Στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο

Συνώνυμο της συνέπειας και της απόλυτης κυνικότητας που τη χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται για ακόμα μια σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς οι «ροχιμπλάνκος» προκρίθηκαν στα ημιτελικά για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Φετινό της «θύμα» η Λέστερ, από την οποία απέσπασε την ισοπαλία (1-1) στο «King Power Stadium» και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προκρίθηκε χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα.
Το γκολ που έκρινε την υπόθεση σημείωσε ο Σαούλ στο 26′ με τους «ροχιμπλάνκος» να κάνουν στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων και να το πληρώνουν στο 61′ με το γκολ του Βάρντι. Μέχρι εκεί όμως…
Η Ατλέτικο θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμα μία πρόκριση στον τελικό, με τη Λέστερ να αποχωρεί μεν, αλλά με ψηλά το κεφάλι, αφού πρόκειται για την αγγλική ομάδα που διατηρήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη στο φετινό Champions League.
Ματς κομμένο και ραμμένο στα «θέλω» της Ατλέτικο Μαδρίτης και από το πινακάκι του Ντιέγκο Σιμεόνε, κάτι που ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους Ισπανούς από αρκετά νωρίς στο παιχνίδι. Η Λέστερ πήρε από την αρχή του κατοχή της μπάλας, κάτι που εκ προοιμίου δεν το επιθυμεί και η ίδια, γυρίζοντάς την απλά και φλύαρα έξω από την περιοχή του Όμπλακ, αφού δεν μπορούσαν να απειλήσουν.
Ήταν εμφανές ότι η Ατλέτικο ήθελε τη… μισή φάση για το γκολ που θα «σκότωνε» το παιχνίδι και το πέτυχε στο 26′. Ο εξαιρετικός τη φετινή περίοδο, Φιλίπε Λουίς, βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Σαούλ, που με κεφαλιά δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στη γωνία του Σμάιχελ για το 0-1, γεμίζοντας ταυτόχρονα απογοήτευση τους γηπεδούχους.
Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, η Λέστερ κατάφερε να βρει μόλις μία υποψία ευκαιρίας, όταν στο 34′ ο Μαχρέζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Όμπλακ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει, αφού βρισκόταν σε καίρια θέση.
Το β’ μέρος φαινόταν απλά μια τυπική διαδικασία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων και μάλλον αυτό συνέβη. Στο 61′ η Λέστερ κατάφερε να μετουσιώσει την εδαφική της υπεροχή σε γκολ στο 61′, όταν ο Βάρντι εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση στα καρέ των φιλοξενούμενων δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-1.
Μέχρι το τέλος του ματς, η ομάδα του Σέικσπιρ είχε υποψίες ευκαιριών, αλλά δεν άλλαξε τίποτα, πέρα από το να αποχωρήσει από το θεσμό, με ψηλά το κεφάλι στην πρώτη της παρουσία. Αντίθετα, η Ατλέτικο είναι αυτή που προχωράει στα ημιτελικά για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στόχος της δεν είναι άλλος από τον τελικό.
Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν (84′ Αμαρτέι), Μπεναλουάν (46′ Τσίλγουελ), Φουξ, Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ, Ολμπράιτον, Οκαζάκι (46′ Ουγιόα), Βάρντι.
Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χουάνφραν (56′ Λούκας Ερνάντεθ), Σάβιτς, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (74′ Κορέα), Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (69′ Τόρες), Γκριεζμάν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις