Κράξιμο Αλέφαντου: Σταμάτα τώρα τη μπάλα – Τι κάνεις ρε Λεμονή;

Επικός Νίκος Αλέφαντος στον SportDog για την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ – Κράξιμο για Ρέτσο, Καρντόσο, τι λέει για Αραούχο – “Η διαιτησία κυνηγάει τον Ολυμπιακό”!
Όποιοι διάβασαν την τελευταία στήλη κατάλαβαν ότι δεν ήμουν αισιόδοξος για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Είπα πολλά εκεί, να μην τα ξαναλέω τώρα.

Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα που πιστεύω ότι θα λυθούν αυτό το καλοκαίρι. 4 ήττες στα 4 τελευταία ντέρμπι ο Ολυμπιακός δεν ξανάγινε.
Όμως έστω το υπάρχον υλικό του Ολυμπιακού δεν είναι για να χάνει στο Καραισκάκη έτσι. Θα πω τι είδα στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο άρχισε πολύ καλά ο Ολυμπιακός, έχασε ευκαιρίες, είχε 4 καλές ευκαιρίες, είδαμε γρήγορο ποδόσφαιρο, καλό παιχνίδι. Ταχύτητα, πάθος, μπήκαν γκολ, ωραίο ματς.
Στο β’ ημίχρονο είδαμε εντελώς άλλο Ολυμπιακό. Δεν βγήκανε οι αλλαγές, άργησαν κιόλας. Ο Μάριν εξαφανίστηκε, έπρεπε να μπει ο Ελιουνούσι. Ανατράπηκε το ματς. Ήταν σαν να μην έπαιξε ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο. Στεναχωρήθηκε ο κόσμος. Πολλοί υστερήσαντες.
Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά στο β’ ημίχρονο, δεν το κυνήγησε με πάθος όμως να σκοράρει κι άλλα γκολ.
Έπρεπε να μπει στο τέλος ο Τσόρι. Ο Μάρτινς τι να σου κάνει στα τελευταία λεπτά.
Επίσης, μεγάλο λάθος για εμένα η αλλαγή του Ανδρούτσου με τον Καμπιάσο από την αρχή του β’ μέρους. Είσαι 1-1 και βγάζεις τον τρεχαλατζή σου στο κέντρο για να βάλεις έναν γηρασμένο αμυντικό χαφ; Να το έκανες αν ήσουν μπροστά στο σκορ να το καταλάβω. Ο Καμπιάσο δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, πρέπει να τιμήσει την ιστορία του και να σταματήσει το καλοκαίρι. Να πάει να γίνει προπονητής και να επιστρέψει έπειτα από λίγα χρόνια να αναλάβει τον Ολυμπιακό.
Όταν έχεις Ρομαό, Καμπιάσο στο κέντρο έχοντας βγάλει τον πιτσιρικά που τρέχει πάνω κάτω τον Ανδρούτσο, είναι σαν να πετάς λευκή πετσέτα. Και έχεις κιόλας τον Φορτούνη σε κακή μέρα. Σου πήρε το κέντρο λοιπόν η ΑΕΚ με σβέλτους τον Σιμάο και τον Γιόχανσον και τον μπαλαδόρο τον Μάνταλο.
Παιδική χαρά η άμυνα στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Έχω ξαναπεί για τα προβλήματα του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις. Έχει ευθύνη και ο εκάστοτε προπονητής για αυτά. Εγώ δεν θέλω ζώνες νεροζούμια και ευθεία γραμμή στα στημένα όταν έχω αργά στόπερ.
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε διαβασμένη. Επιτυχία του προπονητή της το ματς. Έβαλε μπροστινούς με ταχύτητα, αφήνοντας έξω τον Πέκχαρτ. Έριξε ταχύτητα στον Μποτία και τον Ντα Κόστα, με Αραούχο, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλο.
Ο Ρέτσος δεν είναι πλάγιο μπακ και δεν πρέπει να παίζει πλάγιο μπακ. Έκοβε τον Χριστοδουλόπουλο αλλά ως εκεί. Επελάσεις δεν είχε. Ο πλάγιος μπακ στον Ολυμπιακό πρέπει να κάνει 10 ανεβάσματα όπως έκανε ο Χολέμπας, ο Ομάρ, ο Τοροσίδης. Γι’ αυτό παίξανε στην Αγγλία και στην Ιταλία. Και τον Μιλιβόγεβιτς βλέπω τώρα στην Αγγλία, τρομερός είναι.
Ο Καρντόσο αργός και βαρύς σέντερ φορ, βούτυρο στο ψωμί του ψηλού σέντερ μπακ της ΑΕΚ. Έχω πει τόσα για τον Καρντόσο…
Εγκλήματα η αστυνομία με αυτά που άκουσα ότι χτύπαγε παίκτες και φροντιστές του Ολυμπιακού. Να πάτε να χτυπάτε κακοποιούς που μπουκάρουν στα σπίτια και κλέβουν τον κοσμάκη. Όχι τους παίκτες του Ολυμπιακού. Και πού, μέσα στο Καραϊσκάκη. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Βλέπουμε και τη διαιτησία, είναι εχθρική απέναντι στον Ολυμπιακό. Σαν να κάνει επίδειξη η διαιτησία ότι κυνηγάει τον Ολυμπιακό.
Όταν έφαγε τα 6 γκολ η Παρί από την Μπαρτσελόνα, έλεγα στη στήλη ότι αν ήταν η Γιουβέντους αντί για την Παρί δεν θα αποκλειόταν ποτέ. Τα έφερε η τύχη λοιπόν και έπεσε η Γιουβέντους με την Μπαρτσελόνα. Και της έριξε 3 η Γιούβε. Πιστεύω ότι ένα γκολ στη Βαρκελώνη θα το βάλει και θα περάσει. Αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σε αυτό το γήπεδο εκεί. Όμως έχω ξαναπεί πολλές φορές για την άμυνα της ιταλικής ομάδας. Βλέπεις τον Κιελίνι και τον Μπονούτσι και διδάσκουν σεμινάριο.
Επίσης έχω αναλύσει αυτό που κάνουν με τον Μάντζουκιτς να παίζει 4ος πλάγιος χαφ ώστε να κλίνει μέσα στην περιοχή να πλαισιώνει τον Χιγκουαϊν. Ο Μάντζουκιτς κύριοι, ο ψηλός σέντερ φορ. Γιατί; Για να πατάνε περιοχή με πολλούς. Όχι όπως στον Ολυμπιακό που δεν πατάνε περιοχή. Η Γιούβε πατάει περιοχή με 4, Χιγκουαίν, Μάντζουκιτς, Ντιμπαλά, Κουαδράδο.
Eπιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις