Στον τελικό η Γιούβε, 2-1 την Μονακό (vid)

Δεν κόστισε ούτε ευρώ στην Γιουβέντους, αφού κάποιοι φωστήρες στην Μπαρτσελόνα έκριναν ότι τα ψωμιά του είχαν τελειώσει. Ο Ντάνι Άλβες πήρε στο Τορίνο όλη την τρέλα του, αλλά και το know-how σε ότι αφορά την κατάκτηση τίτλων και αποδεικνύεται η πιο σοφή μεταγραφή της «Μεγάλης Κυρίας» τα τελευταία χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος είχε δύο ασίστ στο 0-2 μες το Πριγκιπάτο, είχε αυτή τη φορά γκολ και ασίστ στον επαναληπτικό, οδηγώντας σχεδόν μόνος του την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον τελικό του Κάρντιφ. Η Μονακό στάθηκε κάτι παραπάνω από αξιοπρεπώς, έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε στο Champions League στην εστία του Μπουφόν μετά από 690 λεπτά, όμως η Γιουβέντους ήταν από άλλο ανέκδοτο. Το κυνικό 2-1 για τη Γιουβέντους ήρθε με το γνωστό ιταλικό τρόπο και ο τελικός του Κάρντιφ έχει ήδη τον πρώτο του φιναλίαστ.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέλεξε να παίξει σαν… Γιουβέντους, με τρεις στόπερ και διαφορετική προσέγγιση στο ματς. Το τρικ έπιασε αφού στο πρώτο 20λεπτο, οι Μονεγάσκοι έπαιξαν μονότερμα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ, μόνο που αυτό δεν ήρθε ποτέ, αφού στο δοκάρι του Μπαπέ (5’) ο Γάλλος φορ ήταν οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα (19’) ο Κιελίνι πήρε την μπουκιά από το στόμα του Φαλκάο.

Κάπου εκεί η ιταλική μηχανή άρχισε να παίρνει μπροστά. Ο Ιγκουαΐν νικήθηκε δις (22’, 25’) από Γκλικ και Σούμπασιτς, όμως ήταν πια φανερό ότι η γαλλική άμυνα έμπαζε. Μία υπέροχη σέντρα του Ντάνι Άλβες (33’) το απέδειξε, με τον Μάντζουκιτς να νικιέται στην πρώτη κεφαλιά από τον Σούμπασιτς, αλλά με κοντινή προβολή να κάνει το 1-0.

Ο Κιελίνι πήρε ακόμα μία μπουκιά από το στόμα του Φαλκάο (42’) και η Γιουβέντους πλήρωσε cash ακόμα ένα λάθος των Μονεγάσκων. Η κακή απομάκρυνση του Σούμπασιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ, ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ντάνι Άλβες, ο οποίος με απευθείας βολέ έκανε το 2-0 (44’) και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Ο τραυματισμός του Κεντίρα (9’) θορύβησε τον Αλέγκρι, ο οποίος έβγαλε στο ξεκίνημα της επανάληψης τον Ντιμπάλα για προληπτικούς λόγους, με αποτέλεσμα οι στροφές να πέσουν. Η Μονακό ξεθάρρεψε κι αφού πρώτα έχασε ένα τετ-α-τετ με τον Μπαπέ (68’) μείωσε στην επόμενη φάση σε 2-1 με τον πιτσιρικά-θαύμα που θα έχει να το λέει πως έσπασε το σερί 690 λεπτών δίχως γκολ του Μπουφόν.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το παιχνίδι χάλασε με τις κλωτσιές να πέφτουν βροχή εκατέρωθεν, κάτι που ευνόησε τους Ιταλούς που «έφαγαν» με επαγγελματικό τρόπο τα τελευταία λεπτά, κρατώντας ως το τέλος το 2-1 που τους έστειλε ξανά σε τελικό Champions League μετά από απουσία ενός έτους.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (85′ Μπενάτια), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα (10′ Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (54′ Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.
Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Τζέμερσον, Γκλικ, Ράτζι, Μπακαγιόκο (78′ Ζερμέν), Μουτίνιο, Μεντί (55′ Φαμπίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (69′ Λεμάρ), Εμπαπέ, Φαλκάο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις