Ο άθλος του Ηρακλή!

Ό,τι και να γίνει με την άδεια, πέτυχε έναν άθλο!

Ο Ηρακλής επικράτησε 2-1 του Παναιτωλικού με ανατροπή στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ευελπιστεί να πάρει την άδεια για να συνεχίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ρόσα άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, αλλά ο «Γηραιός» δεν τα παράτησε ούτε αυτή τη φορά και με τα τέρματα των Περόνε (53’) και Μπαστακού (85’) πήρε «χρυσό» τρίποντο και έφτασε τους 28 βαθμούς.

Το ματς

Με φόρα, αν και μεσολάβησε διακοπή λόγω Πάσχα, από τις τρεις σερί νίκες (επί των Κέρκυρας, Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα) μπήκε στο ματς ο Ηρακλής και πίεσε πολύ για ένα γρήγορο γκολ στο πρώτο τέταρτο ώστε να φύγει από πάνω του το άγχος, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, έχοντας καλές ευκαιρίες για να το κάνει. Ο Κυριακίδης στάθηκε στο ύψος του όταν χρειάστηκε σε αυτό το χρονικό διάστημα, όπως στην κεφαλιά του Περόνε στο 15’ που έδιωξε σε κόρνερ. Ήταν φανερό ότι ο «Γηραιός» ήθελε πιο πολύ το ματς, όμως δεν κατάφερε στο καλό διάστημα που είχε στο ξεκίνημα να σκοράρει και ο Παναιτωλικός μπόρεσε σταδιακά να ισορροπήσει την κατάσταση αρχικά και στη συνέχεια να δημιουργήσει τις δικές του ευκαιρίες, με τους Λόπες και Ρόσα να ωθούν επιθετικά την ομάδα του Αγρινίου.

Ο Ηρακλής μπλόκαρε μετά τα μέσα του πρώτου μέρους και ειδικά μετά το τέρμα του Ρόσα, που υποδέχθηκε την μπάλα από τα δεξιά, συνέκλινε με συρτό σουτ νίκησε τον Χουάντερσον που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, μη έχοντας και καλό οπτικό πεδίο. Ύστερα από εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι «πάγωσαν», η ομάδα του Μάκη Χάβου μπόρεσε σχετικά άνετα να κρατήσει το «μηδέν» πίσω μέχρι την ανάπαυλα και λίγο έλειψε να ζευγαρώσει τα τέρματά του. Ο Μπράβο λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου άγγιξε το γκολ, πιάνοντας γυριστό σουτ, αλλά ο Στάμου έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Ο Σάββας Παντελίδης έκανε δύο αλλαγές με την αρχή του β’ ημιχρόνου, ώστε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του. Δυνατό και με καλές φάσεις για τις δύο ομάδες ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, όπου με απόσταση σχεδόν ενός λεπτού έφθασαν κοντά σε ένα τέρμα αμφότερες. Ο Κλέσιο πήγε να βάλει εντυπωσιακό γκολ στον Χουάντερσον και λίγο μετά παραλίγο να ισοφαρίσει ο Ηρακλής, όμως ο Κούρος είδε τον Παπάζογλου να διώχνει πάνω στη γραμμή την μπάλα ύστερα από την προσπάθειά του. Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να είναι ψυχωμένοι (ουσιαστικά μόνο στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους τον πήρε από κάτω) και τα έπαιξε όλα για όλα και τα έδωσε όλα. Όπως στη φάση της ισοφάρισης, όπου Περόνε και Μπαστακός πίεσαν ψηλά, ο δεύτερος έκλεψε την μπάλα, μπήκε από τα αριστερά και έστρωσε στον Αργεντινό που «τρύπησε» τον Κυριακίδη.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε μεγάλη ώθηση από αυτό το τέρμα και θα μπορούσε να φθάσει στην ανατροπή σε διάστημα επτά λεπτών, αλλά ο Λεοζίνιο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλληνα πορτιέρο. Ο Παναιτωλικός ήταν αισθητά χειρότερος συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο και επιδίωξε να βγάλει αντίδραση μετά το πρώτο τέταρτο και ο Ρόσα που ήταν ο καλύτερός του παίκτης απείλησε τον Χουάντερσον που δεν νικήθηκε.

Ο Ηρακλής συνέχισε την προσπάθειά του και την πίστη του για νίκη, αλλά έδειχνε να ξεμένει από ιδέες και λύσεις, προσπαθώντας και με σουτ έξω από την περιοχή να βρει ευκαιρίες. Ο από μηχανής… Θεός ήταν τελικά ο Μπαστακός, που με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ έριξε τη… ροπαλιά στον Παναιτωλικό, που παρά το γεγονός ότι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος (46′ Γροντής), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Ίντζογλου, Αγγελόπουλος (46′ Μπαστακός), Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Κούρος (73′ Πασάς), Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Ζιαμπάρης, Ηλιάδης

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (75′ Χαντάκιας), Παπάζογλου, Κούσας, Ρότσα (59′ Τσοκάνης), Μπράβο, Ρόσα, Ρέι, Κλέσιο, Λόπες, Μουνιός (65′ Κουτρομάνος).

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Βασιλούδης, Βακράκος, Γιαννιώτης

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος. Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ποντίκης, Γεώργιος Πασχάλης 4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις