Εξώδικο για να μην παραστεί η ΕΠΟ στη δίκη για την «κάρτα υγείας»

Έγγραφο με το οποίο προτείνεται η «συλλογή υπογραφών» για την αποστολή εξωδίκου κατά της ΠΔΕ/ΕΠΟ διακινείται από την ΕΠΣ Κιλκίς. Το έγγραφο που είναι πανομοιότυπο προς όλες τις Ενώσεις αποτελεί εξώδικη πρόσκληση προς την ΠΔΕ/ΕΠΟ ώστε να ανακαλέσει την απόφαση της για παράσταση πολιτικής αγωγής

στη δίκη που θα γίνει στις 15 Μαϊου για την υπόθεση της «κάρτας υγείας» ή σε περίπτωση που δεν το πράξει να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ για το θέμα.
Η απόφαση της ΠΔΕ/ΕΠΟ χαρακτηρίζεται από την ΕΠΣ Κιλκίς ως «καταχρηστική» και «αντιδεοντολογική», που δεν προβλέπεται στις αρμοδιότητες της ΠΔΕ και δύναται να προκαλέσει οικονομική ζημιά στην ομοσπονδία (σ.σ.!!!) αφού εκκρεμούν αγωγές της αναδόχου εταιρείας προς την ΕΠΟ και της ΕΠΟ προς την ανάδοχο εταιρεία.
Η ΕΠΣ Κιλκίς, στην οποία έως να εκπέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν πρέοδρος ο εκ των κατηγορουμένων Β. Χατζηαποστόλου, ζητεί από τις υπόλοιπες Ενώσεις να υπογράψουν το κείμενο, το οποίο εξουσιοδοτεί τον δικηγόρο κ. Κατσιλιέρη (παλαιότερα ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος του επίσης κατηγορούμενου για την υπόθεση Β. Γκαγκάτση) να συντάξει εξώδικο κατά της ΠΔΕ/ΕΠΟ
Το θέμα συζητείται μεταξύ των Ενώσεων, αφού υπάρχουν πολλοί τέως πρόεδροι, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στους 23 κατηγορούμενους μέλη των ΔΣ της ΕΠΟ από το 2005 και μετά. Ανάμεσά τους και οι τέσσερις προηγούμενοι πρόεδροι (Β. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης).
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 29 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το κατηγορητήριο (σ.σ. περίπου 13 εκταμιεύτηκαν από την ΕΠΟ) για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».
Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.
Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή και παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη είχε ως αποτέλεσμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω της εφαρμογής του νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την έκπτωση του προέδρου Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατείχαν.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις