Σχέδιο ν’ ανέβει ο Ρήγας στη Β’ Εθνική, ν’ αλλάξει ονομασία και να πάει Βόλο

Περίπου μία ώρα κράτησε η χθεσινή (28/4) έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ρήγα Φεραίου που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου (φωτό mousikovagoni.com) και περιλάμβανε αποχωρήσεις, υποψήφιους επενδυτές, πολλή συζήτηση για τη λειτουργία και το μέλλον της ομάδας αλλά και ορισμό νέας Γενικής Συνέλευσης

την ερχόμενη Τετάρτη, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με εγγραφή νέων μελών και ψήφιση προτάσεων. Τη συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ρήγα Πέτρος Μαζιανίτης που ανακοίνωσε την αποχώρηση της διοίκησής του στο φινάλε της χρονιάς: “Στο τέλος της σεζόν αποχωρούμε. Κάνουμε τη συνέλευση, να θέλει να προετοιμαστεί να αναλάβει κάποιος να μην τρέχει τελευταία στιγμή. Να ευχαριστήσουμε σαν διοίκηση την οικογένεια Καλόγηρου, τα παιδιά (σ.σ. Γιάννης – Φώτης), που βοήθησε, ευχαριστώ τον κόσμο και για τη βοήθεια που μας έχει δώσει μέχρι τώρα”.
Η πρόταση από νέους επενδυτές (τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά) που ανακοινώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου Στέργιο Καλόγηρο: “Με πλησίασαν ορισμένοι επενδυτές, μου έχουν πει ότι θέλουμε να αναλάβουμε. Τους έθεσα τους προβληματισμούς, προϋπόθεση”. Όσον αφορά το σχέδιο: “Να βγάλουν την ομάδα στην Β’ Εθνική. Παράλληλα με την ομάδα του Ρήγα θα υπάρχει κι ένας «Ρήγας Β’». Κακά τα ψέματα όλα τα χρόνια με τον ανταγωνισμό που υπήρχε, δεύτερη ομάδα για να αξιοποιήσει τα δικά μας παιδιά δεν είχαμε. Παιδιά από τις Ακαδημίες. Από το Β’ Τοπικό θα πάει Α’ Τοπικό και για 2-3 χρόνια η μεγάλη ομάδα, εφόσον βγει Β’ Εθνική θα κάνει συνένωση με άλλη ομάδα στο Βόλο και θα συνεχίσει στο Βόλο. Θα προέλθει από το Ρήγα και μία-δύο ομάδες του Βόλου. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει συνεργασία. Μπορώ να το διασφαλίσω κι εγώ. Εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτό πράγμα. Θέτω τον προβληματισμό στη Γενική Συνέλευση. Είδα εγώ ή ο Πρόεδρος, να έχουμε μία ομάδα να γίνει στο Νομό γέννημα-θρέμμα του Ρήγα Φεραίου”.
Ύστερα από ερώτηση που τέθηκε για το ποιο όνομα θα έχει η ομάδα εφόσον ανέβει κατηγορία και πάει στο Βόλο και γίνει συνένωση, απαντήθηκε πως θα έχει άλλο όνομα, δηλαδή όχι Ρήγας Φεραίος. Επίσης, σχολιάστηκε πως δεν είναι μόνο το ΑΦΜ αλλά ότι διασφαλίζεται η ομάδα από το τοπικό με συνεργασία, ότι θα έχει σχέση η νέα ομάδα με τη «Β’» ομάδα.
Στη συνέχεια, ορισμένοι φίλαθλοι του Ρήγα εξέφρασαν αρχικά τις αντιδράσεις τους, κάποιοι θέλησαν και να ρωτήσουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη νέα πρόταση, το κατά πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο αλλά και το πως μπορεί να καταστεί “βιώσιμος” ο ιστορικός σύλλογος, πέρα από το γεγονός αν πραγματοποιηθεί η συνεργασία με τους επενδυτές.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έγινε και η διαπίστωση πως δεν υπάρχει δεύτερη ομάδα στο Βελεστίνο αλλά και τον πρώην Δήμο Φερών ώστε να αγωνίζονται τα παιδιά του Βελεστίνου, μην ξεχνάμε πως η Ακαδημία των Κυανόλευκων αριθμεί περίπου 80 παιδιά. Υπήρξε συζήτηση σε ποια βάση θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ξανά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος, όπως της Χλόης.
Το σίγουρο είναι ότι η συζήτηση περί μελών και καταστατικού πήρε «σάρκα και οστά» αφού στη νέα Γενική Συνέλευση που ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 μ.μ. στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί εγγραφή νέων μελών τα οποία θα μπορούν να ψηφίσουν για τις προτάσεις που θα παρουσιαστούν.
Πηγή: mousikovagoni.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις