Ζ. Σαχίνης: Ανοίγει τις πύλες της η έκθεση αρχειακού υλικού του Ολυμπιακού Βόλου

Ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Ζάκος Σαχίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico», στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην έκθεση αρχειακού υλικού του συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα τονίζοντας σχετικά:

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη έκθεση με αρχειακό υλικό του συλλόγου. Έχουμε βρει όλα τα κύπελλα, ακόμη και αυτό που πήρε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ το 1978 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική. Υπάρχουν μετάλλια και διπλώματα από το 1953 και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει μέσα από το υλικό που έχουμε συλλέξει, όλη την ιστορία του Ολυμπιακού.
Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα περίπου, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα της Εξωραϊστικής και θα υπάρξουν τομείς ανά δεκαετία, διάφορα σταντ, κάδρα, ενώ με τη βοήθεια προτζέκτορα θα μπορεί ο κόσμος να δει διάφορες στιγμές της ιστορίας του Ολυμπιακού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ θα προσκαλέσουμε και τους μαθητές των σχολείων της πόλης να έρθουν να δουν από κοντά την έκθεση και να ενημερωθούν για την ιστορία του Ολυμπιακού.
Πρόσφατα, με τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού επισκεφθήκαμε το μουσείο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι εξαιρετικό. Ευελπιστούμε κάτι αντίστοιχο να κάνουμε και στον Ολυμπιακό, το οποίο θα αφορά όλα τα τμήματα του συλλόγου. Αυτό θα πρέπει να γίνει κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, τη φυσική έδρα του συλλόγου, έτσι ώστε πηγαίνοντας οι γονείς τα παιδιά τους να αθληθούν να έχουν την ευκαιρία να βλέπουν και το μουσείο.
Θα είναι ευτυχία για το Δ.Σ. του συλλόγου να γίνει επιτέλους το μουσείο του Ολυμπιακού. Έχουμε στα χέρια μας σημαντικό αρχειακό υλικό, το οποίο μπορούμε να το εκθέτουμε επί μονίμου βάσεως».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις