσεις.

Από νωρίς στο παιχνίδι ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ζήτησε το γρήγορο γκολ για να αποβάλει και το άγχος. Στο 2′ ο Σουλίδης επιχείρησε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή όμως έδιωξε ο Κόρμπας που βρισκόταν στη σωστή θέση. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να «κλείνουν» τον Αστέρα Πετριτή στα καρέ και στο 16′ ο Αγρόδημος σούταρε έξω από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Μηνάς ανέλαβε την εκτέλεση από αριστερά. έδιωξε η άμυνα, με τον Σουλίδη έξω από την μεγάλη περιοχή να επιχειρεί να αιφνιδιάσει όμως ο Κόρμπας μπλόκαρε τη μπάλα.

Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη δεν σταμάτησε εκεί και στο 19′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μηνά από αριστερά, ο Σαχινίδης πήρε την ανάποδη κεφαλιά από την μικρή περιοχή με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Απόλλωνα Λάρισας ήρθε στο 29′ όταν ο Μηνάς σύγκλινε από τον άξονα προς τα δεξιά, δοκίμασε σουτ από την κορυφή της περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στη συμβολή των δοκαριών!

Το γκολ όμως ήρθε στην επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο 30′. Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε μία ακόμη στημένη φάση την τρέχουσα περίοδο με τον Μηνά από αριστερά να σημαδεύει τον Μανσάνο, με τον Αργεντινό στην «καρδιά» της άμυνας να γράφει το 1-0.

Οι γηπεδούχοι πριν «κλείσει» το ημίχρονο έχασαν δύο ακόμη στιγμές. Στο 37′ σέντρα ο Μηνάς από δεξιά, ο Σαχινίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 39′ ο Καρακατσάνης έπαιξε πλασαριστά ένα φάουλ για τον Μηνά που έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, καταλήγοντας στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Ανδρέου που με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Υπεροχή και στο δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα που μπήκε αποφασισμένος για να «κλειδώσει» το ματς με ένα δεύτερο τέρμα. Στο 50′ και στο 61′ έφτασε κοντά όμως αυτό δεν συνέβη. Στην πρώτη φάση ο Μανσάνο σέντραρε από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μηνάς με γυριστό δεν βρήκε εστία και στην δεύτερη ο Ιβανίδης σούταρε μέσα από τη περιοχή και εντυπωσιακά έδιωξε ο Κόρμπας.

Ο Απόλλωνας αισθάνθηκε πιο άνετα όταν η μπάλα μπήκε στα δίχτυα για δεύτερη φορά στο 69′. Ο Σουλίδης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχής και με ωραίο σουτ έκανε το 2-0.

Η ομάδα της Λάρισας έψαξε κι άλλο τέρμα στη συνέχεια με τον Μανσάνο να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 71′ αστοχώντας σε τετ-α-τετ, ενώ στο 81′ ο Συράκος από τα δεξιά έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι, ο Σκούπρας σούταρε με μία όμως έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Αστέρα Πετριτή.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 83′, με τον Ματίας Μανσάνο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, ο Κόρμπας απέκρουσε ασταθώς, όμως ο Νίκος Σουλίδης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (3ο συνολικά με τον Απόλλωνα) έκανε το 3-0 από κοντά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για τους γηπεδούχους.

Πάντως το παιχνίδι έκλεισε με την μοναδική ευκαιρία στο ματς για τον Αστέρα Πετριτή στο 90′ και με το σκορ 3-0, όταν ο Τριβυζάς με διαγώνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, με τον Σταυράκη να διώχνει σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Σ. Θεοδοσιάδης): Σταυράκης, Σκούπρας, Καρακατσάνης, Μουτάφσκι, Ανδρέου, Αγρόδημος (74′ Καμπέρης), Μηνάς(67′ Κολοβός), Ιβανίδης, Σαχινίδης(72′ Συράκος), Σουλίδης, Μανσάνο.

Αστέρας Πετριτή (Γ. Χονδρογιάννης): Κόρμπας, Καλούδης, Πολύζος, Στούπας Σπ., Γραντός, Τσιαβός (25′ Λέσσης), Γεωργοπάλης, Γαρδικιώτης, Στούπας Δημ., Καρβούνης(86′ Ρούμπς), Μπαμιόγλου(78′ Τρυβιζάς).

Διαιτητής: Μίσσας. Βοηθοί: Αλεξόπουλος, Μπάλας (Τρικάλων).

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις