Το καλό σενάριο για εκλογές στην ΕΠΟ και τα βήματα που πρέπει να γίνουν

Η συνάντηση που θα γίνει στη Ζυρίχη στις 18 Μαϊου παρουσία της γενικής γραμματέως της FIFA, Φατμά Σαμούρα, του προέδρου της ΠΔΕ/ΕΠΟ, Ι. Δρόσου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη θα κρίνει το πότε θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ.

Αν υπάρξει διαφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές τότε το σενάριο των άμεσων εκλογών θα απομακρυνθεί αφού θα χρειαστούν νέες διαπραγματεύσεις.
Το καλό σενάριο για άμεσες εκλογές προϋποθέτει την χωρίς αστερίσκους συμφωνία των δύο πλευρών και την ικανοποίηση από τον Βασιλειάδη των βασικών αιτημάτων της FIFA που είναι η τέλεση εκλογών στην ομοσπονδία με βάση το καταστατικό και όχι το νόμο, η δυνατότητα του υφυπουργού να αναβάλει αγώνες μόνο ως έσχατο μέσο και εφόσον έχει επιβάλει άλλα πρόσφορα μέτρα όπως η τέλεση αγώνα χωρίς φιλάθλους κ.α.
Σε περίπτωση συμφωνία χωρίς προϋποθέσεις στις 18/5 μεταξύ FIFA και Βασιλειάδη θα συμβούν τα εξής: Ο Βασιλειάδης θα πρέπει να νομοθετήσει όλες τις αλλαγές που θα συμφωνήσει με τη FIFA και η ΠΔΕ/ΕΠΟ θα ανανεώσει τη θητεία της που λήγει στις 31/5 για δύο περίπου μήνες.
Στη συνέχεια η ΕΠΟ θα πρέπει να ορίσει γενική συνέλευση που μπορεί να γίνει σε 30 ημέρες από την προκήρυξή της, ώστε να περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό.
Eπίσης μετά την καταστατική εκλογική συνέλευση κα εφόσον περάσουν οι αλλαγές στο καταστατικό θα πρέπει να οριστεί η εκλογική Γ.Σ., για την οποία θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν 30 ημέρες από την προκήρυξή της.
Όσον αφορά στο νέο καταστατικό της ΕΠΟ τα σημεία που παραμένουν ανοιχτά είναι α) το εκλογικό σώμα, β) η μείωση των επιτροπών και γ) ο αριθμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Στο εκλογικό σώμα αναμένεται να υπάρξει αύξηση της εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χωρίς να έχει αποφασιστεί το εύρος της.
Ο αριθμός των επιτροπών της ΕΠΟ θα μειωθεί αρκετά ενώ η τάση που υπάρχει είναι να μειωθεί και ο αριθμός των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που ήταν 21μελής.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις