Χωρίς νικητή… με φαβορί για πρωταθλητή

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το σημαντικότερο παιχνίδι για την 24η αγωνιστική, μεταξύ του Διαγόρα και του ΓΣ Αλμυρού, που διεξήχθη στο Στεφανοβίκειο, καθώς οι δυο αντίπαλοι έμεινα στο «στείρο» 0-0.
Η ισοπαλία ήταν ένα από τα ζητούμενα για την ομάδα που προηγούνταν στο βαθμολογικό πίνακα κι έπαιζε για δυο αποτελέσματα…

Πλέον ο ΓΣ Αλμυρού δείχνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί να κατακτήσει τον τίτλο, αφού διατήρησε τη διαφορά των 5 πόντων από το δεύτερο Διαγόρα, 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Σε πολύ καλή κατάσταση ήταν ο αγωνιστικός χώρος, πάρα πολλοί φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο Στεφανοβικείου για να παρακολουθήσουν την κρίσιμη αναμέτρηση.
Ως το 20′ υπήρξαν αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Στο 40′ υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών, που ξεκίνησε από κάποιο μαρκάρισμα και η ένταση μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου.
Ακολούθησε 5λεπτη διακοπή με τους διαιτητές να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, διότι στο σημείο που υπήρξε η ένταση εκτός αγωνιστικού χώρου, υπήρξε και μικρή εστία φωτιάς, σε ξερά χόρτα στην περιμετρική σήτα του γηπέδου.
Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους ανθρώπους του γηπέδου κι όταν ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Χαλάτσης και Πρασσάς τιμωρήθηκαν ως υπαίτιοι της αρχικής έντασης, βλέποντας από μια κίτρινη κάρτα.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι περισσότερο, αν εξαιρέσουμε την αναγκαστική αλλαγή που έγινε για την ομάδα του Μ. Βαγγόπουλου, όταν στις καθυστερήσεις του α’ μέρους αποχώρησε ο Καραμανλής, λόγω χτυπήματος πάνω σε μαρκάρισμα από αντίπαλο.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς πολλές φάσεις. Το πρώτο δεκάλεπτο πίεζαν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ισορρόπησαν οι φιλοξενούμενοι.
Όσο περνούσε ώρα και η ανάγκη για το αποτέλεσμα γινόταν επιτακτική, υπήρξε μεγαλύτερη ένταση στις προσπάθειες των δυο ομάδων, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα εναλλάξ διαστήματα όπου καθεμιά από αυτές κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, που έφτασαν ως τα έξι κι επτά σε κάποιες περιπτώσεις!
Αυτό το φαινόμενο έγινε ακόμη πιο έντονο ιδιαίτερα στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης (μαζί με τις καθυστερήσεις) τα οποία ήταν περίπου μοιρασμένα σε δίλεπτα- τρίλεπτα, όπου καθεμία ομάδα εκτελούσε μόνο κόρνερ!
Από τις στιγμές που σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης ξεχώρισαν οι εξής:
Στο 51′ εκτέλεσε απευθείας φάουλ ο Κουβελάς, χαμηλά από την πλευρά του τοίχους, εξαιρετική επέμβαση Χαλάτση σε κόρνερ.
54′ Πολύ επικίνδυνη γυριστή κεφαλιά του Κρανά, μετά από κόρνερ, έστειλε τη μπάλα διαγώνια χαμηλά μόλις άουτ, δίπλα από τη ρίζα της δοκού του Βουραζέρη.
Στο 62′ πολύ δυνατό μαρκάρισμα από τον Τσιάτσιο πάνω στον Κουβελά, μπροστά τους πάγκους, νέα ένταση και διακοπή
Στο 76′ εκπληκτική ευκαιρία με τον Πάσχο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή κι αριστερά, αλλά έκανε το σουτ πάνω στο Χαλάτση, με τον τερματοφύλακα του Αλμυρού να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ.
Στο 80′ διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ΓΣΑ για χέρι στην περιοχή του Διαγόρα μετά από σέντρα, σε μια φάση δύσκολη όπου μάλλον ο διαιτητής Κούστας αποφάσισε σωστά.
Στο 86΄ υπήρξε φάουλ σε καλή θέση από αριστερά, με εκτελεστή το Νασιακόπουλο για τον ΓΣΑ, που έφερε τη μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής κι ακολούθησε απόκρουση σε κόρνερ, σε πολύ επικίνδυνη στιγμή υπέρ του ΓΣΑ
Από εκεί και περά το μόνο που είδαμε ήταν διαδοχικά κόρνερ πότε στη μια και πότε στην άλλη εστία, χωρίς αποτέλεσμα ως τη λήξη της αναμέτρησης
Ακολούθησαν πανηγυρισμοί των παικτών του Αλμυρού μπροστά από το χώρο που βρισκόταν οι οπαδοί τους, ενώ εντός του γηπέδου σε ένα μεγάλο κύκλο μαζεύτηκαν οι παίκτες του Διαγόρα, προφανώς ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που έκαναν.
Τελικά και παρά την ένταση του αγώνα, όλοι έφυγαν αγκαλισμένοι κι αυτή ήταν η πιο όμορφη εικόνα για όσους αγαπούν τα τοπικό ποδόσφαιρο
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος ( 45+2 λ. τρ. Καραμανλής) Πρασάς, Καμπουρέλης, Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Μαυρίδης (82′ Καλλιακούδας), Πάσχος, Καπούλας (85′ Καρατζιώλης), Γκάμπας
ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Καψιώτης, Τσιάτσιος, Πλαβός, Κυριάκος, Ακασού (93′ Κόκκας), Κρανάς Θωμαΐδης, Φαράντος (75′ Αραμπατζής), Βούλγαρης (68′ Νασιακόπουλος), Κοντοβάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις