Αρχίζει στο Βόλο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης

Άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί ο Βόλος. Από σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 7/5, στο Δημοτικό κολυμβητήριο «Βασίλης Πολύμερος» της Νέας Ιωνίας διεξάγεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης, με τη συμμετοχή 250 αθλητών και αθλητριών από 26 σωματεία.

Στο Δημαρχείο Βόλου οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησαν ο κ. Ηλίας Ξιάρχος, ταμίας της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και έφορος τεχνικής κολύμβησης, ο κ. Αλέξανδρος Ξιάρχος ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικής κολύμβησης και τεχνικός σύμβουλος του αθλήματος, καθώς και ο κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, υπεύθυνος της Διεύθυνσης Αθλητισμού.
Στην αρχή το λόγο πήρε ο κ. Ηλίας Ξιάρχος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η κολυμβητική ομοσπονδία πιστή στη συνεργασία της με τον Δήμο Βόλου και την Περιφέρεια και για το 2017 ξεκινά την αγωνιστική περίοδο από το Βόλο. Φέτος έχουμε τις διοργανώσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης, στη συνέχεια ακολουθεί το πρωτάθλημα κολύμβησης και ολοκληρώνουμε την παρουσία μας, ως υγρός στίβος στην πόλη του Βόλου, με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων γυναικών στο πόλο.
Ξεκινά το πρωτάθλημα open τεχνικής κολύμβησης, στο οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές που έχουν πάρει τα όρια για να αγωνιστούν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Από αυτό το πρωτάθλημα θα γίνει και η επιλογή των αθλητών για τις Εθνικές ομάδες, τόσο των ανδρών, οι οποίοι τον Ιούλιο θα αγωνιστούν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία, όσο και των Νέων-Νεανίδων, όπου στις αρχές Αυγούστου θα αγωνιστούν στο Τομσκ της Ρωσίας.
Ως Κολυμβητική Ομοσπονδία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Βόλου, τους παράγοντες της πόλης, καθώς και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι πάντοτε, όταν ερχόμαστε στο Βόλο είναι κοντά μας και μας βοηθάνε.
Ξέρουμε ότι από οργανωτικής πλευράς θα έχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση για ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, με τις άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στη πόλη του Βόλου, για να καλύπτονται τα αθλήματα του υγρού στίβου, οι αθλητές μας είναι καταξιωμένοι και ξέρουμε ότι θα έχουν επιτυχίες. Ίσως έχουμε και κάποια πανελλήνια ρεκόρ και ευελπιστούμε σε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».
Στη συνέχεια μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Ξιάρχος: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Βόλου, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου. για τη βοήθεια που μας παρέχουν, σε όλες τις διοργανώσεις που γίνονται στην πόλη.
Το επόμενο τριήμερο θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης open κατηγορίας, στο οποίο θα λάβουν μέρος 26 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, με συνολικά 250 αθλητές. Οι αγώνες αναμένεται να είναι πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν οι αθλητές, για να εξασφαλίσουν τα όρια τους στις εθνικές ομάδες, εν όψει των διεθνών διοργανώσεων του καλοκαιριού. Πιστεύω, ότι το ίδιο το κολυμβητήριο είναι μια πάρα πολύ καλή εγκατάσταση, που σίγουρα βοηθά τους αθλητές, να μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ και υπεύθυνος της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Μιχάλης Καπουρνιώτης, τόνισε: «Στο Βόλο, για ένα τριήμερο, θα χτυπά η καρδιά του αθλητισμού. Είναι, πλέον, γεγονός και σε όλους γνωστό, η πόλη του Βόλου, όσον αφορά τα πρωταθλήματα υγρού στίβου, έχει και τις κατάλληλες υποδομές και την εμπειρία, για τη διεξαγωγή τοπικών, εθνικών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων.
Η δημοτική αρχή και η διεύθυνση αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ δίνουν εδώ και αρκετό καιρό μεγάλο αγώνα και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες συνθήκες. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΚΟΕ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και την άψογη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και το αποτέλεσμα φαίνεται απ’ όλες αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην πόλη μας. Να ευχηθούμε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στους αθλητές, προπονητές, παράγοντες, αλλά και στους γονείς που έμμεσα και αυτοί αγωνίζονται».
Ο κ. Καπουρνιώτης αναφέρθηκε και στα οικονομικά οφέλη που θα έχει η πόλη από τη διεξαγωγή των αγώνων της τεχνικής κολύμβησης, αλλά και του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό: «Ο αθλητισμός πέρα από κοινωνικό φαινόμενο, είναι και «ανάσα» για τον τουρισμό, μιας και αναμένονται το Σαββατοκύριακο στο Βόλο, εκτός από τους αθλητές της κολύμβησης, και χιλιάδες κόσμου, που θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και έχει πάρα πολλά χρόνια να γίνει κάτι αντίστοιχο στο Βόλο. Εδώ και πολλές μέρες όλοι οι άνθρωποι της διεύθυνσης αθλητισμού και όλη η δημοτική αρχή, δίνουν μεγάλο αγώνα, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα. Να αναφέρει, επίσης, πως δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο στα ξενοδοχεία του Βόλου, καθώς υπάρχει πληρότητα 100%.».
Για να συμπληρώσει ο κ. Ηλίας Ξιάρχος: «Πέρα από τους αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες, έχουν έρθει στην πόλη πάνω από 500 άτομα, τα οποία μένουν στο Βόλο, ξοδεύουν χρήματα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και στα καταστήματα εστίασης. Όλα αυτά αποτελούν οικονομική ανάσα για τον Βόλο, σε δύσκολες εποχές».
Οι προκριματικοί αγώνες αρχίζουν στις 09.00 και οι τελικοί στις 17.00, πλην του Σαββάτου που θα αρχίσουν στις 16.00.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις