Παναγόπουλος: «Επιτέλους έγινε συζήτηση ουσίας για το ποδόσφαιρο»

Αισιόδοξος ότι μπορεί να… ξημερώσει καλύτερη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος, στον ΣΠΟΡ FM 94.6, σχολιάζοντας τα όσα συζητήθηκαν την Δευτέρα ανάμεσα στους Big-4 και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

«Ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Επιτέλους έγινε συζήτηση ουσίας για το μέλλον του ποδοσφαίρου.

Το επιδιωκόμενο είναι να προχωρήσεις προς τα εμπρός. Έγινε συζήτηση για όλα τα μεγάλα θέματα, δίχως αντιπαλότητες και οπαδισμούς. Ήταν σε πολιτισμένο επίπεδο και δεν θεωρώ ότι ήταν διαπληκτισμός η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον κύριο Βρέντζο και τον κύριο Λυσάνδρου», ανέφερε μεταξύ άλλων το κορυφαίο στέλεχος των «πράσινων» και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει μεγαλύτερη επιρροή στις αποφάσεις που παίρνονται για αυτό μέσω της ΕΠΟ.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τα κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση του Big-4 με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη: «Ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Επιτέλους έγινε συζήτηση ουσίας και αυτό είναι πολύ θετικό για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Το επιδιωκόμενο είναι να προχωρήσεις προς τα εμπρός, να βελτιωθεί το προϊόν για να γίνει πιο καλό και πιο ελκυστικό για όλους. Έγινε συζήτηση για όλα τα μεγάλα θέματα, με ηρεμία και δίχως αντιπαλότητες και οπαδισμούς. Ήταν σε πολιτισμένο επίπεδο και δεν θεωρώ ότι είχε διαξιφισμούς η συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον κύριο Βρέντζο και τον κύριο Λυσάνδρου.

Αν τα άλλα θέματα, όπως τα κανονιστικά, τα οικονομικά, τα εμπορικά, δρομολογηθούν μπορούμε να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα ζητήματα, αλλά είναι δική μου αίσθηση αυτή και δεν είναι δικό μας θέμα. Το μείζον θέμα είναι τα υπόλοιπα και όχι αυτό, το ιδιοκτησιακό που συζητήθηκε, μπορεί να λυθεί. Το σημαντικό θέμα από αυτά που συζητήθηκαν είναι αυτό της συμμετοχής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα διοικητικά της ΕΠΟ. Έχουμε χαμηλό ποσοστό ως επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα θέματα των αποφάσεων, έχουμε περίπου 11% στα θέματα της ΕΠΟ. Έγινε συζήτηση και δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Οι εκλογές έχουν σχέση με όλα αυτά που συζητήθηκαν. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις ώστε το ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει μεγαλύτερη επιρροή στο ίδιο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσω της ΕΠΟ. Το πότε θα γίνουν εκλογές θα εξαρτηθεί και από το πότε θα παρθούν αποφάσεις στα υπόλοιπα θέματα. Υπήρξε σύμπνοια και των τεσσάρων και ο Υπουργός θέλει να επιταχύνει για να υπάρξουν οι εξελίξεις στα υπόλοιπα θέματα και αν γίνει αυτό θα έχουμε νεότερα και για τις εκλογές».

-τις σπόντες για τον Θωμά Μητρόπουλο, αλλά αυτή του Παναθηναϊκού για τον Βασάρα: «Αυτά είναι μικρολεπτομέρειες, αυτό που ειπώθηκε για τον Θωμά Μητρόπουλο. Είμαστε υπό την εποπτεία της FIFA και οι άνθρωποι της Διοικούσας προσπαθούν. Όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση, το θέμα είναι τι γίνεται μετά. Έπεσε πρόταση από τον Υπουργό για μοντέλο διαιτησίας όπως αυτό στο Κύπελλο Ελλάδος. Όπως είναι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Είναι καλή ιδέα. Τέθηκε από εμάς το θέμα εκπαίδευσης των διαιτητών. Θα το βρούμε το κόστος για το θέμα των επιπρόσθετων. Δεν πρόκειται για εξωπραγματικό μοντέλο. Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, γίνονται πολλά λάθη και γίνονται πολλά λάθη από τους πλαϊνούς και συζητήθηκε για το πώς θα εκπαιδεύονται καλύτερα οι διαιτητές».

-την αναδιανομή των εσόδων: «Για την αναδιανομή θα υπάρξουν εξελίξεις, αν προχωρήσουν και τα άλλα θέματα. Ήταν θετική και εποικοδομητική η παρουσία του Υπουργού. Υπάρχουν σκέψεις προχωρημένες και μελετημένες. Όλες υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει πιο διάφανο το ποδόσφαιρο και πιο ελκυστικό».

-το αν έγινε συζήτηση για το πώς δρα η Αστυνομία στα θέματα του ποδοσφαίρου: «Ναι, συζητήθηκαν ακόμα και θέματα όπως της Αστυνομίας. Συζητήθηκε και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν στα γήπεδα οπαδοί των δύο ομάδων. Όλα ξεκινούν με το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο ακόμα καλύτερο. Αν υπάρχει μικρότερη καχυποψία και μικρότερη ένταση, μπορεί να προχωρήσει και αυτό. Έγινε συζήτηση σχετικά με την Αστυνομία και την τήρηση της τάξης, αλλά και με το ότι δεν μπορούν να επέμβουν οι σεκιούριτι, θέλουμε δουλειά σε αυτό το θέμα όμως».

-το αν έπεσε στο τραπέζι το σκάνδαλο με τις κρυφές κάμερες: «Έγινε αναφορά για τους κοριούς, αλλά δεν το συζητήσαμε παραπάνω. Δικαιωνόμαστε για τα όσα λέγαμε ως Παναθηναϊκός τόσο καιρό. Δεν γινόταν να συνεχιστεί η κατάσταση με την αυτήν ΕΠΟ, ρωτήστε τους για το αν τα ξέρανε οι προηγούμενες διοικήσεις τι έγινε τότε».

-το αν γνωρίζει κάτι παραπάνω με τις εκλογές: «Πιέζει ο χρόνος. Και ο κ. Κουτσοκούμνης θέλει και ο κ. Δρόσος να υπάρξουν εξελίξεις. Έχει να κάνει και με τις εκλογές. Πρέπει να συντονιστούν καλύτερα τα πράγματα. Θεωρώ ότι η Διοικούσα Επιτροπή προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της και να κάνει όλα αυτά τα κανονιστικά, εμείς ξέρουμε ότι ελέγχεται από FIFA και UEFA η Διοικούσα».

-το αν μετέφερε κάτι ο Υφυπουργός για τα δικαστικά θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και αν ανέφερε κάτι ο Παναθηναϊκός: «Δεν έγινε κουβέντα για τα δικαστικά».

-το τι θέλει να πει για το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των ομάδων: «Να σταματήσουν οι διαρροές για εύνοια από τη διαιτησία. Είναι τρίχες κατσαρές αυτά πιστεύω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις