“Κόλλησε” στο 0-0 με Εθνικό στη Φιλιππιάδα ο Ολυμπιακός

Δεν ανέδειξε νικητή το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Το βολιώτικο συγκρότημα ήταν καλύτερο, είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0, διατηρήθηκε στην 3η θέση, ωστόσο, είδε τη διαφορά από τον δεύτερο της κατάταξης Καραϊσκάκη να μεγαλώνει στους πέντε βαθμούς, μετά τη νίκη της ομάδας της Άρτας επί του Διαγόρα Σεβαστής εκτός έδρας.

 

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Με πολλές απουσίες παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς δεν αγωνίστηκαν έξι βασικοί παίκτες, οι Δωματάς, Σταύρου (τιμωρημένοι), Οικονόμου, Πότσι, Ιωαννίδης (τραυματίες), Φλίγκος (υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και αποκλείστηκε της αποστολής), ενώ για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα αγωνίστηκαν οι Δήμος Κόκας και Χρήστος Σκανδάλης.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κατσούλης, ενώ οι Στουρνάρας (δεξιά) και Ανδρέας Κόκας (αριστερά) αγωνίστηκαν στα άκρα της άμυνας. Οι Ντόικιτς και Ζώνας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Σκανδάλης, Ευθυμιάδης, Μασάντο, οι Δ. Κόκας έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Κέρι στη δεξιά, με τον Αναστασίου να αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, χωρίς οι δύο ομάδες να χάσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ. Ο Ολυμπιακός με την πάροδο του χρόνου ήταν καλύτερος του Εθνικού, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη που έγιναν στο χώρο της μεσαίας γραμμής από τους γηπεδούχους.
Ωστόσο, το γκολ δεν ήρθε για τον Ολυμπιακό, ούτε και για τον Εθνικό, που είχε και αυτός μια πολύ καλή στιγμή να σκοράρει.
Στο 10′ σε δυνατό σουτ του Σκανδάλη η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τρανουλίδη, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 16′ σουτ του Μπαστάνη για λογαριασμό του Εθνικού.
Πέρασε ένα 10λεπτο χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στο παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 27′ όπου ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς. Μετά από ωραία προσπάθεια του Ευθυμιάδη, ο μέσος του Ολυμπιακού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε τη μπάλα, οι αμυνόμενοι έδιωξαν προς στιγμή, αυτή στρώθηκε στον Μασάντο, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Πορτογάλος, βρήκε τα σώματα των παικτών του Εθνικού και κατέληξε κόρνερ.
Ο Εθνικός ανταπέδωσε την ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 32′. Ο Μπαστάνης απέφυγε δύο παίκτες του Ολυμπιακού, έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη.
Από μια στατική φάση στο 38′ ο Ολυμπιακός απείλησε το τέρμα του Τρανουλίδη. Ο Μασάντο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Λόρι Κέρι πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά άουτ. Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 40′ και ήταν για τον Ολυμπιακό. Ο Ευθυμιάδης μετά από λάθος στο χώρο του κέντρου, έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Αναστασίου, με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Λίγες οι καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα του παιχνιδιού ήταν κάτω του μετρίου, με ελάχιστες καλές επιθετικές στιγμές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε σε καμία περίπτωση από τους γηπεδούχους, ενώ από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν το τέρμα του Τρανουλίδη.
Στο 64′ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ευθυμιάδης σούταρε, η μπάλα βρήκε στα σώματα αμυνόμενων, έφτασε στον Ζώνα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 76′ ο Κέρι μετά από ωραία προσπάθεια βρήκε στον κενό χώρο τον Ευθυμιάδη, ο τελευταίος σούταρε, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τρανουλίδη, σε μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό να σκοράρει.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 85′. Ο Δήμος Κόκας σούταρε από καλή θέση, ο Τρανουλίδης απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Κέρι από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, δίχως όμως να το καταφέρει. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Πάνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Διαιτητής: Πάνος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Βοηθοί: Θανασιάς, Γιώτης (ΕΠΣ Ηπείρου)
Κίτρινες: Δημουλάς-Μασάντο, Στουρνάρας
ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Τρανουλίδης, Μαλλάτος, Ντανάι, Δημουλάς, Τσουλιάης, Κουμπής, Άτσκα, Ιωάννου (84′ Παπακίτσιος), Μπαστάνης, Μπαλογιάννης (65’Λέντζος), Μιχάλης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Α. Κόκας, Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Δ. Κόκας (90’Αγγελής), Αναστασίου, Σκανδάλης (82′ Χολέβας), Μασάντο, Κέρι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις