«O Τηλυκράτης θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ Εθνική»

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα Prevezasports.gr παραχώρησε, ο παίκτης του Τηλυκράτη Αντρέας Κτενάς, ο οποίος μίλησε τόσο για την φετινή πορεία των Επτανήσιων στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, όσο και για την μάχη της παραμονής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη φετινή πορεία του Τηλυκράτη Λευκάδας:

«Θεωρώ ότι η επιστροφή του Τηλυκράτη στη Γ’ Εθνική στέφθηκε ήδη με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δεδομένες γηπεδικές αντιξοότητες. Η ομάδα αν και νεοφώτιστη κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία, προκάλεσε το ενδιαφέρον και κέρδισε τον σεβασμό όλων των αντιπάλων ομάδων και προπονητών. Κατάφερε να έχει μια πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή, ενώ παράλληλα πέτυχε θετικά αποτελέσματα με σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου ο Απόλλων Λάρισας, η Νίκη Βόλου, ο Διαγόρας Σεβαστής κ.α. Η ομάδα έχει μια σταθερά καλή πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος κι αυτό οφείλεται στη σωστή δουλεία που γίνεται στις προπονήσεις, στην άριστη οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος και στη συνέπεια της Διοίκησης στις δεσμεύσεις της. Βαδίζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος και πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουν μπει οι βάσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες τη νέα σεζόν. Ο Τηλυκράτης έχει ότι απαιτείται για να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Β’ Εθνική».

Για το εφετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

«Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Ο ανταγωνισμός διατηρήθηκε σε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος για την κατάληψη της 1ης θέσης, αφού ο πρωταθλητής μέχρι πρόσφατα ήταν αβέβαιος αλλά και η μάχη του υποβιβασμού συνεχίζεται ακόμη με αμείωτο ενδιαφέρον. Δυστυχώς ο ανταγωνισμός και το κίνητρο έλλειψε από τις ομάδες που βρίσκονται στην μέση της βαθμολογίας και δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, ούτε έχουν ως στόχο τη κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Υπάρχει ταλέντο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Υπάρχει και διαπιστώνω ότι πλέον δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδία να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική. Δεν έχει σημασία για ποιο λόγο επιλέγονται αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές σημασία έχει ότι γίνεται. Ο Τηλυκράτης για παράδειγμα απαρτίζεται κυρίως από νέα παιδία 19 και 20 χρονών, ταλαντούχους που στο χέρι τους είναι μέσα από την ομάδα να αναδειχθούν. Πλαισιώνονται βέβαια από κάποιους έμπειρους και νομίζω ότι ο συνδυασμός είναι το καλύτερο για μια ομάδα. Στο μυαλό μου έρχονται κι άλλες ομάδες όπως για παράδειγμα ο Εθνικός Φιλιππιάδας που έχει επενδύσει φέτος σε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για το ότι δεν παρατάτε τα παιχνίδια παρά το ότι είναι βαθμολογικά «αδιάφορα»:

«Αυτό νομίζω οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή μας τον κ. Παντζιαρά, ο οποίος φροντίζει κάθε φορά να μας δίνει το κατάλληλο κίνητρο πριν αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Μας προετοιμάζει κατάλληλα, μας δείχνει το στόχο κι εμείς προσπαθούμε να τον επιτύχουμε κάθε Κυριακή. Θα ήταν όμως μεγάλη παράβλεψη να μην αναφερθώ στο Δ.Σ. του Τηλυκράτη που εξ’ αρχής έθεσε τους στόχους ξεκάθαρα, νίκες και καθαρά παιχνίδια τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Άλλωστε, είναι γνωστό στο φίλαθλο κόσμο ότι στο dna του Τηλυκράτη είναι να πρωταγωνιστεί, να νικά, να κατακτά πρωταθλήματα και κύπελλα».

Για την «μάχη» της παραμονής:

«Τα πράγματα είναι ρευστά στην «ουρά» του πρωταθλήματος τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και πράγματι γίνεται μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στα τοπικά πρωταθλήματα. Ενώ πλέον έχουν μπει σε περιπέτειες κι άλλες ομάδες εκτός της Αμβρακίας και του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Δεν θα ήθελα να κάνω προβλέψεις, απλά να ευχηθώ καλή δύναμη στις ομάδες στα εναπομείναντα παιχνίδια κι ας διατηρηθούν στην κατηγορία οι καλύτερες ομάδες».

Για τον κόσμο της Λευκάδας:

«Ο κόσμος της Λευκάδας υποστηρίζει τον Τηλυκράτη και είναι πολύς. Το γνωρίζω καλά διότι είμαι χρόνια στην ομάδα και έχω δει πολλές φορές γεμάτο το στάδιο. Είναι στη κουλτούρα του Λευκαδίτη ο Τηλυκράτης, είναι η ομάδα του νησιού.. είναι και αυτά τα 90 χρόνια ιστορίας!!! Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που είμαι μέλος της ομάδας φέτος που συμπληρώνει τα 90 χρόνια ιστορίας.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, ο κόσμος στα μεγάλα παιχνίδια ανταποκρίθηκε γεμίζοντας το γήπεδο, όχι το ίδιο με μικρότερους αντιπάλους. Πάντως αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού ο στόχος μας επετεύχθη από πολύ νωρίς, λόγω και του παράδοξου να υποβιβάζονται μόνο δύο ομάδες.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο θερμά για τη πολύτιμη βοήθεια του και να τον καλέσουμε να συνεχίσει να μας συμπαραστέκεται και να έρθει ακόμη πιο κοντά στην ομάδα.

Επ’ ευκαιρίας, σαν αρχηγός της ομάδας, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες μου, απευθύνω κάλεσμα στους Λευκαδίτες φιλάθλους να παρευρεθούν στο μεγάλο εορταστικό φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Πλάτωνας Γρηγόρης» με αντίπαλο τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ, την 10.5.2017 και ώρα 5μ.μ., στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια ιστορίας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις