Μπέος: «…300 εκ. οι ζημιές στο Πανθεσσαλικό»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» φιλοξενήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος δίνοντας το δικό του στίγμα για τον τελικό Κυπέλλου που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό. Ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου τόνισε πως τα επεισόδια έγιναν από 100 αλήτες, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν η Αστυνομία έκανε αυτά που έπρεπε ενώ όλα τα υπόλοιπα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Θωμαΐδη για ζημιές ύψους 300.000€ στο Στάδιο ο κ. Μπέος είπε: «Πού τις βρήκατε τις 300.000; Εγώ λέω ότι είναι… 300 εκατομμύρια! Πού τα βρήκατε αυτά; Ότι έγιναν ζημιές, έγιναν. Αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταγραφή των ζημιών. Αύριο (σ.σ. Τρίτη, 9/5) θα ολοκληρωθεί. Μπορεί να είναι 350.000, αλλά μπορεί να είναι και 200.000».

Ακολούθησε ένταση με τον β’ παρατηρητή του τελικού Κυπέλλου, Παναγιώτη Διακοφώτη, όταν ο τελευταίος ανέφερε ότι ο ταξίαρχος της αστυνομίας τού είπε πως «το Πανθεσσαλικό είναι σάπιο γήπεδο»! «Οκτώ χρονών γήπεδο είναι, κ. Διακοφώτη. Έχει στατική επάρκεια! Σάπια είναι τα Δωδεκάνησα (σ.σ. σύνδεσμος του κ. Διακοφώτη). Δεν ξέρω τι σας είπε ο ταξίαρχος. Πού να ξέρει ο ταξίαρχος; Δεν είναι σάπιο γήπεδο της Τούμπας ή της Νέας Σμύρνης και είναι το Πανθεσσαλικό; Και τι έγινε που είπε ο ταξίαρχος ότι είναι σάπιο το γήπεδο; Τι είναι; Πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας;», απάντησε ο κ. Μπέος και του πρότεινε αυτή την περίοδο να τρώει φράουλες και όχι μήλα που συνήθως είναι σάπια.

Για την απόφαση Βασιλειάδη να αναβάλλει τον τελικό μία μέρα πριν, την οποία, τελικά, πήρε πίσω: «Έκανε λάθος, λίγες ώρες πριν, να αναβάλλει τον τελικό. Όταν αποφασίστηκε να γίνει το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, πράγματι, υπήρχαν πολλά προβλήματα. Αλλά δόθηκε η διαβεβαίωση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι τα πάντα θα λυθούν. Από εκεί και πέρα, ήταν θέμα της Περιφέρειας να δώσει την άδεια, όπως και έγινε. Έχω την άποψη ότι, αν ο κ. υπουργός ανέβαλε τον τελικό, θα διέπραττε παράβαση καθήκοντος»!

Για τα επεισόδια, υποστήριξε: «Ευθύνεται η αστυνομική διεύθυνση. Ο υπεύθυνος ασφαλείας έπρεπε να πάει να… φυλάξει τα πρόβατα, όχι αυτόν τον αγώνα. Για 100 αλήτες δεν γίνεται να αμαυρωθεί ένας τελικός. Στην πόλη του Βόλου δεν έγινε το παραμικρό. Τα έκτροπα έγιναν στο Πανθεσσαλικό από 100… Γιουγκοσλάβους με κουκούλες. Αυτούς στην πεζογέφυρα, που δεν ήταν ούτε 100. Και η εικόνα του χούλιγκαν με το μαχαίρι… Γιουγκοσλάβος είναι αυτός. Μας είπαν ότι ήταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ αυτοί».

Και συμπλήρωσε: «Έγιναν τέσσερις συλλήψεις για όσα έγιναν. Ποιοι ευθύνονται για αυτό (σ.σ. ρητορική ερώτηση, εννοώντας την αστυνομία); Έφτιαξαν ένα γήπεδο χωρίς τουαλέτα το 2004. Κλέψανε τα λεφτά του κόσμου».

Έκλεισε, δε, ως εξής, αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι: «Εύχομαι σε όλους τους αγώνες, στα ντέρμπι και στους τελικούς, που θα έρθουν, να γίνονται τρία διαιτητικά λάθη, όπως στον τελικό. Ήταν, βέβαια, υπέρ του ΠΑΟΚ και έχουμε συμφωνήσει όλοι πως το γκολ του ήταν οφσάιντ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις