Ο Ρονάλντο… πέρασε τη Ρεάλ στους “4” του Τσάμπιονς Λιγκ

Της βγήκε το λάδι όμως ο Ρονάλντο την… πέρασε στα ημιτελικά. Η Μπάγερν πάλεψε μέχρι τέλους για την ανατροπή και την πρόκριση στη Μαδρίτη, όμως ο CR7 οδήγησε την Ρεάλ στους «4» του Champions League.

Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι. Προηγήθηκαν με πέναλτι του Λεβαντόφσκι (53′) και παρά την απάντηση του Πορτογάλου φορ (76′), πήραν προβάδισμα έστω και με αστείο αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος (77′) ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς, αφού επικράτησαν 2-1 στην κανονική διάρκεια.
Στην παράταση, στην οποία έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Βιδάλ (84′), λύγισαν. Ο Ρονάλντο (104′) σημείωσε το δεύτερο τέρμα του (από θέση οφσάιντ), έκανε το 2-2 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Με το 100ο του γκολ στο Champions League ο 32χρονος έκανε το χατ-τρικ (109′), ενώ το τελικό σκορ (4-2) έγραψε ο Ασένσιο (112′).
Καλύτερο ξεκίνημα για την Μπάγερν στο «Μπερναμπέου». Η Ρεάλ είχε αδικαιολόγητα τρακ κάτι που μεταφέρθηκε και στις κερκίδες. Την ίδια ώρα οι Βαυαροί είχαν την πρωτοβουλία κι άγγιξαν το γκολ στο 9′ όταν οι Αλκάνταρα και Ρόμπεν, έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Η ομάδα του Αντσελότι ήταν σταθερά στην επίθεση και οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βγάλουν τελική προσπάθεια.
Οι μερένχες το… βρήκαν μετά το 20λεπτο. Μόντριτς και Κρόος ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και μαζί με τον Καρβαχάλ που έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά «τούμπαραν» την κατάσταση. Έτσι η μπάλα ήταν πάνω-κάτω με την Ρεάλ να απειλεί σταθερά αλλά και τους Βαυαρούς να έχουν φάσεις στην κόντρα. Τελικά, παρά τις πολλές ευκαιρίες, γκολ δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια.
Αυτό που τόσο έλειψε από το πρώτο ημίχρονο ήρθε με σχετική ευκολία στο δεύτερο. Ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε στην «άσπρη βούλα» (έπειτα από παράβαση του Κασεμίρο) και δεν αστόχησε, βάζοντας φωτιά στο ματς στο 53ο λεπτό (0-1). Η Ρεάλ θόλωσε μετά το γκολ, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι, ενώ τα αβίαστα λάθη κρατούσαν τους Βαυαρούς κοντά στην περιοχή του Νάβας.
Σε ένα σημείο που οι Γερμανοί έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, ο Ρονάλντο χτύπησε. Ο CR7 με καλοζυγισμένη κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κασεμίρο έκανε το 1-1 (76′). Η χαρά της Ρεάλ κράτησε λίγα δευτερόλεπτα αφού μετά την σέντρα η Μπάγερν πέρασε και πάλι μπροστά (77′) ύστερα από αυτογκόλ του Σέρχιο Ράμος σε μια φάση που η άμυνα των «μερένχες» θύμισε παιδική χαρά. Με το 2-1 να οδηγεί το ματς στην παράταση τα νεύρα ήταν στο κόκκινο και αυτός που την… πάτησε ήταν ο Βιδάλ, καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη (84′) κι άφησε τους Βαυαρούς με δέκα.
Στην παράταση η ομάδα του Αντσελότι επιχείρησε να ροκανίσει τον χρόνο όμως δεν τα κατάφερε. Ο Ρονάλντο στο 104′, πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ, ο βοηθός δεν το είδε κι έκανε το 2-2. Μετά το γκολ οι Γερμανοί κατέρρευσαν και δεν μπόρεσαν να προβάλουν κάποια αντίσταση. Στο 109′ ο «CR7» έκανε χατ-τρικ, σημειώνοντας παράλληλα το 100ο τέρμα του στο Champions League. Το τελικό σκορ έγραψε ο Ασένσιο στο 112′.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Κρόος (114′ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο (71′ Βάσκεθ), Μπενζεμά (64′ Ασένσιο), Ρονάλντο
Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Αλάμπα, Χούμελς, Μπόατενγκ, Αλόνσο (75′ Μίλερ), Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (71′ Κόστα), Λεβαντόφσκι (88′ Κίμιχ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις