Ολυμπιακός-Νίκη πάντα είναι ντέρμπι (pregame)

Τι κι αν Ολυμπιακός και Νίκη έχουν τεθεί εκτός στόχου, τι κι αν οι δύο ομάδες αγωνίζονται στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και όχι στις επαγγελματικές κατηγορίες, τι κι αν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είναι απογοητευμένοι, οι αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο μεγάλους του βολιώτικου ποδοσφαίρου είναι πάντα ντέρμπι.

Σήμερα (23/4), στις 16.30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός και Νίκη, σ’ ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, καθώς αυτή τη φορά δεν υπάρχει το άγχος και η πίεση για την κατάκτηση των τριών βαθμών, πέρα από το γόητρο, καθώς πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, οι ομάδες έχουν μείνει πολύ πίσω από την κορυφή και η απόσταση δεν καλύπτεται.
Την τελευταία δεκαετία Ολυμπιακός και Νίκη έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές, είτε με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους», είτε τους «κυανόλευκους». Απολογισμός μία νίκη για τη Νίκη (το 2014 στο ΕΑΚ με το γκολ του Τζιώρα) και επτά ισοπαλίες. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε «τρίποντο» απέναντι στη συμπολίτισσα, ήταν στις 18/2/2006 στο ΕΑΚ, όταν είχε επικρατήσει με 2-1.
Ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος θα κοουτσάρει για δεύτερη φορά την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα (μετά το ματς με τον Διαγόρα Σεβαστής), θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα τιμωριών ή τραυματισμών.
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αγωνιστεί με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κατσούλης. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Ιωαννίδης, Ζώνας, Ντόικιτς και Ανδρέας Κόκας. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Οικονόμου και Σταύρου, με τον Ευθυμιάδη να παίζει πιο μπροστά, ως επιθετικός χαφ.. Στις πτέρυγες θα παίξουν οι Κέρι (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Φλίγκος.
Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου την προετοιμασία τους, χωρίς ο Κώστας Μπράτσος να ανακοινώσει τα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή, καθώς η 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Με «τρίποντο» η Νίκη ξεπερνά τον Ολυμπιακό
Στη Νίκη θέλουν σήμερα να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία και σύμμαχό τους έχουν και την παράδοση. Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο όποτε αναμετρήθηκαν οι δύο «μεγάλοι» του Βόλου, η Νίκη δεν έχει χάσει ποτέ.
Οι «κυανόλευκοι» προετοιμάστηκαν όλη την εβδομάδα για το σημερινό ντέρμπι και δηλώνουν πανέτοιμοι, με τον Στέφανο Ξηροφώτο να μην έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Γαρυφαλλόπουλο. Βάσει της τακτικής που θα ακολουθήσει η Νίκη, στόχος είναι να περιορίσουν οι παίκτες την επιθετική δραστηριότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, παίζοντας δυνατά και με πάθος, να κερδίσουν τις προσωπικές μονομαχίες και να βρουν τρόπο να φτάσουν στο γκολ.
Όσον αφορά την ενδεκάδα (η 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης), ο Στέφανος Ξηροφώτος αναμένεται να παρατάξει το ακόλουθο σχήμα: Τερματοφύλακας θα είναι ο Τζήμας, ενώ στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Παπαδήμας (δεξιά) και Δημολιός (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Παρασκευαΐδης και Ναουμίδης. Οι Βέργος και Πετράκος θα αγωνιστούν στον άξονα. Μπροστά τους θα παίξει ο Μέτσε, ως οργανωτής του παιχνιδιού, ενώ οι Κόλα (δεξιά) και Νικλητσιώτης (αριστερά) θα παίξουν στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνιστεί ο Κορέτα.
Το σημερινό ντέρμπι θα διευθύνει ο κ. Ματθαίος Βουρνέλης από την ΕΠΣ Μακεδονίας, με βοηθούς τους κ.κ. Πέτρο Κωτούλα από την ΕΠΣ Τρικάλων και Αθανάσιο Μποζατζίδη από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Παρατηρητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο κ. Αντώνης Ζήλος από την ΕΠΣ Λάρισας.

Τα εισιτήρια του ντέρμπι
Οι τιμές των εισιτηρίων για το σημερινό ντέρμπι είναι οι εξής:
Γενική είσοδος: 10€
Γυναίκες- παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5€
Άνεργοι ( όσοι ήδη έχουν εγγραφεί στα γραφεία της ομάδας): 5€
Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν (πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα)
Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από τη δεύτερη πεζογέφυρα, ενώ το εκδοτήριο εισιτηρίων θα λειτουργεί από τις 14.30.
Οι φίλαθλοι – κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold και Silver που κάνουν χρήση του παρκινγκ του Σταδίου μπορούν να σταθμεύουν μόνο στο παρκινγκ και όχι στο περιστύλιο, καθώς δυσχεραίνεται η μετακίνηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
*Απαγορεύεται ρητά η χρήση πλαστικών μπουκαλιών νερού/αναψυκτικών εντός του Σταδίου

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις