Φάτσης: «Κούρασε ο Τζήμας – Προτεραιότητά μας οι εγκαταστάσεις»

Οι δηλώσεις του κ. Τζήμα έφεραν την άμεση αντίδραση του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης, ο οποίος με τηλεφωνική του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 FM και στην εκπομπή “CLASSICO” απάντησε στις αναφορές του περί ακύρωσης των εκλογών. Ο κ. Φάτσης έδωσε το στίγμα της νέας, ανανεωμένης διοίκησης του Συλλόγου και αποκάλυψε κάποια από τα σχέδια που καταστρώνονται για το ποδοσφαιρικό τμήμα που θα δώσει προτεραιότητα στην δημιουργία άρτιων εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Φάτσης στον VOLOS 98.6 fm και στους Ευθύμη Χούτα, Γιώργο Αποστολακόπουλο και Σάκη Νταφέκα:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα ακροβατούσε σ’ ένα σχοινί κι έγινε ότι έγινε. Το θέμα είναι ότι γράφτηκε μία μαύρη σελίδα για την ομάδα μας, μετά από το 5-0 με τον Απόλλωνα ήρθε και το 4-0 με τον συμπολίτη. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η φιλοξενία των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν άψογη. Πήγαμε βάσει συμφωνίας με την αποστολή της ομάδας ώστε η αστυνομική συνοδεία που ήταν μεγάλη να μην αναγκάζεται να κάνει τρία δρομολόγια. Έτσι κατόπιν πρότασης του Διοικητή της Αστυνομίας πήγαμε και αποχωρήσαμε όλοι μαζί από το Πανθεσσαλικό»

Για τις δηλώσεις του κ. Τζήμα περί προσβολής των εκλογών

«Χθες (24/04) που κάναμε συγκρότηση σε σώμα, είπαμε να μην ξανασχοληθούμε με τον κ. Τζήμα. Δεν έχουμε μάθει να είμαστε ραδιοφωνάνθρωποι και να είμαστε μέσα στα facebookσυνέχεια. Αυτό το πράγμα επί ένα χρόνο μας κούρασε πάρα πολύ. Αν δείτε αυτή τη διαδρομή, θα δείτε εκατοντάδες αναρτήσεις, θα ακούσετε χιλιάδες λεπτά ραδιοφωνικού χρόνου, θα δείτε εκατοντάδες τηλεοπτικά λεπτά. Θεωρούμε ότι όλο αυτό κούρασε πάρα πολύ τον κόσμο. Αποφασίσαμε πως ότι κι αν κάνει ας το κάνει μέσα από τη νομική οδό. Οι δικοί μας νομικοί είναι έτοιμοι και περιμένουν. Αν θέλει ο Τζήμας να σύρει τον σύλλογο στα δικαστήρια, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Θα φέρει προβληματισμό σε ανθρώπους που τον στήριξαν και αυτό για μένα είναι ανήθικο. Είχε 4-5 ανθρώπους που τον στήριξαν, τον χρηματοδότησαν και είναι στο Δ.Σ. και αυτούς τους ανθρώπους τώρα δεν τους σέβεται. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω.

Για το αν έχει νομική βάση η κίνηση του κ. Τζήμα να προσβάλλει τις εκλογές

«Όπως γνωρίζετε στα νομικά θέματα παίζει ρόλο και το κόμμα(,). Θα δούμε τι θα μας στείλει και αν θα μας στείλει και από ‘κει και πέρα οι νομικοί θα ζητήσουν τα στοιχεία και θα δούμε αν θα συρθούμε στα δικαστήρια για την ακύρωση ή μη των εκλογών. Αν δεν δούμε το σχετικό έγγραφο, δεν μπορούμε να πούμε κάτι αυτή τη στιγμή. Εφόσον ο κ. Τζήμας θέλει να ακολουθήσει αυτή την οδό, που για μένα είναι κάτι ανεπίτρεπτο, φρενάρει τη Νίκη και δεν πιστεύει κανείς πλέον ότι αγαπάει την ομάδα. Δεν έχει επαφή με κανέναν. Δεν τον θέλουν οι ποδοσφαιριστές, δεν τον θέλουν οι προπονητές, δεν τον θέλει ο κόσμος, δεν τον θέλουν οι σύνδεσμοι. Αυτό το κώλλυμα που έχει φάει, ειλικρινά εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω. Λέει θα μείνει δύο χρόνια, θα μείνει τέσσερα χρόνια. Πώς μπορεί να μείνει κάποιος που δεν τον θέλει κανένας… Λυπάμαι που δεν έχει κάνει ακόμη την αυτοκριτική του. Ήταν ο κύριος παράγοντας για τα χάλια των εγκαταστάσεων και για την κρίση της ομάδας. Αντί να λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαιρικού τμήματος, ασχολείται με οτιδήποτε άλλο. Κάνει όνειρα να κάνει μία ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα… Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Έχει να μπει στα αποδυτήρια από τα Χριστούγεννα».

Για την δικογραφία που σχηματίστηκε για την ΑΕΠΙ της συναυλίας του Γιάννη Πάριου

«Σήμερα (25/04) ήμουν στην Αστυνομική Διεύθυνση για να δώσω κατάθεση για την ΑΕΠΙ της συναυλίας του Γιάννη Πάριου. Είναι απλήρωτη. Σχηματίστηκε δικογραφία και μ’ έχουν καλέσει μάρτυρα. Τι να πούμε από δω και πέρα; Να κάνουμε όνειρα με τον Τζήμα στο τιμόνι της Νίκης; Νισάφι πια! Πρέπει κι ο ίδιος ως σώφρων άνθρωπος, όσο είναι, να κάνει την αυτοκριτική του και να πει δεν πάνε όλα τα πράγματα καλά που ξεκινάμε στη ζωή μας. Δεν του βγήκε ο σχεδιασμός. Δεν του βγήκαν τα έσοδα όπως τα υπολόγιζε. Υπολόγισε και λάθος την τσέπη του, δεν είναι κακό να πεις ένα συγγνώμη και πάλι φίλος θα ‘μαι».

Για τα αποτελέσματα των εκλογών και την κεντρική φιλοσοφία του νέου Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής

«Κατ’ αρχήν ως σύνθεση του Δ.Σ. υπάρχει μία ανανέωση σε σχέση με τα άτομα. Το ότι ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου δεν βρίσκεται σε θέση του προεδρείου (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γεν. γραμματέας) ήταν δική του επιλογή. Εγώ του πρότεινα αν ήθελε να είναι στο προεδρείο με τον ίδιο να απαντά πως δεν είναι έτοιμος ακόμη. Ευχαρίστησε για την πρόταση και είπε όταν νιώσει έτοιμος να αναλάβει μία τέτοια θέση θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του Δ.Σ.. Συμπλήρωσε πως το ενδιαφέρον του έχει επικεντρωθεί στο μπάσκετ ώστε η ομάδα να κερδίσει την άνοδο και θα βοηθήσει γενικά τον Σύλλογο. Η εφορία γενικά του μπάσκετ έγινε ενιαία και από κει και πέρα θα διαμορφωθούν οι διοικούσες του αντρικού και του γυναικείου τμήματος. Αυτό σε πρώτη φάση είναι ένα από τα θετικά στοιχεία».

Για την εφορία του ποδοσφαίρου

«Ο Άκης Σουγγάρης και ο Γιώργος Κουτσούκης θα αναλάβουν την Ακαδημία ποδοσφαίρου με τον Θοδωρή Σδούγκο να έχει επικουρικό ρόλο. Ο Βασίλης Βενέτης θα επικεντρωθεί κυρίως στα έργα που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις, ενώ ο Νίκος Ιμεράι θα βοηθήσει στην πρώτη ομάδα. Ο Γιώργος Διάκος και ο Αποστόλης Σανίδας έχουν περάσει από το πόστο του γενικού αρχηγού, γνωρίζουν καταστάσεις και θα βοηθήσουν σε ότι τους ζητηθεί γύρω από το τμήμα».

Για τον σχεδιασμό και το πλάνο του ποδοσφαιρικού τμήματος

«Πριν τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μαζευτήκαμε κάναμε μία κουβέντα για να τεθούν οι υποψηφιότητες. Οι υποψηφιότητες που καταλήξανε να υπάρχουνε ήταν υπό έναν όρο: Εμείς θα κάνουμε έναν σχεδιασμό για το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο οποίος αν θα πάρει σάρκα και οστά θα γίνει μέσα Μαΐου και πιστά θα τηρήσουμε αυτόν τον προγραμματισμό χωρίς να αποκλίνουμε της πορείας μας, όποια εμπόδια κι αν παρουσιαστούν. Ο σχεδιασμός αφορά από τις μικρές ηλικίες μέχρι την πρώτη ομάδα. 15-20 Μαΐου θα υπάρχουν οριστικά δεδομένα και θα παρουσιαστούν στον κόσμο. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει το μπάτζετ να είναι ολοκληρωμένο, όχι στα λόγια αλλά να υπάρχουν τα χρήματα. Όταν θα το ανακοινώσουμε θα είναι 100% υλοποιήσιμο. Αν μία στο εκατομμύριο αυτό το σχέδιο δεν ευοδωθεί στο 100% τότε υπάρχει μία συμφωνία κυρίων μεταξύ μας, να σηκωθούμε να φύγουμε».

«Προτεραιότητα της νέας διοίκησης οι εγκαταστάσεις»

«Προτεραιότητα της νέας πρότασης είναι οι εγκαταστάσεις. Η πρόταση που αν όλα πάνε καλά κι ευοδωθεί, περιλαμβάνει πλαστικό τάπητα στο «Π. Μαγουλάς» που εγκρίνεται και για το Europa League. Για τέτοιες προδιαγραφές μιλάμε. Δεν τίθεται θέμα για Γ’, Β’ ή Α’ Εθνική. Δεν καταπονείται και μπορείς να έχεις πολύ περισσότερες ώρες που θα χρησιμοποιείται. Θα υπάρχουν και δύο γήπεδα με φυσικό χόρτο για ευνόητους λόγους. Αυτό είναι ένα μέρος του πλάνου. Τα υπόλοιπα θα ανακοινωθούν στην ώρα τους.

Επίσης να σημειώσουμε πως το πρόγραμμα του Μισέλ Μπρένιξ θα εφαρμόζεται από τις μικρές ηλικίες σε όλα τα τμήματα υποδομής. Αυτό είναι το δεύτερο σίγουρο. Περιμένουμε να οριστικοποιηθεί κι επίσημα το μπάτζετ και τα χρήματα που θα διατεθούν για την μεγάλη ομάδα. Άρα το σχέδιο είναι ολοκληρωμένο. Υπομονή μέχρι τις 15 Μαΐου όπου θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις