Το μέλλον του Ρήγα κρίνεται στην αποψινή γενική συνέλευση

Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Βελεστίνου, σήμερα στις 9 το βράδυ θα κριθεί το μέλλον του Ρήγα Φεραίου. Τα μέλη του ιστορικού συλλόγου θα συμμετάσχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση και θα αποφασίσουν σχετικά με την πρόταση που τους μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στον ίδιο χώρο περί μετακόμισης της ομάδας στο Βόλο.

Στην προηγούμενη Γ.Σ. του Ρήγα ο παλαιός πρόεδρος Στέργιος Καλόγηρος ανέφερε πως ομάδα επενδυτών, τους οποίους δεν κατονόμασε, θέλουν να αναλάβουν από τη νέα χρονιά την ομάδα και να την ενισχύσουν με στόχο την άνοδο στη Football League.
Αυτό από μόνο του θα ήταν κάτι το εξαιρετικό για τον σύλλογο, αλλά η συνέχεια δεν φάνηκε να είναι ανάλογη, καθώς οι φερόμενοι «επενδυτές» έβαλαν έναν όρο που έχει να κάνει με τη «μετακόμιση» του Ρήγα στο Βόλο από τη σεζόν 2018-19 με παράλληλη αλλαγή της ονομασίας και του συμβόλου του. Όπως είναι λογικό εύκολα εδώ μπορεί να γίνει ο συνειρμός ότι ο Ρήγας είναι η ομάδα που θα μετονομαστεί σε Π.Σ. Βόλος.
Εφόσον συμφωνηθούν τα παραπάνω και για να μη μείνει το Βελεστίνο χωρίς ποδοσφαιρικό εκπρόσωπο θα πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί ένας… άλλος Ρήγας που θα ξεκινήσει από την αρχή, δηλαδή από την μικρότερη κατηγορία (Β’ ΕΠΣΘ).
Όπως ήταν λογικό υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις με πιο «ηχηρή» αυτή του Φώτη Καλόγηρου, παράγοντα του Ρήγα και υιού του αείμνηστου πρώην προέδρου Γιώργου Καλόγηρου, που με προσωπική του δήλωση ανέφερε τα εξής: «Αν και εφόσον ο Ρήγας Φεραίος καταφέρει να πρωταγωνιστήσει μία ημέρα στη Γ’ Εθνική και καταφέρει να πάει στα σαλόνια της Β’ Εθνικής θα πρέπει να το κάνει με το δικό του όνομα. Αυτή είναι η γνώμη μου και η συμβουλή μου. Έδωσα τον εαυτό μου φέτος γι’ αυτή την ομάδα που ήταν όνειρο του μεγάλου προέδρου του Ρήγα Φεραίου και πατέρα μου, Γιώργου Καλόγηρου».
Επίσης, το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν έμεινε ανεπηρέαστο. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αμβρακία οι παίκτες εμφανίστηκαν αρνητικά επηρεασμένοι στην προοπτική μίας τόσο σοβαρής αλλαγής στον σύλλογο. Και αυτό διότι οι περισσότεροι δεν θα συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό της νέας περιόδου, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους επαγγελματίες, ενώ τους ντόπιους ενδεχομένως να τους ζητηθεί να στελεχώσουν τον άλλο… Ρήγα, αυτόν της Β’ ΕΠΣΘ, κάτι σαφώς υποτιμητικό γι’ αυτούς.
Τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι οι Βελεστινιώτες που ουσιαστικά καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα αν θέλουν ο σύλλογος να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο όπως κάνει εδώ και 91 χρόνια ή αν θα σβήσουν αυτή την ιστορική διαδρομή με την μεταφορά του στο Βόλο.
Τα μέλη του Ρήγα Φεραίου πρέπει να προσέλθουν στη συνέλευση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εαυτό τους και τον τόπο τους και φυσικά να ψηφίσουν ανάλογα.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις