Πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως ήταν καταιγιστικός και επικρατώντας με 4-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα ανέτρεψε το 2-0 της Λεωφόρου και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Πέλκας, Μάτος, Σάκχοφ και Πρίγιοβιτς τα γκολ. Κατέρρευσαν οι «πράσινοι» μετά την αποβολή του Χουλτ στο 72′.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυναμικά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ, όμως τα διαδοχικά σουτ του Βιγιαφάνες και Κουρμπέλη στο 5′, εξουδετέρωσε ο Γλύκος. Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ στην πρώτη απειλητική επίσκεψη στα καρέ των «πράσινων» άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ του Πέλκα στο 14′. Ο άσος του Δικεφάλου πραγματικά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας.
Το γκολ ωστόσο δεν απελευθέρωσε τους γηπεδούχους αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πατά πιο γερά στο γήπεδο.
Στο 25′ ο Βιγιαφάνες πήγε να εκτελέσει κόρνερ, όμως μία κροτίδα έσκασε μπροστά του και το παιχνίδι διεκόπη εκ νέου για μικρό χρονικό διάστημα. Το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον Αργεντινό άσο.
Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να χάνει στο 33′ μοναδική ευκαιρία όταν ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βαρέλα έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, όμως ο Γλύκος που ετοιμαζόταν να κάνει έξοδο έσωσε με αυτοθυσία το 1-1.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ο Παναθηναϊκός έβλεπε ότι έχει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ και στο 36′ μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια και κάθετη πάσα του Βιγιαφάνες, ο Κλωναρίδης βγήκε τετ α τετ με τον Γλύκο, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει προβλήματα αφού στο 38′ και στο 44′ ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά απειλητικά την περιοχή του Γλύκου, όμως ο Κλωναρίδης δεν πήρε τις σωστές αποφάσεις και έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0 υπέρ του Δικεφάλου, με τους «πράσινους» όμως να έχουν 7-2 τελικές και πολύ καλύτερη εικόνα.
Ο Ιβιτς διαπιστώνοντας τα προβλήματα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο αντικατέστησε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Ουάρντα με τον Μπίσεσβαρ. Ο Σέρβος τεχνικός δικαιώθηκε άμεσα αφού μετά το δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από πλάγια, ο Μπίσεσβαρ στο 48′ έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Μάτος που έγραψε το 2-0 ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο.
Ο ΠΑΟΚ έχοντας το μομέντουμ συνέχισε να έχει τον πρώτο λόγο και στο 69′ άγγιξε το 3-0, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Πρίγιοβιτς έκανε την προβολή, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Μάτος στο ριμπάουντ αστόχησε σε κενή εστία.
Στο 72′ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Κύζας έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χουλτ για μαρκάρισμα του Σουηδού από πίσω στον Μάτος. Δεν πέρασε ένα λεπτό από την αποβολή του Σουηδού μπακ και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 3-0 με σουτ στην κίνηση του Σάκχοφ από το ύψος της περιοχής. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα του Μάτος από δεξιά, ο Ενρίκε έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ουκρανός χαφ με άμεση εκτέλεση αιφνιδίασε πλήρως τον Βλαχοδήμο και έφτασε τα οχτώ γκολ φέτος, όντας ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 79′ με τον Μόλινς να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μπεργκ τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα ξυστά άουτ από το δοκάρι της εστίας του Γλύκου.
Οι «πράσινοι» όμως με παίκτη λιγότερο άφησαν εκ των πραγμάτων πολλά κενά πίσω και ο ΠΑΟΚ έγινε πολύ επικίνδυνος στην αντεπίθεση. Στο 81′ ο Μπίσεσβαρ έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο άσος του ΠΑΟΚ αφού άδειασε τον Κουτρουμπή, έστρωσε έτοιμο γκολ στον Πρίγιοβιτς, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το 4-0 και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για τον «Δικέφαλο».
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Σάκχοφ (79′ Κάνιας), Τσίμιροτ, Κάμπος (59′ Ενρίκε), Ουάρντα (46′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (88′ Χατζηγιοβάννης), Ρέις, Κουρμπέλης, Εμποκού (66′ Μολίνς), Κλωναρίδης (77′ Λουντ), Μπεργκ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις