Γ. Αλεξίου: Παιχνίδι ειδικών συνθηκών με Αμβρακία Κωστακιών

Ο Γιώργος Αλεξίου είναι ένας εκ των παλαιότερων και πιο έμπειρων παικτών του Ρήγα Φεραίου. Ο αμυντικός των «κυανολεύκων» με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θεσσαλία» αναφέρθηκε στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με την Πύδνα και την ισοπαλία που παραχώρησε η ομάδα του, αλλά και για το ματς που ακολουθεί με την Αμβρακία Κωστακιών στην Άρτα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το ματς με την Πύδνα ήταν ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ελεύθερα και χωρίς άγχος. Ήλθαν γρήγορα τα γκολ και χάθηκαν εκατέρωθεν κάποιες ευκαιρίες. Από κει και πέρα εμείς παίξαμε πιο αμυντικά διότι και το «Χ» θα ήταν καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Προτιμήσαμε να μη ρισκάρουμε.
Από την πλευρά της η Πύδνα διατήρησε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν της επιτρέψαμε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ μας. Γενικά, η ισοπαλία ήλθε δίκαια και νομίζω μας ικανοποίησε όλους, τόσο εμάς, όσο και τους αντιπάλους μας».
Την ερχόμενη Κυριακή ο Ρήγας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αμβρακία Κωστακιών σε ένα ματς «ειδικών συνθηκών», όπως το χαρακτήρισε ο 26χρονος μέσος: «Με τις δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί του Αστέρα Πετριτή και του Τηλυκράτη Λευκάδας καταφέραμε να γυρίσουμε το κλίμα όσον αφορά τα παιχνίδια που δίναμε μακριά από το Βελεστίνο.
Τώρα μας περιμένει ένα ματς ειδικών συνθηκών, καθώς η Αμβρακία «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή. Ελπίζω να κυλήσουν όλα ήρεμα εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Από κει και πέρα, εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε στο ματς αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Ο Γιώργος Αλεξίου είναι και προπονητής στην ακαδημία του Ρήγα Φεραίου, οπότε με χαρά είδε τον 15χρονο Δημήτρη Κουσκουρίδα να κάνει την περασμένη Κυριακή τη δεύτερη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας: «Είναι ευχάριστο να βλέπεις σιγά-σιγά τα νέα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του συλλόγου, να εντάσσονται στην πρώτη ομάδα. Φέτος είχαμε τη συμμετοχή του Τσιότρα σε ματς Κυπέλλου, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος αγωνίστηκε ο Κουσκουρίδας. Βέβαια χρειάζονται τον χρόνο τους, όπως και τα άλλα παιδιά.
Στον Ρήγα έχουμε ένα κενό στις ηλικίες από 15 έως 20 ετών, οπότε θα πρέπει εμείς οι παλαιότεροι να κρατήσουμε δύο-τρία χρόνια παραπάνω, μέχρι τα παιδιά που είναι τώρα 14-15 χρονών να είναι σε θέση να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Αν αυτό συμβεί μετά θα έχουμε κορμό για πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10-15, αφού στην ακαδημία του συλλόγου γίνεται πολύ καλή και σοβαρή δουλειά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις