Στη σκιά της βομβιστικής επίθεσης το Ντόρτμουντ-Μονακό

Για πρώτη φορά στην ιστορία Ντόρτμουντ και Μονακό θα τεθούν αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ η Μπορούσια βρίσκεται στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για 8η φορά και οι Μονεγάσκοι για 6η.

Η Μονακό θα παίζει προημιτελικό για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία χρόνια, η Ντόρτμουντ επιστρέφει στα προημιτελικά μετά από δύο χρονιές απουσίας, ενώ στην έδρα της έχει πάρει νίκη και τις τέσσερις τελευταίες φορές σε αυτήν την φάση.
Ίσως ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είχε παίξει στη Μονακό την σεζόν 2010/11, ως δανεικός από τη Μίλαν και είχε σκοράρει δύο φορές σε 19 συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα!
Ο επιθετικός από την Γκαμπόν θα είναι στην κορυφή για την Μπορούσια, όμως ο Τόμας Τούχελ ίσως στερηθεί τον Μάρκο Ρόις, κάτι που θα γίνει σίγουρα με τους Γκέτσε, Σέρλε και Ντουρμ.
Ο Φαλκάο είναι διαθέσιμος για τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Μπακαγιοκό, και στους τραυματίες, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, Μποσίλια και Καρίγιο.
Τούχελ και Ζαρντίμ είπαν τα ίδια πράγματα στην συνέντευξη τύπου, δηλαδή μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο ένας για την ομάδα του άλλου, τόνισαν πως είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες πρόκρισης και γκρίνιαξαν λίγο για τα πολλά ματς μέσα στη σεζόν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις