Γκόλιας: «Την Κυριακή θα πανηγυρίσουμε μια σημαντική νίκη»

Ο Νίκος Γκόλιας μίλησε για το ερχόμενο παιχνίδι της ΑΕΛ με την Ξάνθη την Κυριακή στο AEL FC ARENA και ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και στο τέλος να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την παραμονή της ομάδας στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο επίσημο ραδιόφωνο της ΑΕΛ:

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: «Όλοι οι αγώνες είναι ξεχωριστοί, αλλά ο αγώνας της Κυριακής με την Ξάνθη είναι τελικός. Προετοιμαζόμαστε από την αρχή της εβδομάδας με τον προπονητή για να φτάσουμε στη νίκη. Πιστεύω πως όποιος συμπαίκτης μου επιλεχθεί στην αρχική εντεκάδα θα είναι έτοιμος να δώσει τα πάντα, για να πάρει η ΑΕΛ τους βαθμούς που χρειάζεται και να πετύχει τον στόχο της».

Αν έχει βρεθεί ο ίδιος ξανά σε κατάσταση που να έχει τέτοια πίεση: «Κρίσιμους αγώνες έχουμε δώσει όλα τα παιδιά στην καριέρα μας. Και φέτος η ομάδα κατά διαστήματα έδωσε κάποιους «τελικούς». Ο αγώνας όμως με τη Ξάνθη βαθμολογικά είναι πάρα πολύ σημαντικός. Εμείς χρειάζεται να έχουμε καθαρό μυαλό, να βγάλουμε πάθος στο παιχνίδι μας και πιστεύω πως όλοι οι παίκτες είναι συνειδητοποιημένοι. Κάθε μέρα σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι και το περιμένουμε με ανυπομονησία».

Αν η ΑΕΛ αδικείται από την βαθμολογική της θέση: «Το τι θα μπορούσαμε να έχουμε από βαθμούς είναι μεγάλη ιστορία. Τώρα είμαστε σε αυτή τη θέση όμως. Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας και ο καθένας πιστεύω πως έχει κάνει την αυτοκριτική του, όπως κι ο κόσμος. Σημασία δεν έχει τι είχαμε, αλλά το παιχνίδι που έχουμε μπροστά. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στο τι χρειαζόμαστε και όχι σε υποθετικά σενάρια».

Για τον αγώνα του πρώτου γύρου με την Ξάνθη: «Δικαιούμασταν κάτι παραπάνω σε εκείνο το παιχνίδι, όπως και σε άλλα ματς. Χάσαμε μακριά από την έδρας μας παιχνίδια στις λεπτομέρειες. Εμείς δουλεύουμε ήδη στο πλάνο της Ξάνθης και πιστεύω πως την Κυριακή στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μία σημαντική νίκη και θα έχουμε καταφέρει τον στόχο μας».

Για τον τρόπο προπόνησης του Αντρέ Πάους: «O νέος τεχνικός θέλει να μας κρατήσει συγκεντρωμένους στο παιχνίδι μας και στο πλάνο μας. Θέλει να βγάλουμε πάθος και όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας να βγάζουμε αυτό το ολλανδικό στυλ που προσπαθεί να μας μεταδώσει. Από εκεί και έπειτα όμως όλοι ξέρουμε, πως αυτοί οι αγώνες δεν παίρνονται μόνο με καλό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται πάθος, ψυχή και καρδιά. Δουλεύουμε και σ’αυτό το κομμάτι, αλλά και στον τρόπο που θα πρέπει να διαχειριστούμε την ένταση του αγώνα.

Εμείς, καθημερινά δουλεύουμε στο μοτίβο που θέλει ο προπονητής. Σίγουρα το χρονικό διάστημα ήταν μικρό και είχε μία σειρά αγώνων με μεγάλη πίεση. Δεν ήταν η καλύτερη περίοδος και για τους ποδοσφαιριστές να αλλάξουν πολλά  πράγματα και να δοκιμάζουν νέα. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί κι ας έρχεται και με όχι τόσο καλό ποδόσφαιρο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά την Κυριακή και σιγά-σιγά να μπούνε οι βάσεις για τη νέα χρονιά και η ομάδα του χρόνου στη Super League να παίζει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για τον κόσμο της ΑΕΛ: «Ότι και να πω εγώ είναι λίγο. Όλοι ξέρουνε στη χώρα τι σημαίνει ο κόσμος της ΑΕΛ. Φέτος μας έλειψε, αλλά ελπίζω να έρθει στο γήπεδο με την Ξάνθη και να είναι ο δωδέκατος παίκτης. Εμένα θα μου δώσει δύναμη και ώθηση αν αγωνιστώ. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και στο τέλος να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί».

Για την καλύτερη στιγμή του φέτος: «Η καλύτερη ατομική μου στιγμή είναι όντως το γκολ με τον Ολυμπιακό. Αλλά θα είναι σημαντικό να χαρούμε όλοι μαζί την Κυριακή. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις