Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα εισιτήριο

Το πιο σύνηθες ζευγάρι των τελευταίων ετών στο Champions League συναντάται και πάλι. Η Ρεάλ υποδέχεται την Ατλέτικο στο «Μπερναμπέου» για τον πρώτο ημιτελικό, με τις δύο ομάδες να έχουν προηγούμενα από τους δύο τελικούς της τελευταίας τριετίας.

Η «βασίλισσα» ήταν αυτή που στις ευρωπαϊκές μονομαχίες έχει κατορθώσει να βγαίνει πάντα στον αφρό απέναντι στη συμπολίτισσα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει… βαρεθεί να επισημαίνει πως η ομάδα του δεν είναι φαβορί, αλλά όλοι δίνουν αυτόν τον τίτλο στην ομάδα του. Απόψε, αλλά και στον επαναληπτικό, ο Γάλλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπέιλ και Πέπε, ενώ προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Ίσκο για να συμπληρώσει την επιθετική τριπλέτα των Ρονάλντο και Μπενζεμά.

Οι «ροχιμπλάνκος» πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να χαμογελάσουν τελευταίοι σε μια ευρωπαϊκή κόντρα απέναντι στη Ρεάλ. Μεγάλο τους ατού είναι πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι ο μοναδικός που τους έχει απομείνει, καθώς στο πρωτάθλημα τέθηκαν πρόωρα εκτός στόχου σε αντίθεση με τη «βασίλισσα» που νιώθει καυτή την ανάσα της Μπαρτσελόνα στην πλάτη της. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αντιμετωπίζει πάντως πολλά προβλήματα απουσιών στην άμυνα. Εκτός μάχης είναι οι Χουανφράν, Χιμένες, Φερνάντες και αμφίβολος ο Βρσάλικο, ενώ όλα δείχνουν πως ο Σάβιτς θα μετατεθεί από στόπερ σε ρόλο μπακ για να καλυφθούν τα κενά.

Αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά που συναντώνται Ρεάλ και Ατλέτικο στην Ευρώπη. Η «βασίλισσα» είχε επικρατήσει στα ημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1959 με 2-1 μετά από επαναληπτικό κι αφού στα δύο πρώτα ματς είχαν μοιραστεί οι νίκες (Ρεάλ-Ατλέτικο 2-1 και Ατλέτικο-Ρεάλ 1-0). Το 2014 η Ρεάλ επικράτησε 4-1 στην παράταση στον τελικό του «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, ενώ το 2015 αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά με τη Ρεάλ να προκρίνεται πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στη ρεβάνς (0-0, 0-1). Τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν αυτό στον τελικό του 2016 στον τελικό του «Σαν Σίρο» όπου μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, η Ρεάλ επιβλήθηκε 5-3 στα πέναλτι.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο στις 8 Απριλίου για το πρωτάθλημα, με τελικό σκορ 1-1. Ο Πέπε είχε βάλει μπροστά τους γηπεδούχους στο 52’, αλλά ο Γκριζμάν είχε ισοφαρίσει στο 85’.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Μάρτιν Άτκινσον.

Πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο, Μπενζεμά, Ρονάλντο.

Ατλέτικο (Σιμεόνε): Όμπλακ, Ερνάντες, Γοδίν, Σάβιτς, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκάμπι, Καράσκο, Σαούλ, Γκαμέιρο, Γκριζμάν.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις