Καταγγελία Τσιάτα για Κούγια: «Με χτυπούσε στο κεφάλι»

Στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» τοποθετήθηκε ο Λαρισαίος δημοσιογράφος, Χρήστος Τσιάτας, για το περιβόητο περιστατικό που έλαβε χώρα στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Αλέξη Κούγια, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το συμβάν, λίγη ώρα πριν απαντήσει και ο μεγαλομέτοχος.

«Καλησπέρα. Ναι πράγματι, συνέβη ένα περιστατικό που για τον Αλέξη Κούγια δεν είναι η πρώτη φορά. Το έχει κάνει και στην Πάτρα σε έτερο συνάδελφο. Έτσι και αλλιώς, σε τέτοιου είδους παραστάσεις, είναι ειδικός. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως δέχτηκα μία απίστευτη επίθεση, άνανδρη θα την έλεγα. Ολόκληρη η δημοσιογραφική κοινότητα είναι εμβρόντητη με αυτό που συνέβη».

Ποιο ήταν το περιστατικό; «Είμαστε στη συνέντευξη τύπου, περιμένουμε να έρθουν οι δύο προπονητές. Ο κ. Κούγιας μπαίνει από την πλευρά της φυσούνας, από εκεί που μπαίνουν οι προπονητές, έρχεται προς το μέρος μου, με προσπερνάει, και από πίσω μου δίνει δύο γροθιές στη πλάτη με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου, και να πέσω μπροστά. Εκείνη την στιγμή, έφυγαν όλα τα καθίσματα από τριγύρω, έπεσα κάτω με τα γόνατα και προσπάθησα να κρατηθώ. Στη συνέχεια, ένας άνθρωπος της προσωπικής του ασφάλειας υποθέτω, ήρθε ανάμεσα σε μένα και τον κ. Κούγια, αλλά «κρατούσε» εμένα, με αποτέλεσμα ο κ. Κούγιας να συνεχίζει τα χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ με απειλούσε, υλοποιώντας έτσι μία απειλή των προηγούμενων ημερών. Ο κ. Κούγιας δεν έχει συνηθίσει προφανώς να βρίσκει ανθρώπους που λένε την αλήθεια».

Γιατί όμως έγινε αυτό; Υπήρξε συγκεκριμένο παρελθόν; «Εγώ είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός, έχω μία καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή που ασχολείται με το ρεπορτάζ της ΑΕΛ από το 1992. Πάντα, προσπαθώ να βγάζω τις ειδήσεις έτσι όπως είναι, κάτι που έχει να κάνει με την ανεξάρτητη δημοσιογραφική μου παιδεία. Αυτό δεν αρέσει στον Αλέξη Κούγια. Είναι απίστευτο αυτό που ανέβηκε στο επίσημο σάιτ της ΑΕΛ».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Μαυρογιαννίδης διάβασε την προσωπική δήλωση για να συνεχιστεί η κουβέντα, με την ερώτηση εάν υπάρχει δημοσιογραφική ταυτότητα. Ο Χρήστος Τσιάτας απάντησε τα εξής: «Δημοσιογραφώ από το 1992, είμαι στην «Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου», το αν με αναγνωρίζει ο Αλέξης Κούγιας ως δημοσιογράφο, δε με ενδιαφέρει καθόλου. Πώς γίνεται όμως αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει φιλοξενηθεί στην εκπομπή μου, με έχει βρίσει σε αυτή, ενώ στο παρελθόν μου πρότεινε να αναλάβω το Γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ και αρνήθηκα. Στη συνέχεια μου πρότεινε να αναλάβω την διεύθυνση στο «ΑΕΛ Radio» που έφτιαξε ο ίδιος και αρνήθηκα, μου πρότεινε να αναλάβω εκπομπή εκεί και αρνήθηκα. Το μόνο που ανέλαβα για εκείνον ήταν να κάνω τον μεταφραστή του Ράτκο Ντόστανιτς. Αυτά δωρεάν, γιατί δε θέλω να παίρνω χρήματα από την ΑΕΛ. Ο κ. Κούγιας δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει ότι δε με είχε ποτέ υπάλληλό του, για να μπορεί να κατευθύνει τις απόψεις μου. Αυτό τον ενοχλεί, με αποτέλεσμα να βγαίνει στο ραδιόφωνό μας, σχεδόν καθημερινά, και να είμαστε μία… ωραία ατμόσφαιρα! Αυτό που ενόχλησε πάντως ήταν η άνανδρη επίθεση από πίσω. Όταν ήταν μπροστά μου, δεν είχε τα κότσια να με κοιτάξει στα μάτια».

Ο Βασίλης Μπακόπουλος ρώτησε τον Χρήστο Τσιάτα, αν θα κινηθεί νομικά: «Βεβαίως έγινε μήνυση, διότι θα πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων. Επίσης, κίνησα και την διαδικασία του αυτοφώρου. Αν ψάξετε, θα δείτε ότι δεν ήταν μόνο η λεκτική επίθεση. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της προσωπικής δήλωσης, το πανό στην κερκίδα έγραφε… «Κοντέ, Πούλα, Φύγε», μάλλον αυτός ο χαρακτηρισμός είναι που τον ενοχλεί πιο πολύ, και δεν τον αναφέρει. Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, με τηλεφωνική επικοινωνία ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας: «Να ρωτήσω, έχετε προσωπική σχέση με τον Χρήστο; Τόσο οικειότητα έχετε μαζί του; Τον γνωρίζετε; Μάλλον καθόλου. Για να τελειώνουμε. Δεν είναι ιδιοκτήτης μέσου. Το ραδιόφωνο που λέει, ανήκει σε έναν κ. Γεράκη. Ο ίδιος νοίκιασε μία ώρα, έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό, μαζί με 5-6 άλλα άτομα. Επειδή δεν τον προσέλαβα στο ραδιόφωνο μας, και επειδή δεν πήραμε τον γιο του στην Κ-20, νοίκιασε αυτή τη συχνότητα για να δυσφημεί εμένα. Είδατε στο τέλος, αναφέρθηκε στο πανό. Το επεισόδιο λοιπόν, έχει ως αφορμή αυτό το αντικείμενο. Όπως ξέρετε, ο Λάκης Λαζόπουλος όταν έκανα μήνυση στον Κοντομηνά, ξεκίνησε αυτή την εκστρατεία απέναντι μου, παρουσιάζοντας εμένα, με διαφορετικό ύψος από αυτό που έχω. Ο κ. Τσιάτας λοιπόν, μαζί με τους φίλους του, συνεχίζει αυτό το “έργο”. Το λεκτικό επεισόδιο, έχει ως εξής… Μόλις τον είδα μπροστά μου, γιατί δεν έρχεται ποτέ, δεν είναι δημοσιογράφος, δεν έχει καμία ιδιότητα, ευτυχώς έχει την τύχη να είναι μαζί με μία θαυμάσια συνάδελφο μου, που όπως μαθαίνω, εκείνη τον συντηρεί. Ο ίδιος είχε αποπειραθεί να κάνει ένα έντυπο στη Λάρισα, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να χρωστά λεφτά σε όλη τη Λάρισα. Προσπάθησε να με προσεγγίσει, και πέρυσι πήγα σπίτι του, λόγω της θαυμάσιας συζύγου του».

Τελικά, υπήρξε πρόταση να αναλάβει το γραφείο τύπου; «Όχι βέβαια, δεν έχει τις προϋποθέσεις. Όταν έχει στα “χέρια” σου μία ομάδα στη Super League, πρέπει η θέση αυτή να είναι καλυμμένη με έναν δημοσιογράφο που έχει κάρτα της ΕΣΗΕΑ, ή του ΠΣΑΤ. Όπως αντιλαμβάνεστε, λέει ψέματα. Είναι ένα τίποτα, και ζει στο περιθώριο. Σήμερα, τον είδα μπροστά μου, τον σήκωσα από την καρέκλα, και τον έβαλα δίπλα μου και του είπα… “Ρε φίλε, γιατί το κάνεις αυτό”! Έτσι έχουν τα γεγονότα, άλλωστε υπάρχουν και δέκα μάρτυρες. Είναι υποτιμητικό για μένα να συνεχίσω…».

πηγή: rockngoal.com.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις