Για εκτεταμένα επεισόδια η δίωξη, κινδυνεύει με -6 ο ΠΑΟΚ, με -3 απειλείται η ΑΕΚ

Μοιράσου το άρθρο

Ασκήθηκε η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα επεισόδια που υπήρξαν πριν από τον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο αλλά και κατά την διάρκεια του.

Οι δυο ΠΑΕ έχουν κληθεί με βάση τα ίδια άρθρα και καλούνται να απολογηθούν για εκτεταμένα επεισόδια ενώ ο ΠΑΟΚ που έχει κληθεί και με βάση το άρθρο 15 παρ. 6, εδ. δ το οποίο κάνει λόγο για επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών -3, ενώ επειδή είναι υπότροπος από πέρσι και το ματς με τον Ολυμπιακό η ποινή μπορεί να διπλασιαστεί, οπότε απειλείται με -6.
Η διαφορά στην κλήση των δυο ΠΑΕ έχει να κάνει με την έκθεση του παρατηρητή που σημειώνει πως στις 20:44 υπήρξε “είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διάφορων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτι από σπασμένα είδη υγιεινής”.
Βέβαια και η ΑΕΚ είναι υπότροπη για εκτεταμένα επεισόδια, από όσα είχαν γίνει στο περσινό ματς με τον Ατρόμητο, στον εν γένει χώρο του γηπέδου και στις κερκίδες του γηπέδου του Περιστερίου. Άρα επειδή είναι υπότροπη σε επεισόδια απειλείται και αυτή με αφαίρεση τριών βαθμών.
Επίσης ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη και στον Λούμπος Μίχελ για όσα φέρετε να έχει πει προς 4ο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Καλογερόπουλος ο οποίος τον είχε αποβάλει.
Η σχετική δίωξη ανέφερε:
“Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε δίωξη σε σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ, νόμιμα εκπροσωπουμένων, καθώς και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel (τελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας 2016-2017 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, 6/5/2-17) για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ”.
Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Λίγη ώρα αργότερα η ΕΠΟ εξέδωσε και ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/5/2017 στις 4.00μ.μ.
Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς ΕΠΟ αναφέρει:
“Σας ενημερώνουμε ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αφού έλαβε υπόψη της την από 11-05-2017 πειθαρχική δίωξη του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΚ και του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Lubos Michel, κάλεσε σε γραπτή ή προφορική απολογία ενώπιόν της όλους τους εγκαλούμενους τους την Πέμπτη 18/5/2017 και ώρα 16:00”.
Φυσικά το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι δυο ομάδες θα δώσουν με κόσμο τα παιχνίδια τους μέχρι την 3η αγωνιστική των play offs που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου καθώς ακόμα και αν η ποινή βγει αυθημερόν δεν υπάρχει το πενθήμερο ώστε να υπάρξει η εκτέλεση της.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις