Κυπαρίσσης: Άμυνα όπως της… Γιουβέντους

Ο ΑΟ Τρίκαλα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Stoiximan Football League, όπου είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο των βαθμών. Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Θωμάς Κυπαρίσσης μίλησε στην «Λέσχη 97,6» για την πορεία αυτή και τα… μυστικά της επιτυχίας.

Για τις συνεχόμενες νίκες στον δεύτερο γύρο τόνισε: «Εμείς προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να αποδώσουμε το καλύτερο, το κάνουμε και έρχεται η νίκη. Εκτός από τους βαθμούς η ομάδα κερδίζει και τα θετικά σχόλια για την αξιοπιστία της, διότι η δική μας λογική είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι χωρίς να μας ενδιαφέρει ο βαθμολογικός στόχος των αντιπάλων.
Το θέμα της αξιοπιστίας για εμάς είναι ο δρόμος που ακολουθούμε και βέβαια με αυτά που ακούμε δεξιά και αριστερά για άλλους αγώνες μας κάνουν όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπερήφανους».
Για την συνέχεια: «Η λογική δεν αλλάζει, σε κάθε αγώνα χωριστά το ζητούμενο είναι η νίκη. Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, αυτό θα κάνουμε και την Κυριακή με την Καλλονή. Άλλωστε έχουμε και τρεις απουσίες, οι Ριζογιάννης και Μουμίν είναι τιμωρημένοι και ο Μπαλμπόα έχει κάποιες μικροενοχλήσεις. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρο ότι τα παιδιά βλέπουν με σεβασμό κάθε αντίπαλο και αυτό είναι ότι το καλύτερο για να φτάσεις στον στόχο της νίκης. Άλλωστε συνήθως εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο έχεις όταν υποτιμάς έναν αντίπαλο».
Για το αγωνιστικό μυστικό των επιτυχιών: «Εγώ θα έλεγα – βλέποντας και το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Μονακό – ότι το μυστικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι η άμυνα. Και όταν λέω άμυνα αναφέρομαι στην αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας. Ο ΑΟΤ το κάνει αυτό, βλέπεται ότι στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δεχτεί μόλις 2 γκολ και μάλιστα από την ίδια ομάδα, τον Κισσαμικό. Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι η ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας αναγνωρίζεται απ’ όλους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις