Για το 16ο Κύπελλο στην ιστορία της η ΑΕΚ

Ευκαιρία να πιστοποιήσει πως ο θεσμός του Κυπέλλου… της πάει ακόμη και σε χρονιές που δεν είναι πραγματική διεκδικήτρια του πρωταθλήματος είναι για την ΑΕΚ ο αποψινός τελικός απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό (20:30, COSMOTE Sports 1).

Οι «κιτρινόμαυροι» φτάνουν στον τελικό για 23η φορά στην ιστορία τους και θα διεκδικήσουν την κατάκτηση του τροπαίου για 16η φορά. Μάλιστα αν τα καταφέρουν θα είναι η τρίτη φορά που κατακτούν τον συγκεκριμένο τίτλο σε διαδοχικές χρονιές, μετά το 1949-1950 και το 1996-1997.
Ο Μανόλο Χιμένεθ, που έχει μέχρι σήμερα ως μεγαλύτερο παράσημο στην προπονητική του καριέρα το Κύπελλο του 2011, θέλει να ζευγαρώσει τα τρόπαιά του στο θεσμό. Ο Ισπανός προπονητής δείχνει να έχει κατασταλάξει στα πλάνα του για το βασικό σχήμα και πιθανότατα αυτό θα αποτελείται σε διάταξη 4-2-3-1 από τους: Ανέστη (τερματοφύλακας), Ντίντακ (αριστερό μπακ), Γκάλο (δεξί μπακ), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (στόπερ), Σιμόες, Γιόχανσον (κεντρικά χαφ), Μάνταλο (επιτελικός μέσος), Πατίτο (αριστερό εξτρέμ), Χριστοδουλόπουλο (δεξί εξτρέμ) και Αραούχο (σέντερ φορ). Θα είναι έκπληξη (αλλά όχι απίθανο) να δούμε τον Βάργκας στην ενδεκάδα αντί του Λάζαρου και ακόμη περισσότερο αν προτιμηθεί ο Μπακασέτας αντί του Πατίτο με τον Μάνταλο να μετατίθεται σε θέση αριστερού ακραίου.
Ο προπονητής τη «Ένωσης» είχε χθες διαδοχικά τετ-α-τετ με παίκτες του και συζήτησε περισσότερο με τον Μάνταλο, τους τρεις στόπερ της αποστολής, αλλά και με τον Αλμέιδα, που έχει εμπειρία τελικών σε Πορτογαλία, Γερμανία και Τουρκία.
Στο Βόλο βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται ο κύριος όγκος των 8.500 φίλων της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις