Τόρης: «Δεν πιστεύω πως θα ανέβουν μόνο δύο ομάδες»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Τόρης, στην τηλεόραση του ASTRATVκαι στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή, “AstraSportLive”. Oκ. Τόρης επεσήμανε πως στη μεταγραφική περίοδο πραγματοποιήθηκε οικονομική υπέρβαση από πλευράς της διοίκησης καθώς υπάρχει η πίστη πως θα ανέβουν περισσότερες από δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στην τηλεόραση του ASTRATV:

«Όποιος ασχολείται με τα κοινά ποτέ δεν ακούει ένα «ευχαριστώ». Όμως αν δεν υπήρχαμε εμείς τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για την ομάδα μας, ομάδα που την αγαπάμε, είμαστε οπαδοί της και θελήσαμε να τη βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούσαμε. Αν δεν αναλαμβάναμε, η ομάδα το καλοκαίρι θα ήταν ακέφαλη».

Για την ήττα από τον Ηρακλή

«Πιστεύω πως ο Ηρακλής είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του ομίλου. Διαθέτει ένα κορμό ποδοσφαιριστών δουλεμένο από πέρυσι, έχει έναν σοβαρό προπονητή και με κάποιες, λίγες προσθήκες, δεν άλλαξε το αγωνιστικό του προφίλ φέτος. Έχοντας δει όλες τις ομάδες του ομίλου, νομίζω έχει προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. Δεν πρέπει να μας απογοητεύσει αυτή η ήττα. Σίγουρα δεν θέλαμε να χάσουμε, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου

«Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή κόπηκαν 1100 εισιτήρια. Στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 2500 φίλαθλοι (διαρκείας, μαθητές μέχρι 15 ετών, ακαδημίες). Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το ποδοσφαιρικό θέαμα αλλά και γενικότερα από αυτά που γίνονται στο χώρο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Δεν μπορεί πλέον ο φίλαθλος να πιστέψει πως αυτό που βλέπει στο γήπεδο είναι αξιόπιστο. Αυτά πρέπει να τα δουν αυτοί που αποτελούν την κεφαλή του ποδοσφαίρου και να αξιολογήσουν την απαξίωση του προϊόντος που πουλάνε. Σε λίγο θα μείνουν μόνοι τους και θα διοικούν ένα ποδόσφαιρο που δεν θα υπάρχει».

Για τις μεταγραφές που δεν …βγήκαν και οι διορθώσεις

«Η τύχη στις μεταγραφές παίζει μεγάλο ρόλο. Εμείς ήμασταν άτυχοι σε κάποιες μεταγραφές που κάναμε το καλοκαίρι. Πήραμε κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις όμως κάναμε διορθωτικές κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη όμως, πως απαιτείται κάποιος χρόνος για να δέσουν οι νέοι παίκτες με τους υπόλοιπους. Πιστεύω πως η ομάδα αγώνα με τον αγώνα θα παρουσιάζεται βελτιωμένη».

Για το αν προλαβαίνει ο Ολυμπιακός να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα

«Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Αυτό που πιστεύω πως έχει κριθεί είναι η πρώτη θέση λόγω της δυναμικής που εμφανίζει ο Ηρακλής και της διαφοράς που έχει χτίσει. Άποψή μου είναι πως η Λαμία, η ΑΕΛ, η Ζάκυνθος και ο Ολυμπιακός Βόλου θα παλέψουν για τις δύο από τις τρεις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Προσωπικά πιστεύω πως η Ζάκυνθος δεν θα αντέξει μέχρι το τέλος αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως κανένα ματς δεν είναι εύκολο. Μη ξεχνάτε πως ο Ηρακλής έχασε βαθμούς από τον Πιερικό».

Για την επικείμενη αφαίρεση των τριών βαθμών από τον Ηρακλή

«Θεωρώ πως οι τρεις βαθμοί θα αφαιρεθούν από τον Ηρακλή. Κατ’ αρχήν η ΦΙΦΑ δεν μπορεί να πάρει μία απόφασή της πίσω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η άμεσα ενδιαφερόμενη ομάδα να προσφύγει στο CAS. Για να καταλάβετε τι σημαίνει CAS, εμείς που προσφύγαμε εκεί για μία υπόθεση του 2008, πληρώσαμε ήδη 50.000€ έξοδα. Μάλιστα, τα χρήματα τα καταθέσαμε τον Αύγουστο και η εκδίκαση θα γίνει 16 Φεβρουαρίου. Δηλαδή ακόμα και αν ο Ηρακλής προσφύγει στο CAS, η υπόθεση δεν θα εκδικαστεί μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις όπως του Ηρακλή».

Για την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ

«Στις βουλευτικές εκλογές είχαμε 17-18 κόμματα. Στην ΕΠΟ υπήρχε ένας υποψήφιος και εκλέχθηκε. Αυτές δεν ήταν εκλογές. Αυτό ήταν φύγε ‘συ, έλα συ. Θα πρέπει η εκλογική βάση να μεγαλώσει. Δεν μπορεί 50 Ενώσεις να αποφασίζουν για την κεφαλή του ελληνικού ποδοσφαίρου».

astra-torri

Για το αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που θέλουν να εμπλακούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ

«Δηλώνω ευθαρσώς πως χαρίζω τις μετοχές μου σε οποιονδήποτε θέλει να αναλάβει τις υποχρεώσεις της ομάδας. Δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από αυτά που έβαλα φέτος. Αρκεί αυτός που θα έρθει να είναι καλύτερος από μένα. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Βαρούτσικος έχουμε δηλώσει πως θα είμαστε εσαεί παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου. Κι εμείς θέλουμε να ηρεμήσουμε. Δεν ζούμε από το ποδόσφαιρο».

Τα έσοδα, τα έξοδα και το έλλειμα…

«Τα έξοδα μίας ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό στη FootballLeagueείναι περίπου 1,5 εκατομμύριο ενώ τα έσοδα είναι τα 200.000€ από τη FootballLeague, συν τα εισιτήρια, συν το εμπορικό κομμάτι (ταμπέλες κλπ). Παλιότερα, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου είχε 2000 διαρκείας, τα έσοδα φτάνανε και τις 500.000€. Φέτος χονδρικά τα έσοδα θα είναι περίπου 300.000€. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχει ένα άνοιγμα πολύ μεγάλο και το οποίο καλύπτεται από συγκεκριμένους ανθρώπους.

Αν κάποιος αποφασίσει να αναλάβει το καλοκαίρι θα αναλάβει λιγότερα χρέη από αυτά που αναλάβαμε εμείς. Το ύψος τους το υπολογίζω περίπου στις 500-600.000€. Αυτό το ποσό δεν είναι μεγάλο για μία δυναμική όπως αυτή του Ολυμπιακού Βόλου. Αν εγώ και ο Βαρούτσικος είχαμε ακόμη δύο σαν κι εμάς αυτά δεν θα ήταν τίποτα. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όμως, πως κι εμείς έχουμε ένα ταβάνι. Δεν θα καταστραφούμε οικονομικά. Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τον Ιούνιο. Από κει και πέρα όμως, αν δεν βρεθούν άνθρωποι να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα ή αν δεν υπάρξουν άλλοι να αναλάβουν, θεωρώ πως δεν θα είναι καλά τα πράγματα για την ομάδα. Αν δεν βρεθούν άνθρωποι να συνεισφέρουν ισόποσα, εγώ δεν θα συνεχίσω. Δεν μπορώ. Θα διαλύσω την οικογένειά μου. Έχω να πάω ένα μήνα στην επιχείρησή μου».

«Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω δεν θα αναλάμβανα»

«Με το χέρι στην καρδιά αν γύριζα το χρόνο πίσω, δεν θα αναλάμβανα το καλοκαίρι. Διότι είναι πολλές οι ώρες που χρειάζεται η ομάδα έναν παράγοντα και πολύ μεγάλο το οικονομικό φορτίο. Είναι και πολύ ψυχοφθόρο. Σκεφτείτε πως ο φίλαθλος στεναχωριέται όταν η ομάδα του χάνει. Φανταστείτε πως νιώθει ο παράγοντας που είναι και φίλαθλος της ομάδας… Στενοχωριέται εφτά φορές περισσότερο. Χάνει την ηρεμία του, χάνει χρήματα και στεναχωριέται και για την ήττα».

Για ενδεχόμενη περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση

«Είναι αλήθεια πως προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε μία ακόμα μεταγραφή. Αν έρθει έχει καλώς. Αν δεν έρθει τι να κάνουμε. Το καλό της ομάδας θα το αποφασίσουμε εμείς. Δείτε που είναι ο Άρης που αποφασίζουν οι φίλαθλοι…

Θεωρώ πως έχουμε πάρει έξι αξιόλογους ποδοσφαιριστές που ίσως να έπρεπε να τους αποκτήσουμε λίγο πιο νωρίς αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο»

Για τις μεταγραφές Τσατσαρή και Μπόργκες

«Αν πιστεύεις πως κάποιες κινήσεις δεν ήταν οι κατάλληλες, τις τελειώνεις την ίδια ώρα. Δεν τις κουβαλάς βαρίδι… Έγιναν δύο επιλογές που όμως δεν ήταν αυτές που ήθελε ο προπονητής. Αυτομάτως τις τελειώσαμε κιόλας. Θεωρώ πως να τους κρατούσαμε και να μην έπαιζαν θα ήταν χειρότερο από αυτό που έγινε. Ουδείς αλάνθαστος».

«Δεν πιστεύω πως θα ανέβουν μόνο δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ…»

«Θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί για να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Από κει και πέρα βάσει όσων έχω δει ο Ηρακλής έχει ένα μικρό προβάδισμα και οι υπόλοιπες ομάδες πιστεύω πως θα παλέψουν με ίσες πιθανότητες. Βέβαια, με αυτά που γίνονται στη Σούπερ Λιγκ δεν πιστεύω πως θα ανέβουν μόνο δύο ομάδες.

Ας μη γελιόμαστε ο αγώνας που γίνεται για να πάνε οι ομάδες στα πλέι οφ είναι γιατί όλοι πιστεύουν πως θα ανέβουν περισσότερες ομάδες. Γι’ αυτό κι εμείς κάναμε την υπέρβαση να πάρουμε έξι παίκτες τον Ιανουάριο. Αν ξέραμε πως θα ανέβουν μόνο δύο, να είστε σίγουροι πως δεν θα το κάναμε».

Σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

«Η ΑΜΚ προχωράει και προχωράει καλύτερα απ’ ότι τα φανταζόμασταν. Ο καθένας όπως μπορεί συμμετέχει. Υπάρχει κόσμος που καταλαβαίνει πως αυτό που κάνουμε είναι υπέρβαση και θεωρώ πως θα στηριχθεί αυτή η προσπάθεια. Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα αλλά τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν. Δεν μπορώ να πω πως είμαι δυσαρεστημένος».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις