Κουτσιανικούλης: «Δεν είμαι ρομπότ»

Στο ραδιόφωνο της ομάδας μίλησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, σχολιάζοντας την φετινή χρονιά των «βυσσινί» αλλά και την δική του ατομική επίδοση στο πρωτάθλημα μετά τον παραγκωνισμό του και την απαγόρευση του να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας.

Ο 28χρονος Λαρισαίος εξτρέμ μίλησε για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αναγνώρισε τις ευθύνες του φετινού ρόστερ σχετικά το γεγονός πως έπρεπε η ομάδα να πάρει κάποια παιχνίδια πιο νωρίς για να εξασφαλίσει την παραμονή όμως δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις πολλές μεταγραφές τον Ιανουάριο και για το σημείο μηδέν που βρίσκεται πάλι ομάδα όσον αφορά το «χτίσιμο» για του χρόνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παραμονή: «Ο στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Όταν μια ομάδα βγαίνει μετά από χρόνια Σούπερ Λιγκ, στόχος είναι πάντα η παραμονή και έπρεπε να επιτευχθεί πιο νωρίς. Αυτό είναι σίγουρο. Υπήρχε άγχος γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην προτελευταία αγωνιστική για να τα καταφέρουμε. Όπως κύλησε το πρωτάθλημα με τις νίκες των άλλων ομάδων όπως ο Ηρακλής ή ο Λεβαδειακός. Μας έβγαλε την ψυχή όλο αυτό. Αλλά τελικά τα καταφέραμε έστω και αργά».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα και τους ξένους παίκτες: «Καλύτερο δεν θα το έλεγα το πρωτάθλημα. Δεν είδα καλύτερη ποιότητα. Με βάση τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν καλή η ποιότητα. Το επίπεδο δεν ήταν ψηλό.

Δεν υπήρξαν ξένοι που έκαναν την διαφορά. Λες πως θα πάρεις έναν ξένο για να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ. Δεν κάνει καμία διαφορά. Πλέον όπως έχει διαμορφωθεί το οικονομικό σκηνικό δεν κάνουν καμία διαφορά. Με τα ίδια λεφτά μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε Έλληνα παίκτη και να σου προσφέρει τα ίδια. Μπορεί και περισσότερα».

Για το αν μια ομάδα μπορεί να στηριχθεί μόνο σε Έλληνες παίκτες,: «Ναι μπορεί να στηριχθεί. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου είναι καθαρά οικονομικό το κομμάτι. Εννοείται πως μπορούμε να στηριχθούμε σε Έλληνες και πρέπει. Αν κάποια ομάδα αγωνίζεται στο εξωτερικό όπως το Γιουρόπα Λιγκ, μπορείς να φέρεις και ξένους παίκτες να σου κάνουν τη διαφορά».

Για την επόμενη μέρα της ΑΕΛ: «Αρχικά πρέπει να σταθεροποιηθεί το κομμάτι του προπονητή, με τους γυμναστές και όλα αυτά, ώστε να ξεκινήσει η ομάδα με τους παίκτες που πρέπει να στηριχθεί. Εμείς τον Γενάρη κάναμε 11 μεταγραφές και ξεκινήσαμε πάλι από το μηδέν. Αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να αλλάξει».

Για τον Αντρέ Πάους: «Η απόψή μου είναι ότι είναι πολύ δουλευταράς προπονητής. Από την πρώτη μέρα μας »έχωσε» στην προπόνηση και εμένα μου αρέσει.

Είναι πολύ ενδιαφέρον προπονητής και έχει στοιχεία της ολλανδικής σχολής. Καμία σχέση με τα ελληνικά δεδομένα και έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές στην καριέρα μου. Θέλει passing game, τρεξίματα, μαρκαρίσματα, πίεση ψηλά και όλα τα στοιχεία που έχει μία επιθετική ομάδα. Οι προπονήσεις περιέχουν αρκετή μπάλα μέσα και αυτό βοηθά.

Ήταν δύσκολο για τον άνθρωπο να προσαρμοστεί γιατί ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο στην ομάδα που έπρεπε να πάρει αποτελέσματα, αλλά θα προσαρμοστεί. Σίγουρα έχει βάλει και αυτός τη δικιά του πινελιά στο τέλος».

Για την δική του χρονιά: «Ήμουν εκτός ομάδας και ξαφνικά γύρισα. Λογικό είναι να μην προλάβω να μπω στο ρυθμό που ήταν οι άλλοι παίκτες. Όταν ήρθα πέρυσι τον Σεπτέμβριο έτρεχα να μπω από την αρχή για να προλάβω το σύνολο. Προσπάθησα όσο μπορούσα για να μπω στο κλίμα.

Μετά πάλι δεν έκανα προετοιμασία με απόφαση της ομάδας. Όλη αυτή η διαδικασία με αποσυντόνισε.

Μπήκα ωστόσο σε ρυθμούς ομάδας και στη συνέχεια προσπάθησα και πάλι να επανέλθω. Να ξέρετε. Ποδοσφαιριστής είμαι κι εγώ. Άνθρωπος. Δεν είμαι ρομπότ.

Ο νέος προπονητής μου έδωσε κάποιον χρόνο στη συνέχεια και μπήκα λίγο σε ρυθμούς ομάδας και πιστεύω πως τώρα είμαι σε καλό δρόμο. Αρκεί να συνεχιστεί αυτό και να επανέλθω όπως πρέπει».

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις