Για «εκτεταμένα επεισόδια» η δίωξη στον Ολυμπιακό

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για εκτεταμένα επεισόδια για το παιχνίδι Κυπέλλου της Μεγάλης Πέμπτης με την ΑΕΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.
Σύμφωνα με όσα μετέφερε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, συμπεραίνεται ότι λήφθηκε υπόψη η έκθεση της αστυνομίας για τα όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα, με τους ερυθρόλευκους να απειλούνται με βαρύτατο πρόστιμο, τιμωρία της έδρας.

Συγκεκριμένα ο κανονισμός ορίζει:
-Πρόστιμο από 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.
-Πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.
-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή μπορεί να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κίνδυνος τιμωρίας του Ολυμπιακού με αφαίρεση βαθμών δεν έχει αποκλειστεί. Εκτός του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, και το πειθαρχικό όργανο της ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να καλέσει σε απολογία τους ερυθρόλευκους βάσει των άρθρων 28 και 29 του πειθαρχικού κώδικα για τις παραβάσεις που αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις παρατηρητή και ΔΕΑΒ, δηλαδή, για απειλές σε αξιωματούχους και βία κατά αυτών.
Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται, και εφόσον κριθεί ότι ο Ολυμπιακός ως ομάδα είναι υπεύθυνος, κινδυνεύει μέχρι με αφαίρεση βαθμών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις