Χτυπήθηκε ο βοηθός στο «Γεντί Κουλέ», πάει για -6 ο ΟΦΗ!

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League. ΟΦΗ κι Απόλλων ήρθαν ισόπαλοι 1-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζονται από ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 81′ κι αποτέλεσε την αφορμή για να ακολουθήσει ένα πολύ θερμό “τρίτο ημίχρονο”.

Με τη λήξη του αγώνα οπαδοί του ΟΦΗ έκαναν… ντου στον αγωνιστικό χώρο και υπήρξαν μάχες σώμα με σώμα με τους άνδρες της αστυνομίας, παρότι άνθρωποι των γηπεδούχων, αλλά και παίκτες των Κρητικών, προσπαθούσαν να ηρεμήσουν το εξαγριωμένο πλήθος. Την ίδια στιγμή υπήρχαν άλλοι που πετούσαν πέτρες πάνω από τη φυσούνα κι ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να μπει κανείς στα αποδυτήρια, όπως βέβαια και οι διαιτητές.

Αυτοί εξάλλου φαίνεται πως ήταν ο βασικός στόχος του εξαγριωμένου πλήθους και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA ο Χανιώτης βοηθός διαιτητή Μανώλης Καλφάκης δέχτηκε μία… ξώφαλτση μπουνιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού, κάτι που έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνος από τη διαιτητική ομάδα. Όπως αναφέρθηκαν φυσικά κι όλα όσα συνέβησαν, δηλαδή η είσοδος περίπου 50 οπαδών (για τόσους γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα), οι βρισιές στους διαιτητές, οι συμπλοκές και φυσικά οι ρίψεις αντικειμένων.

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι ο ΟΦΗ κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία, κι από τη στιγμή που δεδομένα η κλήση του θα αφορά -μεταξύ άλλων- και στο άρθρο 29 περί “βίας κατά αξιωματούχων”, κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών.

Χαρακτηριστικά στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι:

«Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο 5, τουλάχιστον, ετών».

«Στις ως άνω περιπτώσεις, εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:
α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης 6 βαθμών και, δ) υποβιβασμός ομάδας».

Άλλο “Καραϊσκάκη”, άλλο “Γεντί Κουλέ”

Για όσους έχουν πιθανώς στο μυαλό τους ως… δεδικασμένο την τιμωρία του Ολυμπιακού ο οποίος επίσης είχε κληθεί για το άρθρο 29 και στον οποίο επιβλήθηκε μόνο ποινή κεκλεισμένων των θυρών (4 αγ.) και χρηματικό πρόστιμο για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια μετά τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, να επισημάνουμε ότι πρόκειται για διαφορετική περίπτωση. Κι αυτό γιατί τότε δεν είχαν καταγραφεί ανάλογης έκτασης περιστατικά (όπως η γροθιά κατά αξιωματούχου) στην έκθεση του παρατηρητή, και στο φύλλο αγώνα, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη χθες, όπου το φύλλο αγώνα “καίει” τον ΟΦΗ.

sdna.gr