Μικρό προβάδισμα για Ατλέτικο

Η Λέστερ στο ντεμπούτο της στο Champions League έγινε η 50ή ομάδα που φτάνει στους “8” της Ευρώπης και η 8η από την Αγγλία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ (από 7 έχουν Γαλλία και Ισπανία).

Πρωτάρα η Λέστερ, αλλά η Ατλέτικο είναι στα προημιτελικά για 9η φορά και μάλιστα αναζητά την 3η πρόκριση στα ημιτελικά στα τελευταία 4 χρόνια (και μετά θα αναζητά την 3η παρουσία σε τελικό τα τελευταία 4 χρόνια)!
Το παρακάτω στοιχείο πάντως είναι εντυπωσιακό: Η Λέστερ φέτος παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για 4η φορά, στις 2 από τις 3 πρώτες η ομάδα που την απέκλεισε ήταν η Ατλέτικο! Η πρώτη ήταν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1961/62 και η δεύτερη στον πρώτο γύρο του UEFA Cup 1997/98.
Θυμίζουμε πως στους “16” η Λέστερ είχε αποκλείσει ισπανική ομάδα, την Σεβίλλη, με τον Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς τον Κρεγκ Σέικσπιρ, ο οποίος μάλιστα είχε νίκες στα πρώτα του 5 ματς στην Premier League.
Ο Σέικσπιρ λοιπόν δεν υπολογίζει στους Μόργκαν, Μεντί και Ουαγκέ, ενώ ο Ντιέγκο Σιμεόνε στους Γκαμεϊρό, Τιάγκο Μέντες, Μογιά, Βρσάλκο και Αουγκούστο Φερνάντες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις