Τροπολογίες και παροχές υπέρ των μεγάλων με στόχο τη… συναίνεση

Την πολυπόθητη «συναίνεση» μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ) επιθυμεί διακαώς να εξασφαλίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, ενόψει των μεταξύ τους αγώνων για το κύπελλο, των εξελίξεων στα διοικητικά της ΕΠΟ και της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η συνάντηση που έγινε τη Μεγάλη Δευτέρα με την ηγεσία της Super League και τους εκπροσώπους των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, είχε ως στόχο την επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων.
Κάποια, όπως ειπώθηκε θα λυθούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες και άλλα με «αντίδωρα» όπως η θεσμοθέτηση του ποσοστού από τυχερά παιχνίδια των στοιχηματικών εταιρειών.
Επιθυμία του Βασιλειάδη είναι να προχωρήσει η αναδιάρθρωση να περάσει η αναδιανομή των τηλεοπτικών υπέρ των μικρομεσαίων, να γίνουν προσεκτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της διαιτησίας, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sοccerplus ο Βασιλειάδης πρότεινε τις εξής λύσεις:
Όσον αφορά το θέμα που βάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με το ασυμβίβαστο του Δ. Μελισανίδη ως πραγματικού διοικητή της ΑΕΚ και μετόχου του ΟΠΑΠ, ο Βασιλειάδης φέρεται να είπε, ότι προτίθεται να νομοθετήσει ώστε πρόσωπο που δεν έχει «άμεση συμμετοχή» σε εταιρεία διοργάνωσης στοιχημάτων να μην μην έχει πρόβλημα συμμετοχής στην διοίκηση ΠΑΕ.
Στο θέμα των δικαστικών εμπλοκών του προέδρου του Β. Μαρινάκη, ο Βασιλειάδης φέρεται να είπε ότι προτίθεται να αλλάξει τον υφιστάμενο νόμο καταθέτοντας τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η παραπομπή σε δίκη για κακούργημα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών δεν θα οδηγεί σε αυτοδίκαιη έκπτωση, παρά μόνο εφόσον υπάρξει καταδίκη με τελεσίδική δικαστική απόφαση.
Όσον αφορά το ποσοστό από όλα τα τυχερά παιχνίδια υπέρ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επί των χρημάτων που έχει αποφασιστεί να μοιραστούν στους νικητές, με τη συναίνεση στην αναδιανομή των τηλεοπτικών υπέρ των μικρομεσαίων της Super League.
Για τη διαιτησία πρότεινε να υπάρχουν και στο πρωτάθλημα επιπρόσθετοι βοηθοί διαιτητές, όπως συμβαίνει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA και των Εθνικών ομάδων, ενώ, όσον αφορά τη σύνθεση της ΚΕΔ ειπώθηκε ότι θα παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια υπό την επιτροπεία της FIFA.
Είδε θετικά την πρόταση της Super League για αύξηση των ψήφων της στις ΓΣ και στις Ε.Ε. της ΕΠΟ ιδιαίτερα σε θέματα ου αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ενώ απέκρουσε ως μη έτοιμο να συζητηθεί το αίτημα της Super League περί μείωσης του ποσοστού 10% επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που πηγαίνει στην αστυνομία για την παρουσία της στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις