Μέχρι την Δευτέρα η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Μέχρι την Δευτέρα θα βγει η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για τον Ολυμπιακό σχετικά με όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Όπως έκανε γνωστό το προεδρείο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εφέσεων (με παρόντες τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ), θα κάνει σήμερα διάσκεψη ούτως ώστε να βγει το συντομότερο δυνατό η απόφαση γιατί δέχεται πιέσεις από την Σούπερ Λίγκα καθώς πρέπει να γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας

του πρωταθλήματος. Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να παρασχεθεί να βρεθεί το οπτικοακουστικό υλικό από το ματς.
Η αγόρευση ξεκίνησε από τους νομικούς εκπροσώπους του Ολυμπιακού, Βασίλη Δημακόπουλο και Αργύρη Λίβα, οι οποίοι εξέφρασαν τη θέση της ομάδας τους. «Δεν υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια γιατί οι εκθέσεις κάνουν λόγο για δύο άτομα που είναι οι δράστες των επεισοδίων. Άρα μιλάμε για λανθασμένη εφαρμογή του κανονισμού. Επιπλέον, η επιτροπή ενστερνίστηκε την έκθεση της αστυνομίας για την επικίνδυνη προσέγγιση 50 ατόμων στα VIP, ενώ πρώτα έπρεπε να λάβει υπόψη του διαιτητή και του παρατηρητή που δεν γράφουν κάτι τέτοιο.
Επίσης δεν υπάρχει λεκτική βία στον διαιτητή όπως γράφεται στο φύλλο αγώνος, αλλά μόνο απρεπής διαμαρτυρία και παράλληλα δεν υπήρξε σωματική επαφή για την παρεμπόδιση εισόδου στα αποδυτήρια. Επιπλέον, δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παρέμβαση του ΠΑΟΚ», είπαν χαρακτηριστικά.
Με το που ολοκλήρωσαν την αγόρευσή τους οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, τον λόγο πήραν αυτοί του ΠΑΟΚ (Αχιλλέας Μαυρομάτης, Λάμπρος Μπίρδας), οι οποίοι ζήτησαν να καταθέσει ο παρατηρητής Ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, που ήταν παρών στην ΕΠΟ. Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, η πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτό το αίτημα των Θεσσαλονικιών.
Στη συνέχεια, οι νομικοί εκπρόσωποι του «δικέφαλου του βορρά» τόνισαν: «Ο ΠΑΟΚ έχει έννομο συμφέρον και σωστά έγινε δεκτή η παρέμβασή του (σσ. στην επιτροπή Εφέσεων). Υπάρχει βία γιατί υπήρξε προσπάθεια επιρροής σε αξιωματούχο του παιχνιδιού και παρεμπόδιση εκτέλεσης καθηκόντων υπό το καθεστώς φόβου προς τους διαιτητές. Το λέει και ο κύριος Λασκαράκης στην κατάθεσή του, ότι τον πήγαν… καροτσάκι 10 άτομα, ενώ είχε ζητήσει να μην κλειδώσουν οι πόρτες για να έχει εικόνα το τι γίνεται στα αποδυτήρια. Επίσης, μπορεί να μην υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου, αλλά οι κανονισμοί δεν λένε ότι απαραίτητα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε τραυματισμός για βαρύτερη ποινή».
«Ως ΠΑΟΚ ρισκάρουμε να ζητήσουμε και πάλι να λάβουμε το υλικό από τις κάμερες για το τι έγινε στο σημείο των επεισοδίων», πρόσθεσαν οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού να απαντούν πως «μόνο η αστυνομία είναι υπεύθυνη για τις κάμερες και όχι ο Ολυμπιακός».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ έκανε αίτημα στην αστυνομία για να τους δοθεί το υλικό από τις κάμερες, με την απάντηση της αστυνομίας να είναι πως «εφόσον μας ζητηθεί από την Επιτροπή τότε θα τους δώσουμε ότι έχουμε στη διάθεσή μας». Στη συνέχεια, οι άνθρωποι του «δικέφαλου του βορρά» ανέφεραν πως «από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τραυματισμούς ποδοσφαιριστών και ανθρώπων από το επιτελείο του, θα έπρεπε οι ίδιοι να ζητήσουν να προσκομιστεί το υλικό από τις κάμερες αλλά δεν το κάνει γιατί δεν συμφέρει την υπερασπιστική του γραμμή».
Τον λόγο πήρε ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας. «Ο κ. Βαλσάμης δεν διαγράφηκε για τη μη καταγραφή του περιστατικού με Λασκαράκη, αλλά για το περιστατικό στα VIP και τη μη καταγραφή των βεγγαλικών», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Τα επεισόδια δεν έχουν γίνει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στα αποδυτήρια που δεν ορίζονται ως αγωνιστικός χώρος». Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» αμφισβήτησαν την κατάθεση του παρατηρητή, Περικλή Λασκαράκη.
Εν τέλει, μετά από περίπου μιάμιση ώρα, η διαδικασία της έφεσης ολοκληρώθηκε. Όπως έγινε γνωστό, το προεδρείο θα κάνει σήμερα διάσκεψη, ούτως ώστε να βγει το συντομότερο δυνατό η απόφαση. Και αυτό γιατί όπως υποστήριξε η έδρα, δέχεται πιέσεις από την Σούπερ Λίγκα ώστε να βγάλει απόφαση μέχρι την Δευτέρα, καθώς πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία. Παράλληλα, θα ζητηθεί σήμερα από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά να παρασχεθεί να βρεθεί το οπτικοακουστικό υλικό από το ματς.
Επίσης, η επιτροπή δεν δέχτηκε ως μάρτυρα τον παρατηρητή Ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτο Καλόγηρο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις