Λασκαράκης: «Εισιτήρια του τελικού μόνο μέσω των ομάδων ή της ΕΠΟ»

Στο ραδιόφωνο του VOLOS 98.6 fm και στην εκπομπή “CLASSICO” φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ με αφορμή την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο. Ο κ. Λασκαράκης έδωσε διευκρινήσεις για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, για τις εργασίες που γίνονται στο Πανθεσσαλικό και την πολύτιμη συμβολή του Δήμου Βόλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Λασκαράκη στον VOLOS 98.6 και στους Ευθύμη Χούτα και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

«Λογάριαζαν χωρίς τον δικηγόρο» είπε αστιευόμενος ο κ. Λασκαράκης για την απότομη …στροφή της ΕΠΟ και την επιλογή του Πανθεσσαλικού, τη στιγμή που το Παγκρήτιο φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για την τέλεση του τελικού Κυπέλλου.

Συμπληρώνοντας επί του θέματος: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έπαιξαν τον ρόλο τους. Ο Δήμος Βόλου, προφανώς κι εμείς (σ.σ. ΕΠΣΘ) θεσμικά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τη σημαντικότητα ενός τέτοιου γεγονότος για την πόλη και το νομό μας. Πριν το δούμε ξεκάθαρα ποδοσφαιρικά, θα πρέπει να δούμε και την τουριστική διάσταση. Θα γεμίσει η πόλη από φιλάθλους, δεν αναφέρομαι στους οργανωμένους οι οποίοι θα πάνε απ’ ευθείας στο γήπεδο, θα έρθουν κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, θα έρθουν χορηγοί των ομάδων. Τα ξενοδοχεία έχουν ήδη γεμίσει. Στον Βόλο δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα. Η πόλη αναμφίβολα θα ευνοηθεί.

Τώρα πηγαίνοντας καθαρά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλη τιμή για την Ένωση μας η διοργάνωση ενός τέτοιου τελικού. Είναι ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδος με δύο μεγάλους συλλόγους. Αυτό προσθέτει επιπλέον βάρος σ’ εμάς του διοργανωτές ώστε να εξασφαλίσουμε τη διεξαγωγή ενός αγώνα ο οποίος θα αποτελέσει γιορτή ποδοσφαίρου».

Για τα εισιτήρια του αγώνα

«Μετά τα δεδομένα που προέκυψαν από τα μέτρα ασφαλείας έχουμε καταλήξει στο εξής:

Οι δύο ομάδες θα πάρουν από 8.000 εισιτήρια και η ΕΠΟ θα διαχειριστεί περίπου 2.000 εισιτήρια και προσκλήσεις. Δεν θα υπάρξουν εκδοτήρια καθώς πλέον υπάρχει το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Επειδή το Στάδιο δεν διαθέτει τουρνικέ θα πρέπει να εκδοθούν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Ακόμη και πέρα από τα 16.000 εισιτήρια που θα λάβουν οι ομάδες, θα τα εκδώσουν μέσω της ΕΠΟ με ηλεκτρονικό σύνδεσμο, με το ονοματεπώνυμο και το ΑΜΚΑ του κάθε φιλάθλου, όπως εκδίδεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Άρα ο μόνος τρόπος προμήθειας ενός εισιτηρίου είναι είτε μέσω των ομάδων, είτε μέσω της ΕΠΟ.

Τα 2000 και κάτι εισιτήρια της ΕΠΟ θα πρέπει να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χορηγών, των 55 Ενώσεων μελών της και φυσικά τους επισήμους της διοργάνωσης»

Για την τοποθέτηση των φιλάθλων στις κερκίδες

«Στο βόρειο πέταλο, δηλαδή προς την περιφερειακή οδό, θα βρίσκονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και στο νότιο (προς Βόλο) οι οπαδοί της ΑΕΚ. Επίσης οι οπαδοί των δύο ομάδων θα καταλάβουν ένα μέρος της κερκίδας απέναντι των επισήμων. Στην κερκίδα αυτή θα υπάρξει μία μεγάλη ζώνη ασφαλείας και θα τοποθετηθούν ψηλά διαχωριστικά. Διαχωριστικά επίσης θα τοποθετηθούν στα πέταλα που χωρίζουν την κερκίδα με την κερκίδα των επισήμων. Επίσης στα δύο πέταλα θα τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ».

Για τις εργασίες που θα γίνουν ή έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη στο Πανθεσσαλικό

«Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες ώστε το Πανθεσσαλικό να πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για ένα τέτοιο παιχνίδι. Θα τοποθετηθούν επαρκείς κάμερες εντός του αγωνιστικού χώρου καθώς εξωτερικά υπάρχουν και λειτουργούν. Να σημειώσουμε πως θα αντικατασταθούν και 2500 περίπου σπασμένα καθίσματα. Θα γίνουν και κάποιες εργασίες τροποποιήσεων των VIPκαθισμάτων διότι η απονομή θα λάβει χώρα εκεί. Επίσης τα δημοσιογραφικά μπουθ θα τροποποιηθούν. Το Πανθεσσαλικό ήδη έχει γίνει ένα εργοτάξιο. Θα πρέπει να τονίσω πως πέρα της βοήθειας της ΕΠΟ για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι εργασίες, σημαντικότατη είναι η συνεισφορά του Δήμου Βόλου. Αν δεν υπήρχε ο Δήμος Βόλου δεν θα γινόταν ο τελικός στο Πανθεσσαλικό».

Για τα τηλεφωνήματα που δέχεται για προσκλήσεις και εισιτήρια

«Συνήθως το τηλέφωνό μου το φόρτιζα μία φορά την ημέρα. Από την Παρασκευή που μας πέρασε χρειάζομαι τρεις – τέσσερις μπαταρίες καθημερινά. Μ’ έχουν καλέσει άνθρωποι που δεν τους γνώριζα και ομολογώ και σημαίνοντες άνθρωποι και αναγκάζομαι να απαντήσω αυτό που απάντησα και σ’ εσάς, ότι δυστυχώς δεν δύναμαι να τους εξυπηρετήσω».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Λασκαράκης τόνισε: «Ο τελικός Κυπέλλου είναι το γεγονός της χρονιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ο μοναδικός αγώνας που γίνεται με φιλάθλους και των δύο ομάδων, ελπίζοντας να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό. Προκύπτουν σημαντικά θέματα ασφαλείας τα οποία όμως θα τα επιλύσουμε με τη συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εμείς οργανωτικά θα υπερβούμε τους εαυτούς μας διότι μας ενδιαφέρει το οργανωτικό αποτέλεσμα του αγώνα να προαγάγει αναλόγου μεγέθους διοργανώσεις για την περιοχή μας αλλά να κερδίσουμε κι εμείς παραγοντικά το προσωπικό μας στοίχημα».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις