Ο Ν. Κεχαγιάς μιλά για το καμπ επιλογής παικτών στο Βόλο (Video)

Στο Βόλο βρέθηκε σήμερα ο Τεχνικός διευθυντής Ακαδημιών της ΠΑΕ Ξάνθης κ. Νίκος Κεχαγιάς, σε κάμπ επιλογής νέων ποδοσφαιριστών. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μαγνησιακού κι ο έμπειρος προπονητής μίλησε στην κάμερα του «goalpost.gr» για το γεγονός…


Αρχικά έκανε λόγο για τη φιλοσοφία και τις επιδιώξεις που έχει η Ακαδημία της ΠΑΕ Ξάνθης, η οποία μετρά πολλές επιτυχίες ανάδειξης ποδοσφαιριστών, ανέλυσε τη λειτουργία τους και πρόσθεσε ότι αυτή η επιλογή γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας, στο πλαίσιο του ανοίγματος στην ευρύτερη περιοχή.
Δήλωσε ικανοποιημένος από το όλο εγχείρημα κι εξέφρασε την επιθυμία, ανάλογες προσπάθειες να επαναληφθούν στο μέλλον.
Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψή ότι είναι μονόδρομος η ανάδειξη ταλέντων από τις ακαδημίες για όλες της ομάδες ακόμα και στην SUPER LEAGUE, για να επιτευχθεί μικρότερο λειτουργικό κόστος, αλλά και για να ενισχύονται οι εθνικές ομάδες.
Αποκάλυψε ότι ο τρόπος που κινείται κάθε παιδί στο γήπεδο, η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια, η ταχύτητα και η τεχνική, αποτελούν τα στοιχεία που κοιτούν σε πρώτο βαθμό στα καμπ επιλογής.
Σε ότι έχει να κάνει με τους όποιους επιλεχθέντες θα κληθούν στις ακαδημίες της Ξάνθης, όπου θα ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα, ώστε να δουλέψουν περαιτέρω πάνω σε ειδικούς τομείς.
Στο καμπ επιλογής συμμετείχαν 30 παιδιά γεννηθέντα τα έτη 2001-2002, προερχόμενα από ακαδημίες του Βόλου, της Λάρισας και τη Λαμία. Συγκεκριμένα υπήρχαν ποδοσφαιρστλες του Αστέρα Λαμίας, Ακαδημία Γ. Πλίτση Λάρισας, Αγ. Παρασκευής Βόλου, Θησέα Αγριάς, Ρήγα Φ., Σαρακηνού και φυσικά από τον οικοδεσπότη Μαγνησιακό.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε τα να παρακολουθήσετε αναλυτικά τις δηλώσεις.