Γιουρόπα Λιγκ: Βήμα πρόκρισης για Μάντστεστερ Γ.

Βήμα για τα ημιτελικά έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βράδυ της Μ. Πέμπτης (13/4) με τον Ζοζέ Μουρίνιο να δείχνει ότι υπολογίζει πολύ σοβαρά το Γιουρόπα Λιγκ με την ενδεκάδα που παρέταξε και παρόλο που ακολουθεί ματς με την Τσέλσι.

Οι Άγγλοι έπαιξαν με τη βασική τους ομάδα πλην του Ντε Χέα και πήραν 1-1 στις Βρυξέλλες. Λίγο έλειψε, μάλιστα, να φύγουν και με το διπλό, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ντεντόνκερ, ο οποίος με κεφαλιά ισοφάρισε.
Εκείνος που είχε δώσει το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Μχιταριάν στο 36′, ο οποίος από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Είχε προηγηθεί σουτ του Ράσφορντ και η επέμβαση του Ρουμπέν.
Από εκεί και πέρα, το ματς της βραδιάς ήταν αυτό στη Γαλλία τόσο για όσα έγιναν πριν την έναρξή του όσο και για τη μεγάλη ανατροπή που έκανε η Λυών, η οποία τελικά κέρδισε 2-1 την Μπεσίκτας. Οι Τούρκοι ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, βρήκαν γκολ με τον Μπάμπελ και στη συνέχεια δέχτηκαν μεγάλη πίεση. Η Λυών είχε φάσεις και ένα δοκάρι και τελικά γύρισε το ματς τούμπα σε ένα λεπτό. Στο 83′ ο Τολισό ισοφάρισε και στο 84′ ο Μορέλ έκανε το 2-1 από το τραγικό λάθος του Φάμπρι.
Να σημειωθεί πως στα άλλα δύο παιχνίδια μίλησε η έδρα… Ο Άγιαξ πήρε σαφές προβάδισμα κερδίζοντας 2-0 τη Σάλκε και έχοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ, ενώ η Θέλτα επιβλήθηκε της Γκενκ με 3-2.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Ρουμπέν, Απιά, Εμποτζί, Νάιτινκ, Ομπράντοβιτς, Τίλεμανς, Ντεντόνκερ, Στάντσιου (65′ Χανί), Μάσιμο Μπρούνο (58′ Κιπτσίου), Ατσεαμπόνγκ, Τέλιν (75′ Τεοντόρτσικ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ρομέρο, Βαλένσια, Μπεγί, Ρόχο, Νταρμιάν, Κάρικ, Πογκμπά, Μχιταριάν (90’+1 Φόσου-Μένσα), Λίνγκαρντ (63′ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (75′ Φελαϊνί), Ιμπραχίμοβιτς.
Τα πρώτα ματς των «8»:
Μ. Πέμπτη (13/4)
Άντερλεχτ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(86′ Ντεντόνκερ – 36′ Μχιταριάν)
Θέλτα – Γκενκ 3-2
(15′ Σίστο, 17′ Ιάγο Άσπας, 38′ Γκουιντέτι – 10′ Μπούτιους, 67′ Μπούφελ)
Άγιαξ – Σάλκε 2-0
(23′ πέν. και 52′ Κλάασεν)
Λιόν – Μπεσίκτας 2-1
(83′ Τολισό, 84′ Μορέλ – 15′ Μπάμπελ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις