Σφράγισε άνοδο στην Άρτα ο Απόλλων

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕ Καραϊσκάκης δείχνει να χάνει το τρένο της ανόδου, στο κρίσιμο παιχνίδι με την ανταγωνίστρια ομάδα. Αυτή τη φορά ήταν ο Απόλλων Λάρισας, μετά τα Τρίκαλα και τον Αιγινιακό, που στέρησε την πρωτιά από την αρτινή ομάδα, επικρατώντας μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με 0-1. Ίσως η ΑΕ Καραϊσκάκης να άξιζε κάτι καλύτερο στο σημερινό ματς, όμως ο Απόλλωνας στάθηκε εξαιρετικά, και αν και δε δημιούργησε πολλές φάσεις, έφυγε με το “διπλό” που ισοδυναμεί με άνοδο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένα στο γήπεδο δείγμα της κρισιμότητας του παιχνιδιού, και η πρώτη φάση μπροστά σε εστία ήρθε στο 5′ όταν από ενέργεια του Χαρτσιά και παράλληλη πάσα, ο Γυφτοκώστας δεν μπόρεσε να μπει στη φάση και να σουτάρει. Στο 11ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή φάση για την ΑΕ Καραϊσκάκης, με το Μαζιώτη να μοιράζει στο Γυφτοκώστα και τον τελευταίο να προσποιείται και να σουτάρει εξω από την περιοχή, λίγο άουτ. Στο 20′ ήρθε η πρώτη και πολύ σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με το Σάββα να σεντράρει ωραία και τον Πεντα να παίρνει την κεφαλιά, για να αποκρούσει δύσκολα ο Ανδρούτσος. Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται ως το 35ο λεπτό όταν ο Μαζιωτης με σουτ από τα πλάγια δεν ανησύχησε το Σταυράκη που μπλόκαρε. Λίγο πριν φύγει το 45λεπτο και στην τελευταία φάση για το ημίχρονο, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Πεντα ο Μηνάς σούταρε αρκετά άστοχα.

Στο δεύτερο μέρος η αρτινη ομάδα μπήκε πιο πιεστικά, έχοντας και ευνοϊκό αέρα και στο 50ο λεπτό από κόρνερ του Γυφτοκώστα ο Βελέτης πήρε ωραία κεφαλιά, που κατέληξε όμως στην αγκαλιά του Σταυράκη. Στο 78ο λεπτό και ενώ η ΑΕ Καραϊσκάκης ανέβηκε στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο στην κόντρα με το Σουλιδη να σουτάρει ωραία πάνω από τα δοκάρια ενώ στο επόμενο λεπτό μετά από μπέρδεμα στην άμυνα του Απόλλωνα, το σουτ του Μπεκατώρου κόπηκε τελευταία στιγμή.

Στο 82ο λεπτό μεγάλη φάση για την αρτινη ομάδα με το Ζυγκερίδη να κλέβει και να κάνει κακό γύρισμα, δίνοντας την ευκαιρία στο Σταυράκη να πέσει και να μπλοκάρει. Σα να μην έφτανε η επιθετική δυστοκία για την αρτινή ομάδα, στο επόμενο λεπτό, ύστερα από ωραία ανάπτυξη και αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Σαχινίδης έσπασε την μπάλα στο Μανθάνο, που αφού επωφελήθηκε από μια κόντρα πλάσαρε τον Ανδρούτσο, πετυχαίνοντας το 0-1 και χαρίζοντας ουσιαστικά την άνοδο στην ομάδα του. Η ΑΕ Καραϊσκάκης πάλεψε να ισοφαρίσει όμως στο 90′ η κεφαλιά του Ευάγγελου σταμάτησε πάνω στη γραμμή από το Σάββα.

Στις καθυστερήσεις νέα φάση για την αρτινη ομάδα με τον Ευάγγελου, που έδειξε με τη είσοδό του πως μπορούσε να έχει μπει νωρίτερα στο ματς, να παίρνει την κεφαλιά και το Σταυράκη να διώχνει πολύ δύσκολα. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους παίχτες του Απόλλωνα να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη αυτή, και την ΑΕ Καραϊσκάκης να μένει δεύτερη, ελπίζοντας σε αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει και τους δεύτερους των ομίλων στη Β’ Εθνική.

Διαιτητής : Μακρυπόδης Νίκος Βοηθοί : Γκοτσόπουλος Αντώνης – Σιδέρης Κώστας

ΑΕ Καραϊσκάκης (Θεοδοσιάδης Ν.) : Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Βελέτης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς (74′ Κουσίδης), Χαρτσιάς (79′ Ευαγγέλου), Ντατίδης, Γυφτοκώστας, Μαζιώτης (60′ Μπεκατώρος), Ζυγκερίδης

Απόλλων Λάρισας (Θεοδοσιάδης Θ.) : Σταυράκης, Σάββας, Καρατσάνης (61′ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Ιορδανίδης, Ανδρέου, Αγροδήμος, Σκούπρας, Πέντα (71′ Ιβανίδης), Σαχινίδης, Σουλίδης, Μηνάς (56′ Μανθάνο)

artagoal.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις