Τσιμπανάκος: Δεν μπορεί κανείς να με διώξει από τον Ολυμπιακό Βόλου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» μίλησε ο αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιστατικό που είχε την Τετάρτη 19/4 με τον Αχιλλέα Μπέο σε καφετέρια του Βόλου. Μίλησε, επίσης, για το ντέρμπι της Κυριακής με τη Νίκη, ενώ έκανε και την αυτοκριτική της διοίκησης. Αναλυτικά τα όσα ανάφερε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Για το περιστατικό με τον Αχιλλέα Μπέο: «Δε θέλω να αναφερθώ στο περιστατικό. Είναι κάτι προσωπικό. Οι διαφορές λύθηκαν και θα λυθούν, εφόσον προκύψουν και άλλες. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Απλά να ξέρουν κάτι, ότι, όσο εγώ είμαι στον Ολυμπιακό, θα είμαι μπροστά και κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη δικαιοσύνη.

Για το αν υπάρχει κάποια αντιπαλότητα με τον κ. Μπέο: «Ρωτήστε τον ίδιο, εγώ δεν έχω καμία αντιπαλότητα με κανέναν. Στην πόλη που ζω εννέα μήνες, σχεδόν μόνιμα, δεν έχω ενοχλήσει κανέναν. Όλοι ξέρουν για το ήθος μου και παρόμοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Όμως όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια».

Για το αν κάποιος ήθελε να τον τρομάξει και να τον διώξει από την πόλη ή τον Ολυμπιακό: «Θα πω ξανά, πως όσο εγώ είμαι στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να με διώξει κανένας, ούτε από την πόλη ούτε από τον Ολυμπιακό. Όταν αποφασίσω εγώ να φύγω από τον Ολυμπιακό, θα φύγω. Από την πόλη μπορεί να μη φύγω ή μπορεί και να φύγω. Αυτό είναι κάτι προσωπικό, που δεν αφορά κανέναν. Από κει και πέρα για το περιστατικό δε θέλω να αναφέρω κάτι άλλο».

Για το αν σκοπεύει να καταθέσει μήνυση: «Σε κάποια πράγματα δεν υπάρχουν αστυνομία, μηνύσεις, δικαστήρια. Υπάρχει ο λόγος τιμής. Κάποιοι πρέπει να φοράνε παντελόνια. Το συζήτησα με τον δικηγόρο μου και δε σκέφτομαι να κάνω μήνυση, γιατί ό,τι έχω να λύσω το λύνω. Εξάλλου για το ήθος μου δεν μπορεί να μιλήσει κανείς».

Για το αν επιθυμεί να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά: «Θα το δούμε και το συζητήσουμε. Δεν είναι της παρούσης φάσης να μιλάμε γι’ αυτό το θέμα. Υπάρχει ένα παιχνίδι την Κυριακή. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι με δύο μεγάλες ιστορικές ομάδες, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Ο καθένας έχει τις ιδιαιτερότητές του. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τη Νίκη Βόλου και με τους φιλάθλους της. Θέλουμε από τους φιλάθλους μας να έρθουν στο γήπεδο, να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια και να είναι κοντά στην ομάδα. Από κει και πέρα εύχομαι να παιχτεί ένα ωραίο ποδόσφαιρο μέσα σε αθλητικά πλαίσια και να κερδίσει ο καλύτερος».

Για το αν πρόκειται να ανοίξει κάποια κερκίδα για να καθίσουν οι φίλαθλοι της Νίκης: «Ο κ. Μποτσιβάλης που ήταν στη σύσκεψη της αστυνομίας για τα μέτρα, πρότεινει ν ανοίξει μία κερκίδα για τους φίλους της Νίκης, αλλά από τη στιγμή που δεν το επιτρέπει η αστυνομία, αυτό δεν θα γίνει. Οι φίλαθλοι της Νίκη είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν. Το ποδόσφαιρο είναι υγεία, είναι αθλητισμός. Δεν είναι κακοποίηση, όσο και αν κάποιοι το επιχειρούν. Με τη Νίκη δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Όλοι πίνουμε στις ίδιες καφετέριες καφέ. Μέσα στο παιχνίδι και στα 90 λεπτά ας κερδίσει ο καλύτερος. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω και στις δύο ομάδες και στον κόσμο. Δεν πρέπει να γίνει τίποτα. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε φιλόξενοι σ’ αυτούς που μας φέρονται φιλόξενα. Σ’ αυτούς που δε μας φέρονται φιλόξενα, είμαστε κι εμείς το ίδιο. Έτσι πάνε αυτά».

Για την απογοήτευση που υπάρχει από το γεγονός ότι χάθηκε ο στόχος της ανόδου: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση. Είναι μεγάλη πίκρα και για μας και για τον κόσμο. Και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Το έχω τονίσει κατ’ επανάληψη. Πρώτα εμείς ευθυνόμαστε που διοικούμε. Χωρίς να θέλω να δώσω ελαφρυντικά στη διοίκηση, σε μας δηλαδή, όταν αναλάβαμε την ομάδα δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε πλήρη διάλυση από τον Φεβρουάριο του 2016. Εμείς κάναμε την προσπάθειά μας από την αρχή, έντιμα, δώσαμε τον αγώνα μας, αλλά δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις