Πρώτη νίκη για τις νεάνιδες του Ολυμπιακού Βόλου (photos)

Πρώτη νίκη για την ομάδα μπάσκετ Νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά του Βορρά για πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 54-52 του Πανεδεσσαϊκού, στο τρίτο τους παιχνίδι στη διοργάνωση, που διεξάγεται στο κλειστό της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 44 πόντους (αμυντικά δέχθηκε 31), παίζοντας ωραίο μπάσκετ και έχοντας πολύ καλή παρουσία στην επίθεση. Μπήκαν παθιασμένα στο παιχνίδι, πίεσαν σε όλο το γήπεδο και στο πρώτο δεκάλεπτο το βολιώτικο συγκρότημα προηγήθηκε με 25-13. Το διάστημα αυτό ήταν και το καλύτερο για τον Ολυμπιακό, καθώς στη δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκες» συντήρησαν τη διαφορά που απέκτησαν, για να κλείσει το ημίχρονο 44-51υπέρ του Ολυμπιακού.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα ζώνη που εφάρμοσε ο Πανεδεσσαϊκός, δεν ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο Πανεδεσσαϊκός να καλύψει τη διαφορά και στο 30′ το σκορ ήταν 50-44 υπέρ του Ολυμπιακού. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε πραγματική «μάχη» για τη νίκη, με τον Ολυμπιακό να παίζει καλή άμυνα, παρότι επιθετικά συνέχισε να έχει μεγάλο πρόβλημα. Τελικά η νίκη ήρθε για τον Ολυμπιακό, έστω και με δύο πόντους, με τις «ερυθρόλευκες» να παίρνουν το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στη διοργάνωση.
Σήμερα Μ. Τετάρτη στις 14.00 ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά αντιμετωπίζοντας τους Σίθωνες Χαλκιδικής. Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας, ο οποίος νίκησε στο άλλο παιχνίδι της ημέρας τους Πάνθηρες Καβάλας, είναι η ομάδα που παίρνει την πρόκριση για τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Δεκάλεπτα: 13-25, 31-44, 44-50, 52-54.
ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: (Μίλτσης) Παχού, Ιωαννίδου 6, Μποζίνη 10 (2), Παζάρκα 3 (1), Σιάντη, Μπατούτση 2, Σιβένα 7, Καρτσαμάρη 17 (1), Παπαδοπούλου 4, Κελέση, Κύκου, Τσολάκοβιτς 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Παπαθανασίου, Ράμμου), Γκανάτσιου 6 (1), Χούτα, Λιόλιου, Στάμου Ντελή 8, Αρτεμισίου 11, Νούλα 16, Σιμιτζή 11, Πόπιντσουκ 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις