Ξηροφώτος: «Υπάρχει ελπίδα»

Στην εμφάνιση των νεαρών ποδοσφαιριστών που πήρανε την ευκαιρία τους και την εκμεταλλευτήκανε, αναφέρθηκε ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον Πιερικό. Παράλληλα ο τεχνικός της βολιώτικης ομάδας μίλησε για τον δάσκαλο, Μιχάλη Ζιώγα, ενώ για το παιχνίδι τόνισε πως ήταν ευκαιρία για να αποδείξουν οι ποδοσφαιριστές ότι το ματς με την Αμβρακία ήταν μία κακή παρένθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα που σήμερα αντιμετώπισα μία ομάδα της οποίας ο προπονητής ήταν και προπονητής μου. Εκτός από καλός δάσκαλος και καλός προπονητής, κατάφερε να μας δώσει κάποια στοιχεία που μας χρησιμεύουν και ως προπονητές. Μας έλεγε παράδειγμα πως το ποδόσφαιρο είναι «δικαστήριο» κάθε Κυριακή. Αυτό το χρησιμοποίησα και στους δικούς μου ποδοσφαιριστές, στους οποίους είπα πως με τον Πιερικό μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε πως παρά την ήττα την προηγούμενη Κυριακή δεν είμαστε μία κακή ομάδα.

Αντιμετωπίσαμε τον Πιερικό, μία γυμνασμένη ομάδα, με ‘’σφιχτά’’ παιχνίδια και καλά αποτελέσματα στον 2ο γύρο. Ξέραμε ότι προερχόμαστε από τρία άτυχα αποτελέσματα και μία πολύ κακή εμφάνιση στην Άρτα και θα έπρεπε να συνδυάσουμε την είσοδο των νεαρών παικτών στην ομάδα με ένα καλό αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα καταφέραμε. Ακόμη κι αν δεν κερδίζαμε, βάσει εμφάνισης των νεαρών ποδοσφαιριστών, θεωρώ πως αρπάξανε την ευκαιρία και δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα στην ομάδα για κάτι καλύτερο, παρά το ότι φέτος βγήκαμε εκτός στόχων.

Να ευχηθώ καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους και καλή συνέχεια στον Πιερικό».

Για την αγωνιστική παρουσία των Τσιανάκα και Ματθαίου

«Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία και των δύο. Ο Τσιανάκας τα πήγε πολύ καλά από το πρώτο λεπτό και ο Ματθαίου που μπήκε στο 78’ ανταποκρίθηκε κι έδωσε ώθηση στην ομάδα. Είναι παιδιά που αξίζουν ευκαιρίες αρκεί να συνεχίσουν να δουλεύουν, να είναι προσηλωμένοι, να έχουν κλειστά τα αυτιά τους και να πιστεύουν στον εαυτό τους».

Για το αν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τους νεαρούς ποδοσφαιριστές

«Ενδεχομένως να πάρουμε λιγότερα ρίσκα στο ντέρμπι όμως ο στόχος είναι να πάρουν ευκαιρίες όλα τα παιδιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις