Όρθιος με… σπρώξιμο στο «Γεντί Κουλέ» ο Απόλλων!

Ούτε στο «Γεντί Κουλέ» δεν έκανε την πρώτη του ήττα ο Απόλλων Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία χρειάστηκε ένα… ανύπαρκτο πέναλτι ώστε να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ (1-1) και να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την Σούπερ Λίγκα.

Δεν χάνει πουθενά ο Απόλλων Σμύρνης. Η Ελαφρά Ταξιαρχία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το τέρμα του Μάνου κόντρα στον ΟΦΗ, ωστόσο χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε ο Αλμπάνης και μετέτρεψε σε γκολ ο Σιατραβάνης για να διατηρήσει το αήττητό του στην Football League (1-1) και να κάνει ακόμη ένα βήμα για την Super League.

Πάθος, ένταση και δυνατές μονομαχίες ήταν τα κύρια στοιχεία του πρώτου εικοσαλέπτου στο ματς. Οι δύο ομάδες έδειχναν αποφασισμένες να «ματώσουν» για να πάρουν τη νίκη, η καθεμία για δικό της λόγο, και σε κάθε φάση πήγαιναν με τα… μπούνια! Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο τέταρτο ο διαιτητής Παπαδόπουλος είχε δείξει πέντε κίτρινες κάρτες συνολικά. Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ, μάλιστα, θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν άφησε από νωρίς με δέκα παίκτες την ομάδα του, καθώς ο διαιτητής του χαρίστηκε στο 17’ για αγκωνιά στον Μπαρτολίνι (τρία λεπτά μετά την πρώτη κάρτα που είχε πάρει).

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, ωστόσο ο Χιώτης είπε «όχι» στο πολύ δυνατό σουτ του Χαντί από τα όρια της περιοχής, με τον Απόλλωνα να… απαντάει ένα λεπτό μετά αλλά η κεφαλιά του Δεληζήση πέρασε άουτ. Στο 35ο λεπτό δε, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ ωστόσο μετά το γύρισμα του Μιλοσάβλιεφ ο Μάνος δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Απόλλωνα να απειλεί με κεφαλιά του Σιατραβάνη μέσα από την περιοχή, αλλά τον Στρέζο να τον νικάει!

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος σε γενικές γραμμές, είχε την κατοχή και ήταν πιο επικίνδυνος. Και κατάφερε στο 54ο λεπτό να προηγηθεί στο σκορ. Ο Βαλλιάνος σέντραρε από τα αριστερά, ο Βουό έκανε την κεφαλιά με τον Χιώτη να βγαίνει αλλά να πιάνει… αέρα και τον Μάνο σε κενή εστία να γράφει το 1-0. Αυτό το γκολ ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που πήραν τα ηνία του αγώνα, πίεσαν τα αντίπαλα καρέ και χάρη σε μια λανθασμένη απόφαση του διαιτητή έφτασαν στην ισοφάριση. Ήταν το 81ο λεπτό όταν ο Αλμπάνης έπεσε στην αντίπαλη περιοχή μόνος του, χωρίς να τον βρει ο Χαντί, ξεγελώντας τον ρέφερι Παπαδόπουλο. Ο Σιατραβάνης ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στρέζο και έγραψε το 1-1, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε καθώς ο Χιώτης δεν επέτρεψε τρεις φορές στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων στους γηπεδούχους να πάρουν την νίκη.

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Παντίδος, Νάστος, Μπόατενγκ (75′ Μητρόπουλος), Χαντί (87′ Ογκμποε), Μάνος, Μιλοσάβλιεβ (66′ Πάγκαλος), Βουό
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Α. Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος (62′ Αλμπάνης), Δεληζήσης, Ντάσιος, Ρομάνο (90’+2′ Τσιάρας), Σιατραβάνης (90’+9′ Κύργιας), Βαλεριάνος, Κονέ, Πετρόπουλος, Μπαρτολίνι, Ομπόντο.

Η 28η αγωνιστική

Σάββατο 29/04
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(54’ Μάνος, 84’ Σιατραβάνης πέν.)

Κυριακή 30/04
Αχαρναϊκός-Λαμία (17:00)
Κισσαμικός-Τρίκαλα (17:00)
Πανσερραϊκός-Άρης (17:00)
Αιγινιακός-Χανιά (17:00)
Αναγ. Καρδίτσας-Καλλιθέα (17:00)
Παναιγιάλειος-Σπάρτη (17:00)
Αγροτικός Αστέρας-Πανθρακικός ματαίωση

Δευτέρα 01/05
Καλλονή-Πανελευσινιακός (17:00)

sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις