Κατά της Αστυνομίας ο Δήμος Βόλου για τον τελικό του Κυπέλλου


Μοιράσου το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου με την οποία κατηγορεί την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για «αρνητική στάση στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το ερχόμενο Σάββατο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη η εμμονή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο να επιφέρει προσκόμματα στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπως συναποφάσισαν όλοι οι συναρμόδιοι για το σκοπό αυτό φορείς και με ικανοποίηση αποδέχτηκαν ο Δήμος και η συντριπτική πλειονότητα της τοπικής μας κοινωνίας.
Η συνεχιζόμενη επίδειξη μιας αρνητικής στάσης στη διοργάνωση της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής, μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της Χωροφυλακής και όχι της Αστυνομίας.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι την ανάληψη και διενέργεια μεγάλων αθλητικών και ευρύτερα κοινωνικών εκδηλώσεων αποφασίζουν ο Δήμος, η Περιφέρεια και γενικά οι πολιτικοί αντιπροσωπευτικοί φορείς της κοινωνίας και όχι η Αστυνομία, που τη μόνη υποχρέωση και καθήκον που έχει είναι η προστασία της ασφάλειας των πολιτών και η διατήρηση της έννομης τάξης.
Για το λόγο αυτό ο τελικός του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, όπως επιλέχθηκε, αφού επιθυμία όλων των εμπλεκομένων φορέων είναι να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής.
Μας προκαλεί απορίες η στάση της τοπικής Αστυνομίας τη στιγμή μάλιστα που διασφαλίζονται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις που έχει θέσει, με τη αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας και της ΕΠΟ και σε περίπτωση που συνεχίσει να είναι αρνητική περιμένουμε, εύλογα, τις εξηγήσεις της, πώς, δηλαδή, επέτρεπε τη διεξαγωγή δεκάδων αγώνων, και μάλιστα διεθνών, με όσα σήμερα υποστηρίζει ότι δεν πληρούνται για την ασφαλή διενέργειά τους.
Λυπούμεθα ειλικρινά για τη στάση αυτή, που αποτελεί ανεξήγητη προσπάθεια παρεμπόδισης στην πανελλήνια διαφήμιση της πόλης μας και στο άνοιγμα σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αγορά, αυτή του αθλητικού τουρισμού, και καλούμε ακόμα και τώρα την Αστυνομική Διεύθυνση να συμπαραταχτεί μαζί μας και να διοργανώσουμε όλοι μαζί μια ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση-διαφήμιση για τον αθλητισμό και την πόλη μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις