Η ΑΣΑ «γαντζώνεται», η Καλλιθέα «γκρεμίζεται»

Τη νίκη που της επιτρέπει να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα πανηγύρισε την Κυριακή (30/4) η ΑΣΑ, αφού επικράτησε με 1-0 της Καλλιθέας εντός έδρας.
Αν και αγωνίστηκαν για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κισκαμπάνη, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, το οποίο διαμόρφωσε ο Τσιλούλης λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από τον τραυματισμό του Κρητικού.

Στον αντίποδα, η Καλλιθέα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και συνεχίζει να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη που οδηγεί στη Γ’ Εθνική.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο, με το ματς να έχει καλό ρυθμό, αν και η ευκαιρία άργησε. Ένα σουτ του Σταμόπoυλου στο 15′ έσπασε τη… μονοτονία, την ώρα που ο Μάγγος αναγκάστηκε από νωρίς να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Τσιλούλη που ένιωσε τράβηγμα.

Παρόλα αυτά, η αλλαγή αποδείχθηκε… γούρικη, αφού ο Τσιλούλης που τον αντικατέστησε στο 18′, δεν χρειάστηκε ούτε δύο λεπτά για να ανοίξει το σκορ με πανέμορφο σουτ έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια.

Το γκολ έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, που στο 30′ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον σκόρερ της, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ ο Σταυριανός αναγκάστηκε να επέμβει και στο σουτ του Καραγιάννη στο 36′, ενώ είδε με ανακούφιση το σουτ του Μπλέντι στο 39′ να περνά άουτ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν, απείλησαν με τον Κρεββατά, ενώ στο 56ο λεπτό τα πράγματα έδειχναν να βελτιώνονται για αυτούς, αφού ο Κισκαμπάνης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Κρεββατά, το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα.

Σταδιακά η ΑΣΑ αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το υπέρ της σκορ με παίκτη λιγότερο, με την Καλλιθέα να μην βρίσκει διαδρόμους και να έχει να επιδείξει στον χρόνο που απέμεινε μόνο ένα πολύ άστοχο σουτ του Γουόρντεν στο 83′, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το φινάλε.

Διαιτητής ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας), με βοηθούς τους Ανέστη Δουδούμη (Φθιώτιδας) και Κοσμά Χαρίση (Γρεβενών), ενώ τέταρτος ήταν ο Γιώργος Τάσης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 85′ Τσόπελας, 90’+2 Σμίλτος – 76′ Τσίπρας, 84′ Γκίνη, 87′ Μιχελής (στον πάγκο)

Κόκκινη: 56′ Κισκαμπάνης

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Τσόπελας, Δημόπουλος, Σμίλτος, Κισκαμπάνης, Ντεμπελέ (57′ Μάιγκα), Μπλέντι, Καραγιάννης, Τζέκος (90′ Ντιατά), Μπιτέλης, Κρητικός (18′ λ.τρ. Τσιλούλης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός, Λεβέντης (79′ Κουρουκίδης), Σταμόπουλος, Συριόπουλος, Τσώνης, Ντιακιτέ, Γκίνη, Μάκο (46′ Σταματάκος), Μασέδο (77′ Γουόρντεν), Τσίπρας, Κρεββατάς.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις